”Stopp! Google Chrome har kraschat.

Problem

Det här felet visas när Google Chrome avslutas oväntat.

Lösningar

Testa att starta om webbläsaren.

Om det går kommer Google Chrome att återställa webbsidor från den föregående webbsessionen.

Har du Internet Download Manager installerat?

Om du har Internet Download Manager installerat uppdaterar du till IDM version 6.03 Beta eller inaktiverar alternativet Använd avancerad webbläsarintegrering genom att öppna Alternativ > Allmänt.

Sök efter konfliktprogram.

Du kan söka efter konfliktprogram i Windows genom att skriva about:conflicts i adressfältet. Om det finns program på datorn som vi vet kan få Google Chrome att krascha markeras de på sidan och du kan läsa om rekommenderade sätt att åtgärda konflikten. I många fall är konfliktprogrammet skadlig programvara som måste tas bort med antivirusprogram.

Kontrollera om du behöver en ny användarprofil för webbläsaren.

Om du ser det här felmeddelandet flera gånger kan användarprofilen för webbläsaren vara skadad. Börja med att flytta undermappen Default från mappen User Data och kontrollera om det löser problemet:

1. Öppna Utforskaren med kortkommandot Windows-tangent + E.
  2. Ange följande sökväg i adressfältet i Utforskaren-fönstret som öppnas:

Windows

• Windows XP: %USERPROFILE%\Lokala inställningar\Application Data\Google\Chrome\User Data\
    • Windows Vista/Windows 7/Windows 8: %LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\User Data\

Mac OS X: ~/Bibliotek/Application Support/Google/Chrome/Default

Linux: ~/.config/google-chrome/Default

3. Klicka på OK.
  4. I fönstret som öppnas byter du namn på mappen Default till Backup.
  5. Flytta mappen Backup en nivå uppåt från mappen User Data till mappen Chrome.

Om felet kvarstår försöker du med att skapa en ny användarprofil och ersätter den gamla med den.

Kontrollera eventuella problem med skyddade systemfiler.

1. Öppna startmenyn > Kör.
  2. Ange följande: SFC.EXE /SCANNOW (se till att det finns ett blanksteg mellan SFC.EXE och /SCANNOW). Då startar Microsofts verktyg som söker efter och reparerar problem med skyddade systemfiler i datorn.

Prova att öppna Google Chrome och se om felmeddelandet fortfarande visas.

Har du fortfarande problem? Meddela oss i hjälpforumet.

Hjälp oss att förhindra krascher genom att tillåta att Google Chrome automatiskt skickar användningsstatistik och felrapporter till Google.