Reparer Chrome hvis den kræsjer eller ikke åpnes

Det kan hende du har problemer med Google Chrome hvis den til stadighet kræsjer, fryser og slutter å fungere – eller hvis den ikke starter i det hele tatt.

• Proxy-tjenerfeil i Google Chrome:
    • err_connection_reset_chrome

• Denne nettsiden er ikke tilgjengelig:
    • err_connection_closed
    • err_connection_failed

Prøv tipsene nedenfor for å løse problemet eller finne ut hva det skyldes.

Hvis det bare er spesifikke sider som ikke fungerer, kan du prøve å fikse sider som åpnes langsomt eller ikke lastes inn i det hele tatt.

Første trinn: Prøv disse vanlige løsningene for Chrome-kræsj

Lukk andre faner, utvidelser og apper

Det kan hende at datamaskinen din har gått tom for minne, og at den derfor ikke kan laste inn nettstedet samtidig som den kjører appene, utvidelsene og programmene dine.

Sånn frigjør du minne:

• Lukk alle faner bortsett fra den som viser feilmeldingen.
  • Avslutt andre apper eller programmer som kjører.
  • Sett eventuelle app- eller filnedlastinger på pause.
  • Avinstaller utvidelser du ikke trenger. Finn ut hvordan du avinstallerer utvidelser.

Prøv å laste inn fanen der feilen oppstår, på nytt.

Start Chrome på nytt
  1. Avslutt Chrome, og åpne den på nytt:
    • Windows: Trykk på Ctrl + q.
    • Mac: Trykk på ⌘ + q
  2. Prøv å laste inn siden på nytt.
    • Tips: Du kan åpne lukkede faner på nytt:
      • Windows: Trykk på Ctrl + Shift + T.
      • Mac: Trykk på ⌘ + Shift + T.
Start datamaskinen på nytt.

Av og til kan det hende at programmer eller apper hindrer at sider lastes inn på riktig måte.

1. Start datamaskinen på nytt.
  2. Prøv å laste inn siden på nytt.

Neste trinn: Feilsøk problemer med Chrome-kræsj

Se etter skadelig programvare

Hvis du bruker Windows, kan du bruke opprydningsverktøyet for Chrome til å finne og fjerne uønsket programvare.

Hvis du bruker en Mac- eller Linux-datamaskin, bør du ta en titt på forslagene våre til hvordan du oppdager og blir kvitt uønsket programvare.

Prøv å åpne siden i en annen nettleser

For å finne ut om problemet skyldes nettsiden eller Chrome, prøv å åpne siden i en annen nettleser. Du kan for eksempel prøve Firefox eller Safari for å se om den lastes inn der.

Hvis den fungerer i en annen nettleser, kan du prøve fremgangsmåten nedenfor:

1. Avinstaller Chrome og installer den på nytt. Det kan hende det er noe galt med Chrome-profilen din, og at det er årsaken til problemene. Avinstaller Chrome og husk å merke av i boksen for sletting av nettlesingsdataene. Installer deretter Chrome på nytt.
  2. Avinstaller utvidelser og installer dem på nytt. Problemet skyldes muligens en av Chrome-utvidelsene dine. Avinstaller alle utvidelsene dine, og legg dem til igjen én etter én.
  3. Fiks problemer med maskinvareakselerasjon. Det kan hende maskinvaren i datamaskinen ikke fungerer skikkelig med Chrome. Sånn fikser du det:
    1. Åpne Mer Mer og deretter Innstillinger.
    2. Klikk på Vis avanserte innstillinger nederst.
    3. Fjern avmerkingen for «Bruk maskinvareakselerasjon når det er tilgjengelig» under «System».
    4. Start Chrome på nytt.

Hvis siden ikke fungerer i andre nettlesere heller, er det muligens nettverket eller selve nettstedet som er årsaken til problemet. Finn ut mer nedenfor.

Fiks nettverksproblemer og rapportér problemer med nettsteder

Hvis siden ikke lastes inn i andre nettlesere heller, er det muligens nettverket eller selve nettstedet som er årsaken til problemet.

Prøv først å starte modemet og ruteren på nytt.

Hvis dette ikke fungerer, bør du kontakte eieren av nettstedet og la vedkommende vite at du har problemer med å laste inn den aktuelle nettsiden.

Løs problemer hvis Chrome ikke åpnes i det hele tatt

Sjekk om Chrome allerede er åpen

Det kan hende Chrome allerede kjører i bakgrunnen på datamaskinen. For å se om Chrome er åpen og tvinge avslutning, følg trinnene for operativsystemet ditt nedenfor.

Windows

1. Trykk på Ctrl + Alt + Delete.
  2. Klikk på Start oppgavebehandling.
  3. Se etter «Google Chrome» eller «chrome.exe» under «Prosesser».
  4. Klikk på det elementet du ser, og klikk deretter på Avslutt oppgave

Mac

1. Trykk på ⌘ + Tilvalg + Esc
  2. Se etter «Google Chrome».
  3. Klikk på den og så på Avslutt.
Juster antivirusprogrammet ditt, og se etter skadelig programvare

Det kan hende antivirusprogrammet ditt eller uønsket skadelig programvare gjør at Chrome ikke kan åpnes.

For å løse dette, sjekk om Chrome har blitt blokkert av antivirusprogrammet ditt eller annen programvare du har på datamaskinen.

Deretter kan du finne ut hvordan du kan bli kvitt problematiske programmer og hindre at lignende programmer installeres igjen senere.

Start datamaskinen på nytt.
Programmer eller prosesser som kjører på datamaskinen, kan forårsake problemer med Chrome. Du kan starte datamaskinen på nytt for å se om det løser problemet.
Avinstaller Chrome og installer den på nytt
Hvis løsningene ovenfor ikke fungerte, foreslår vi at du avinstallerer Chrome og installerer den på nytt. Dette kan løse problemer med søkemotoren din, Flash, forgrunnsvinduer, oppdateringer og andre problemer som kan ha ført til at Chrome ikke åpnes.

Virker det fortsatt ikke? Slå på programstopprapporter for å sende inn mer informasjon. Søk deretter etter andre relaterte problemer eller legg inn egne spørsmål på Hjelpeforumet for Chrome.