Chrome repareren als Chrome crasht of niet kan worden geopend

Mogelijk heeft u problemen met Google Chrome als de app regelmatig crasht, vastloopt, stopt met werken of helemaal niet wil starten. U kunt de volgende fouten verhelpen:

• Mijn webpagina wordt niet geladen
    • err_connection_refused
  • Proxy-fout in Google Chrome
    • err_connection_reset_chrome

• Deze webpagina is niet beschikbaar
    • err_connection_closed
    • err_connection_failed
    • err_connection_refused
    • err_connection_reset
    • err_connection_timed out

Probeer de onderstaande tips om het probleem op te lossen of om te achterhalen waardoor het probleem wordt veroorzaakt.

Als een specifieke pagina niet werkt, kunt u proberen een probleem op te lossen met een pagina die langzaam wordt geopend of helemaal niet wordt geladen.

Probeer eerst deze algemene oplossingen voor Chrome-crashes

Andere tabbladen sluiten

Er is mogelijk niet voldoende geheugen beschikbaar op uw computer om de site te laden. Computers hebben geheugen nodig voor het uitvoeren van websites, apps, extensies en programma's. Door onvoldoende geheugen kunnen deze langzaam worden of kunnen helemaal niet meer worden uitgevoerd.

Sluit elk tabblad behalve het tabblad waarop een fout of een bericht met een laadfout wordt weergegeven en probeer dit tabblad opnieuw te laden.

Chrome opnieuw starten

Computer:

1. Sluit Chrome en open Chrome opnieuw:
    • Windows: druk op Ctrl + q.
    • Mac: druk op ⌘ + q.
  2. Probeer de pagina opnieuw te laden.

Tip: Als u een computer gebruikt, kunt u eerder geopende tabbladen ook opnieuw openen:

• Windows: druk op Ctrl + Shift + t.
  • Mac: druk op ⌘ + Shift + t.

Mobiel apparaat

1. Open uw app-launcher:
    • iPhone en iPad: dubbelklik op de startknop.
    • Android: tik op het vierkante tabblad onder aan het scherm.
  2. Veeg over het Chrome-venster om het te sluiten.
Uw apparaat opnieuw opstarten

Soms kunnen andere programma's of apps het correct laden van een pagina verstoren.

Schakel uw computer of mobiele apparaat uit en weer in. Probeer de pagina vervolgens opnieuw te laden.

Los vervolgens problemen met Chrome-crashes op

Controleren op malware
Als Chrome blijft crashen, heeft u mogelijk ongewenste software of malware op uw computer geïnstalleerd. Ontdek hoe u problematische programma's kunt verwijderen en kunt voorkomen dat vergelijkbare programma's in de toekomst worden geïnstalleerd.
De pagina in een andere browser openen

Probeer de pagina in een andere browser te openen om te achterhalen of dit probleem te maken heeft met de webpagina of met Chrome. Probeer de pagina bijvoorbeeld te laden met Firefox of Safari.

Als de pagina wel werkt in een andere browser, probeert u de onderstaande stappen:

1. Verwijder Chrome en installeer Chrome opnieuw. Er kan iets mis zijn met uw Chrome-profiel waardoor het probleem wordt veroorzaakt. Verwijder Chrome en zorg ervoor dat u het selectievakje voor het verwijderen van de browsergegevens aanvinkt. Installeer Chrome vervolgens opnieuw.

2. Verwijder extensies en installeer ze opnieuw. Mogelijk wordt het probleem veroorzaakt door een van uw Chrome-extensies. Verwijder alle extensies en voeg ze vervolgens één voor één opnieuw toe.

3. Los problemen op met hardware-acceleratie. Er kan een probleem zijn met de manier waarop de hardware van uw computer of uw apparaat met Chrome werkt. U kunt dit probleem als volgt oplossen:
    1. Open Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Geavanceerde instellingen weergeven en vervolgens Systeem.
    2. Verwijder het vinkje bij 'Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar'.
    3. Start Chrome opnieuw.

Als de pagina niet werkt in een andere browser, kan het probleem te maken hebben met uw netwerk of met de website zelf. Hieronder vindt u meer informatie.

Netwerkproblemen oplossen en problemen met websites melden

Als de pagina ook niet wordt geladen in een andere browser, kan het probleem te maken hebben met uw netwerk of met de website zelf.

Probeer eerst uw modem en router opnieuw te starten.

Als dit niet werkt, neemt u contact op met de eigenaar van de website en laat u deze weten dat u problemen ondervindt tijdens het laden van de webpagina.

Verhelp problemen als Chrome helemaal niet wordt geopend

Controleren of Chrome al is geopend

Chrome wordt mogelijk al op de achtergrond uitgevoerd op uw computer. Als u wilt controleren of Chrome is geopend en de browser geforceerd wilt afsluiten, volgt u de onderstaande instructies voor uw besturingssysteem.

Windows

1. Druk op Ctrl + Alt + Delete.
  2. Klik op Taakbeheer starten.
  3. Zoek 'Google Chrome' of 'chrome.exe' onder Processen.
  4. Klik hierop en klik vervolgens op Proces beëindigen

Mac

1. Druk op ⌘ + Option + Esc
  2. Zoek 'Google Chrome' en klik hierop als dit wordt weergegeven.
  3. Klik op Forceer stop.
Uw antivirussoftware aanpassen en controleren op malware

Het is mogelijk dat uw antivirussoftware of ongewenste malware voorkomt dat Chrome wordt geopend.

Als u dit probleem wilt verhelpen, controleert u of Chrome is geblokkeerd door antivirussoftware of andere software op uw computer.

Bekijk vervolgens informatie over hoe u problematische programma's kunt verwijderen en kunt voorkomen dat vergelijkbare programma's in de toekomst worden geïnstalleerd.

Uw computer opnieuw opstarten
Een programma of proces dat momenteel actief is op uw computer, kan problemen met Chrome veroorzaken. U kunt uw computer opnieuw opstarten om te zien of het probleem daarmee wordt opgelost.
Chrome verwijderen en opnieuw installeren
Als de bovenstaande oplossingen niet werken, raden we u aan Chrome te verwijderen en opnieuw te installeren. Als u Chrome verwijdert en opnieuw installeert, kunt u problemen met Flash, plug-ins, uw zoekmachine, pop-ups, updates of andere problemen verhelpen waardoor Chrome niet kan worden geopend.

Werkt het nog steeds niet? Schakel crashrapporten in om meer informatie te verzamelen. Zoek vervolgens naar andere gerelateerde problemen of stel een vraag op het Helpforum van Chrome.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.