Chrome repareren als Chrome crasht of niet kan worden geopend

Als Google Chrome crasht, vastloopt of helemaal niet start, zie je misschien een van deze berichten:

• Proxy-fout in Google Chrome:
    • err_connection_reset_chrome

• Deze webpagina is niet beschikbaar:
    • err_connection_closed
    • err_connection_failed

Tip: Als een specifieke pagina niet werkt, kun je proberen problemen met het laden van pagina's op te lossen.

Probeer eerst deze algemene oplossingen voor Chrome-crashes

Andere tabbladen, extensies en apps sluiten

Je computer heeft wellicht niet voldoende geheugen meer en kan de site niet laden terwijl er ook apps, extensies en programma's worden uitgevoerd.

Zo maak je geheugen vrij:

• Sluit elk tabblad behalve het tabblad waarop de foutmelding wordt getoond.
  • Sluit andere apps of programma's die worden uitgevoerd.
  • Onderbreek app- of bestandsdownloads.
  • Verwijder overbodige extensies. Meer informatie over hoe u extensies verwijdert.

Tip: Probeer het tabblad met de fout opnieuw te laden.

Chrome opnieuw starten
  1. Sluit Chrome en open Chrome opnieuw:
    • Windows: druk op Ctrl + q.
    • Mac: druk op + q.
  2. Probeer de pagina opnieuw te laden.
    • Tip: Je kunt eerder geopende tabbladen opnieuw openen:
      • Windows: druk op Ctrl + Shift + t.
      • Mac: druk op  + Shift+ t.
Je computer opnieuw opstarten

Soms kunnen programma's of apps het correct laden van een pagina verstoren.

1. Start je computer opnieuw op.
  2. Probeer de pagina opnieuw te laden.

Los vervolgens problemen met Chrome-crashes op

De pagina in een andere browser openen

Probeer de pagina te openen in een andere browser, zoals Firefox of Safari, om te controleren of dit een probleem is met de webpagina of Chrome.

Als de pagina wel werkt in een andere browser, probeer je de onderstaande stappen:

• Verwijder Chrome en installeer het opnieuw: er kan iets mis zijn met je Chrome-profiel waardoor het probleem optreedt. Verwijder Chrome en zorg dat je het selectievakje voor het verwijderen van de browsegegevens aanvinkt. Installeer Chrome vervolgens opnieuw.
  • Verwijder extensies en installeer ze opnieuw: misschien wordt het probleem veroorzaakt door een van je Chrome-extensies. Verwijder alle extensies en voeg ze daarna één voor één opnieuw toe.
  • Los problemen met hardwareversnelling op: er kan een probleem zijn met de manier waarop de hardware van je computer werkt met Chrome:
    1. Open Meer Meer en dan Instellingen.
    2. Klik onderaan op Systeem.
    3. Zet Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar uit.
    4. Start Chrome opnieuw op.

Als de pagina niet werkt in een andere browser, kan het probleem te maken hebben met je netwerk of met de website zelf. Hieronder vind je meer informatie.

Netwerkproblemen oplossen en problemen met websites melden

Als de pagina ook niet wordt geladen in een andere browser, kan het probleem te maken hebben met je netwerk of met de website zelf.

Start je modem en router opnieuw op.

Als dit niet werkt, neem je contact op met de eigenaar van de website en laat je deze weten dat je een probleem hebt met het laden van de webpagina.

Verhelp problemen als Chrome helemaal niet wordt geopend

Checken of Chrome al is geopend

Chrome is misschien al actief op de achtergrond op je computer. Controleren of Chrome is geopend en geforceerd sluiten:

Windows

1. Druk op Ctrl + Alt + Delete.
  2. Klik op Taakbeheer.
  3. Klik onder Processen op Google Chrome of chrome.exe.
  4. Klik op Taak beëindigen.

Mac

1. Druk op  + Option + Esc.
  2. Klik op Google Chrome en dan Forceer stop.
Je antivirussoftware aanpassen en controleren op malware

Het is mogelijk dat je antivirussoftware of ongewenste malware voorkomt dat Chrome wordt geopend.

Als je dit probleem wilt verhelpen, check je of Chrome is geblokkeerd door antivirussoftware of andere software op je computer.

Meer informatie over hoe je ongewenste software kunt vinden en verwijderen

Je computer opnieuw opstarten
Een programma of proces dat momenteel actief is op je computer, kan problemen met Chrome veroorzaken. Je kunt je computer opnieuw opstarten om te checken of het probleem daarmee wordt opgelost.
Chrome verwijderen en opnieuw installeren
Als de bovenstaande oplossingen niet werken, raden we je aan Chrome te verwijderen en opnieuw te installeren. Als je Chrome verwijdert en opnieuw installeert, kun je problemen met de zoekmachine, pop-ups, updates of andere problemen verhelpen waardoor Chrome niet kan worden geopend.

Werkt het nog steeds niet? Schakel crashrapporten in om meer informatie te verzamelen. Zoek dan naar andere gerelateerde problemen of stel een vraag op het Helpforum van Chrome.