Chrome repareren als Chrome crasht of niet kan worden geopend

Als Google Chrome crasht, vastloopt of helemaal niet start, wordt mogelijk een van deze berichten weergegeven:

• Proxy-fout in Google Chrome:
    • err_connection_reset_chrome

• Deze webpagina is niet beschikbaar:
    • err_connection_closed
    • err_connection_failed

Als een specifieke pagina niet werkt, kunt u proberen problemen met het laden van pagina's op te lossen.

Probeer eerst deze algemene oplossingen voor Chrome-crashes

Andere tabbladen, extensies en apps sluiten

Je computer heeft wellicht niet voldoende geheugen meer en kan de site niet laden terwijl er ook apps, extensies en programma's worden uitgevoerd.

Je maakt als volgt geheugen vrij:

• Sluit elk tabblad behalve het tabblad waarop de foutmelding wordt weergegeven.
  • Sluit andere apps of programma's die worden uitgevoerd.
  • Onderbreek app- of bestandsdownloads.
  • Verwijder overbodige extensies. Meer informatie over hoe je extensies verwijdert.

Ga naar het tabblad met de foutmelding en probeer de pagina opnieuw te laden.

Chrome opnieuw starten
  1. Sluit Chrome en open Chrome opnieuw:
    • Windows: druk op Ctrl + q.
    • Mac: druk op ⌘ + q.
  2. Probeer de pagina opnieuw te laden.
    • Tip: Je kunt eerder geopende tabbladen opnieuw openen:
      • Windows: druk op Ctrl + Shift + t.
      • Mac: druk op ⌘ + Shift + t.
Je computer opnieuw opstarten

Soms kunnen programma's of apps het correct laden van een pagina verstoren.

1. Start je computer opnieuw op.
  2. Probeer de pagina opnieuw te laden.

Los vervolgens problemen met Chrome-crashes op

Controleren op malware

Als je Windows gebruikt, bekijk je meer informatie over hoe je ongewenste software kunt vinden en verwijderen.

Als je een Mac gebruikt, bekijk je onze suggesties voor het vinden en verwijderen van ongewenste software.

De pagina in een andere browser openen

Probeer de pagina in een andere browser te openen om te achterhalen of dit probleem te maken heeft met de webpagina of met Chrome. Probeer de pagina bijvoorbeeld te laden met Firefox of Safari.

Als de pagina wel werkt in een andere browser, probeer je de onderstaande stappen:

1. Verwijder Chrome en installeer Chrome opnieuw. Er kan iets mis zijn met je Chrome-profiel waardoor het probleem wordt veroorzaakt. Verwijder Chrome en zorg ervoor dat je het selectievakje voor het verwijderen van de browsergegevens aanvinkt. Installeer Chrome vervolgens opnieuw.
  2. Verwijder extensies en installeer ze opnieuw. Mogelijk wordt het probleem veroorzaakt door een van je Chrome-extensies. Verwijder alle extensies en voeg ze vervolgens één voor één opnieuw toe.
  3. Los problemen met hardwareversnelling op. Er kan een probleem zijn met de manier waarop de hardware van je computer werkt met Chrome. Je kunt dit probleem als volgt oplossen:
    1. Open Meer Meer en dan Instellingen.
    2. Klik onderaan op Geavanceerd.
    3. Schakel Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar onder Systeem uit.
    4. Start Chrome opnieuw.

Als de pagina niet werkt in een andere browser, kan het probleem te maken hebben met je netwerk of met de website zelf. Hieronder vind je meer informatie.

Netwerkproblemen oplossen en problemen met websites melden

Als de pagina ook niet wordt geladen in een andere browser, kan het probleem te maken hebben met je netwerk of met de website zelf.

Probeer eerst je modem en router opnieuw te starten.

Als dit niet werkt, neem je contact op met de eigenaar van de website en laat je deze weten dat je problemen ondervindt tijdens het laden van de webpagina.

Apps met problemen herstellen (alleen op Windows-computers)

Sommige apps kunnen ervoor zorgen dat Chrome niet goed werkt.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Resetten en opruimen' op Ongeschikte apps updaten en verwijderen.
    • Als je deze optie niet ziet, is er geen app die problemen veroorzaakt.
  5. Bepaal of je elke app in de lijst wilt updaten of verwijderen.
    • Open de app store van je computer en zoek naar een update. Als je geen update ziet, kijk je op de app-site voor meer informatie.

Verhelp problemen als Chrome helemaal niet wordt geopend

Controleren of Chrome al is geopend

Chrome wordt mogelijk al op de achtergrond uitgevoerd op je computer. Als je wilt controleren of Chrome is geopend en de browser geforceerd wilt afsluiten, volg je de onderstaande instructies voor je besturingssysteem.

Windows

1. Druk op Ctrl + Alt + Delete.
  2. Klik op Taakbeheer.
  3. Zoek 'Google Chrome' of 'chrome.exe' onder 'Processen'.
  4. Klik hierop en klik vervolgens op Proces beëindigen

Mac

1. Druk op ⌘ + Option + Esc
  2. Zoek 'Google Chrome'.
  3. Klik hierop en klik op Forceer stop.
Je antivirussoftware aanpassen en controleren op malware

Het is mogelijk dat je antivirussoftware of ongewenste malware voorkomt dat Chrome wordt geopend.

Als je dit probleem wilt verhelpen, controleer je of Chrome is geblokkeerd door antivirussoftware of andere software op je computer.

Bekijk vervolgens informatie over hoe je problematische programma's kunt verwijderen en kunt voorkomen dat vergelijkbare programma's in de toekomst worden geïnstalleerd.

Je computer opnieuw opstarten
Een programma of proces dat momenteel actief is op je computer, kan problemen met Chrome veroorzaken. Je kunt je computer opnieuw opstarten om te zien of het probleem daarmee wordt opgelost.
Chrome verwijderen en opnieuw installeren
Als de bovenstaande oplossingen niet werken, raden we je aan Chrome te verwijderen en opnieuw te installeren. Als je Chrome verwijdert en opnieuw installeert, kun je problemen met de zoekmachine, Flash, pop-ups, updates of andere problemen verhelpen waardoor Chrome niet kan worden geopend.

Werkt het nog steeds niet? Schakel crashrapporten in om meer informatie te verzamelen. Zoek vervolgens naar andere gerelateerde problemen of stel een vraag op het Helpforum van Chrome.