Chromen korjaaminen, jos se kaatuu tai ei avaudu

Sinulla voi olla ongelmia Google Chromen kanssa, jos se kaatuilee, jumittuu tai lakkaa toimimasta tai jos se ei käynnisty lainkaan.

• Välityspalvelinvirhe Google Chromessa:
    • err_connection_reset_chrome

• Verkkosivu ei ole käytettävissä:
    • err_connection_closed
    • err_connection_failed

Alla olevat vinkit auttavat ratkaisemaan ongelman tai löytämään sen syyn.

Jos sinulla on ongelmia tietyn sivun kanssa, voit yrittää korjata sivun, joka aukeaa hitaasti tai ei ollenkaan.

Yleisiä ohjeita Chromen kaatumisongelmien korjaamiseen

Sulje muut välilehdet, sovellukset ja laajennukset

Tietokoneesi muisti voi olla vähissä, eikä sivua voida ladata samalla, kun sovelluksia, laajennuksia ja ohjelmia on käynnissä.

Vapauta muistia seuraavasti:

• Sulje kaikki välilehdet paitsi se, jolla virheilmoitus näkyy.
  • Sulje muut käynnissä olevat sovellukset tai ohjelmat.
  • Keskeytä käynnissä olevat sovellusten tai tiedostojen lataukset.
  • Poista tarpeettomia laajennuksia. Lue lisää laajennusten poistamisesta.

Yritä ladata virheilmoituksen näyttänyt välilehti uudelleen.

Käynnistä Chrome uudelleen
  1. Sulje Chrome ja avaa se uudelleen:
    • Windows: Paina Ctrl + q.
    • Mac: Paina ⌘ + q.
  2. Yritä ladata sivu uudelleen.
    • Vinkki: Voit avata aiemmin avoinna olleet välilehdet uudelleen:
      • Windows: Paina Ctrl + Vaihto + t.
      • Mac: Paina ⌘ + Vaihto + t.
Käynnistä tietokone uudelleen

Joskus ohjelmat tai sovellukset estävät sivua latautumasta oikein.

1. Käynnistä tietokone uudelleen.
  2. Yritä ladata sivu uudelleen.

Chromen kaatumisongelmien vianetsintä

Haittaohjelmien tarkistus

Jos käytät Windowsia, yritä löytää ja poistaa ei-toivotut ohjelmistot Chromen poistotyökalulla.

Jos käytät Mac- tai Linux-tietokonetta, tutustu ehdotuksiimme ei-toivottujen ohjelmien löytämisestä ja poistamisesta.

Yritä avata sivu toisella selaimella

Avaa sivu toisella selaimella ja selvitä, johtuuko ongelma verkkosivusta vai Chromesta. Kokeile esimerkiksi Firefoxia tai Safaria.

Jos se toimii toisessa selaimessa, kokeile alla olevia ohjeita:

1. Poista Chrome ja asenna se uudelleen. Chrome-profiilissasi voi olla jotain vialla, ja tämä saattaa aiheuttaa ongelmia. Poista Chrome ja varmista, että valitset selaustietojen poistamisen valintaruudun. Asenna sitten Chrome uudelleen.
  2. Poista laajennukset ja asenna ne uudelleen. Jokin Chrome-laajennuksistasi saattaa aiheuttaa ongelman. Poista kaikki laajennukset ja lisää ne sitten takaisin yksi kerrallaan.
  3. Korjaa laitteistokiihdytykseen liittyvät ongelmat. Ongelma voi liittyä Chromen toimintaan tietokoneesi laitteiston kanssa. Näin korjaat ongelman:
    1. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
    2. Valitse sivun alaosassa Lisäasetukset.
    3. Siirry Järjestelmä-kohtaan ja poista käytöstä Käytä laitteistokiihdytystä, jos mahdollista.
    4. Käynnistä Chrome uudelleen.

Jos sivu ei toimi muillakaan selaimilla, ongelma voi johtua verkostasi tai verkkosivustosta itsestään. Lisätietoja on alla.

Korjaa verkko-ongelmat ja ilmoita verkkosivustojen ongelmista

Jos sivu ei lataudu muilla selaimilla, ongelma voi johtua verkostasi tai verkkosivustosta.

Yritä ensin käynnistää modeemi ja reititin uudelleen.

Jos tämä ei korjaa ongelmaa, ota yhteyttä verkkosivuston omistajaan ja kerro hänelle, että sinulla on ongelmia verkkosivun lataamisessa.

Chromen käynnistymisongelmien korjaaminen

Tarkista, onko Chrome jo käynnissä

Chrome saattaa olla jo käynnissä taustalla. Voit tarkistaa, onko Chrome käynnissä, ja pakottaa sen sulkeutumaan noudattamalla alla olevia käyttöjärjestelmäkohtaisia ohjeita.

Windows

1. Paina Ctrl + Alt + Delete.
  2. Valitse Käynnistä Tehtävienhallinta.
  3. Avaa Prosessit ja etsi Google Chrome tai chrome.exe.
  4. Klikkaa kohdetta ja valitse Lopeta prosessi

Mac

1. Paina ⌘ + Optio + Esc
  2. Etsi Google Chrome.
  3. Valitse Google Chrome ja klikkaa Pakota lopettamaan.
Virustorjuntaohjelmiston hallinnoiminen ja haittaohjelmatarkistus

Virustorjuntaohjelmisto tai ei-toivottu haittaohjelmisto saattaa estää Chromen käynnistämisen.

Korjaa ongelma tarkistamalla, estikö virustorjunta tai muu tietokoneellasi oleva ohjelmisto Chromen käynnistämisen.

Lue sen jälkeen lisätietoja ongelmallisten ohjelmien poistamisesta ja siitä, miten voit estää muiden samantyyppisten ohjelmien asentumisen jatkossa.

Käynnistä tietokone uudelleen
Tietokoneellasi käynnissä oleva ohjelma tai prosessi voi olla syynä Chromen ongelmiin. Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, ratkaisiko se ongelman.
Poista Chrome ja asenna se uudelleen
Jos yllä olevat ratkaisut eivät toimi, suosittelemme, että poistat Chromen ja sitten asennat sen uudelleen. Chromen poistaminen ja asentaminen uudelleen voi korjata ongelmia, jotka liittyvät hakukoneeseen, Flashiin, ponnahdusikkunoihin, päivityksiin ja muihin syihin, joiden vuoksi Chromen käynnistyminen ei välttämättä onnistu.

Eikö ongelma ratkennut? Anna lisätietoja tilanteestasi ottamalla virheraportit käyttöön. Sen jälkeen voit etsiä lisätietoja ja esittää kysymyksiä täällä: Chromen ohjekeskusteluryhmä.