Chromen korjaaminen, jos se kaatuu tai ei avaudu

Sinulla voi olla ongelmia Google Chromen kanssa, jos se kaatuilee, jumittuu tai lakkaa toimimasta tai jos se ei käynnisty lainkaan. Voit korjata seuraavat ongelmat:

• Verkkosivuni ei lataudu
    • err_connection_refused
  • Välityspalvelinvirhe Google Chromessa
    • err_connection_reset_chrome

• Verkkosivu ei ole käytettävissä
    • err_conenction_closed
    • err_connection_failed
    • err_connection_refused
    • err_connection_reset
    • err_connection_timed out

Alla olevat vinkit auttavat ratkaisemaan ongelman tai löytämään sen syyn.

Jos tietty sivu ei toimi, voit yrittää korjata sivun, joka aukeaa hitaasti tai ei ollenkaan.

Yleisiä ohjeita Chromen kaatumisongelmien korjaamiseen

Sulje muut välilehdet

Tietokoneessasi ei ehkä ole tarpeeksi muistia sivuston lataamiseen. Tietokoneet käyttävät verkkosivuja, sovelluksia, laajennuksia ja ohjelmia muistin avulla. Jos muistia on vähän, ne voivat toimia hitaasti tai lakata toimimasta.

Sulje kaikki välilehdet, paitsi se jolla virheilmoitus tai latausvirheilmoitus näkyy, ja yritä sitten päivittää välilehti.

Käynnistä Chrome uudelleen

Tietokoneella:

1. Lopeta Chrome ja avaa se uudelleen:
    • Windows: Paina Ctrl+Q.
    • Mac: Paina Command+Q.
  2. Yritä ladata sivu uudelleen.

Vinkki: Jos olet tietokoneella, voit myös avata uudelleen kaikki aiemmin auki olleet välilehdet:

• Windows: Paina Ctrl+Shift+T.
  • Mac: Paina Command+Shift+T.

Mobiililaitteella:

1. Avaa sovelluksien käynnistysohjelma:
    • iPhone ja iPad: Kaksoisklikkaa etusivupainiketta.
    • Android: Kosketa näytön alalaidassa olevaa neliönmuotoista välilehteä.
  2. Sulje Chrome pyyhkäisemällä sen ikkunaa.
Käynnistä laite uudelleen

Joskus muut ohjelmat tai sovellukset estävät sivua latautumasta oikein.

Sammuta tietokone tai mobiililaite, käynnistä se uudelleen ja yritä ladata sivu uudelleen.

Chromen kaatumisongelmien vianetsintä

Tarkista haittaohjelmat
Jos Chrome kaatuilee edelleen, tietokoneellasi saattaa olla ei-toivottu ohjelma tai haittaohjelma. Lue lisää ongelmallisten ohjelmien poistamisesta ja siitä, kuinka voit estää muiden samantyyppisten ongelmien asentumisen jatkossa.
Yritä avata sivu toisella selaimella

Avaa sivu toisella selaimella ja selvitä, johtuuko ongelma verkkosivusta vai Chromesta. Kokeile esimerkiksi Firefoxia tai Safaria.

Jos se toimii toisessa selaimessa, kokeile alla olevia ohjeita:

1. Poista Chrome ja asenna se uudelleen. Chrome-profiilissasi voi olla jotain vialla, ja tämä saattaa aiheuttaa ongelmia. Poista Chrome ja varmista, että valitset selaustietojen poistamisen valintaruudun. Asenna sitten Chrome uudelleen.

2. Poista laajennukset ja asenna ne uudelleen. Jokin Chrome-laajennuksistasi saattaa aiheuttaa ongelman. Poista kaikki laajennukset ja lisää ne sitten takaisin yksi kerrallaan.

3. Korjaa laitteistokiihdytykseen liittyvät ongelmat. Ongelma voi johtua siitä, kuinka tietokoneesi tai laitteesi toimii Chromen kanssa. Näin korjaat ongelman:
    1. Avaa Chrome-valikko Chrome menu > Asetukset > Näytä lisäasetukset > Järjestelmä.
    2. Poista valinta Käytä laitteistokiihdytystä, jos mahdollista ‑ruudusta.
    3. Käynnistä Chrome uudelleen.

Jos sivu ei toimi muillakaan selaimilla, ongelma voi johtua verkostasi tai verkkosivustosta itsestään. Lisätietoja on alla.

Korjaa verkko-ongelmat ja ilmoita verkkosivustojen ongelmista

Jos sivu ei lataudu muilla selaimilla, ongelma voi johtua verkostasi tai verkkosivustosta.

Yritä ensin käynnistää modeemi ja reititin uudelleen.

Jos tämä ei korjaa ongelmaa, ota yhteyttä verkkosivuston omistajaan ja kerro hänelle, että sinulla on ongelmia verkkosivun lataamisessa.

Chromen käynnistymisongelmien korjaaminen

Tarkista, onko Chrome jo käynnissä

Chrome saattaa olla jo käynnissä taustalla. Voit tarkistaa, onko Chrome käynnissä, ja pakottaa sen sulkeutumaan noudattamalla alla olevia käyttöjärjestelmäkohtaisia ohjeita.

Windows

1. Paina CTRL + ALT + DEL.
  2. Valitse Käynnistä Tehtävienhallinta.
  3. Avaa Prosessit ja etsi Google Chrome tai chrome.exe.
  4. Klikkaa kohdetta ja valitse Lopeta prosessi

Mac

1. Paina KOMENTO + OPTIO + ESC
  2. Etsi ja valitse Google Chrome, jos se on luettelossa.
  3. Valitse Pakota lopettamaan.
Virustorjuntaohjelmiston hallinnoiminen ja haittaohjelmatarkistus

Virustorjuntaohjelmisto tai ei-toivottu haittaohjelmisto saattaa estää Chromen käynnistämisen.

Korjaa ongelma tarkistamalla, estikö virustorjunta tai muu tietokoneellasi oleva ohjelmisto Chromen käynnistämisen.

Lue sen jälkeen lisätietoja ongelmallisten ohjelmien poistamisesta ja siitä, miten voit estää muiden samantyyppisten ohjelmien asentumisen jatkossa.

Käynnistä tietokone uudelleen
Tietokoneellasi käynnissä oleva ohjelma tai prosessi voi olla syynä Chromen ongelmiin. Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, ratkaisiko se ongelman.
Poista Chrome ja asenna se uudelleen
Jos yllä olevat ratkaisut eivät toimi, suosittelemme, että poistat Chromen ja asennat sen sitten uudelleen. Chromen poistaminen ja uudelleenasennus voi korjata ongelmia, jotka liittyvät Flashiin, laajennuksiin, hakukoneeseen, ponnahdusikkunoihin, päivityksiin ja muihin syihin, joiden vuoksi Chromen käynnistäminen ei välttämättä onnistu.

Eikö ongelma ratkennut? Anna lisätietoja tilanteestasi ottamalla virheraportit käyttöön. Hae sen jälkeen lisätietoja ja esitä kysymyksiä täällä: Chromen ohjekeskusteluryhmä.