Een nieuw gebruikersprofiel voor de browser maken

Als uw gebruikersprofiel voor de browser is beschadigd, kunt u een nieuw gebruikersprofiel maken om het beschadigde profiel te vervangen:

Instructies voor Windows

1. Sluit Google Chrome helemaal af.
  2. Druk op de sneltoets Windows-toets +E om Windows Verkenner te openen.
  3. Geef in het venster van Windows Verkenner een van de volgende locaties op in de adresbalk.
    • Windows XP%USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\
    • Windows Vista/ Windows 7/ Windows 8%LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\User Data\
  4. Ga naar de map 'Default' in het directoryvenster dat wordt geopend en wijzig de naam van deze map in 'Backup default'.
  5. Probeer Google Chrome opnieuw te openen. Er wordt automatisch een nieuwe map 'Default' gemaakt wanneer u de browser gaat gebruiken.

Desgewenst kunt u de gegevens van het oude gebruikersprofiel overzetten naar het nieuwe profiel. Dit wordt echter niet aangeraden, aangezien een deel van het oude profiel mogelijk is beschadigd. Daarom kunt u de oude bladwijzers beter overzetten door het bestand 'Bookmarks.bak' in de map 'Backup default' te kopiëren naar de nieuwe map 'Default'. Zodra het bestand is verplaatst, verandert u de naam van het bestand 'Bookmarks.bak' in 'Bookmarks' om de migratie te voltooien. Alle andere browsergegevens blijven in de map 'Backup default' staan, maar u kunt deze niet overzetten naar uw nieuwe profiel.

Instructies voor Mac

1. Sluit Google Chrome helemaal af.
  2. Ga in het startmenu naar de map Ga naar.
  3. Geef in het tekstveld de volgende directory's op en druk op Ga.

~/Library/Application Support/Google/Chrome/

4. Ga naar de map 'Default' in het directoryvenster dat wordt geopend en wijzig de naam van deze map in 'Backup default'.
  5. Probeer Google Chrome opnieuw te openen. Er wordt automatisch een nieuwe map 'Default' gemaakt wanneer u de browser gaat gebruiken.

Desgewenst kunt u de gegevens van het oude gebruikersprofiel overzetten naar het nieuwe profiel. Dit wordt echter niet aangeraden, aangezien een deel van het oude profiel mogelijk is beschadigd. Daarom kunt u de oude bladwijzers beter overzetten door het bestand 'Bookmarks.bak' in de map 'Backup default' te kopiëren naar de nieuwe map 'Default'. Zodra het bestand is verplaatst, verandert u de naam van het bestand 'Bookmarks.bak' in 'Bookmarks' om de migratie te voltooien. Alle andere browsergegevens blijven in de map 'Backup default' staan, maar u kunt deze niet overzetten naar uw nieuwe profiel.

Instructies voor Linux

1. Sluit Google Chrome helemaal af.
  2. Ga naar Computer.
  3. Selecteer Go (Ga) > Location (Locatie).
  4. Geef de volgende directory op in het tekstveld:

~/.config/google-chrome/

5. Ga naar de map 'Default' in het directoryvenster dat wordt geopend en wijzig de naam van deze map in 'Backup default'.
  6. Probeer Google Chrome opnieuw te openen. Er wordt automatisch een nieuwe map 'Default' gemaakt wanneer u de browser gaat gebruiken.

Desgewenst kunt u de gegevens van het oude gebruikersprofiel overzetten naar het nieuwe profiel. Dit wordt echter niet aangeraden, aangezien een deel van het oude profiel mogelijk is beschadigd. Daarom kunt u de oude bladwijzers beter overzetten door het bestand 'Bookmarks.bak' in de map 'Backup default' te kopiëren naar de nieuwe map 'Default'. Zodra het bestand is verplaatst, verandert u de naam van het bestand 'Bookmarks.bak' in 'Bookmarks' om de migratie te voltooien. Alle andere browsergegevens blijven in de map 'Backup default' staan, maar u kunt deze niet overzetten naar uw nieuwe profiel.

Het maken van een nieuwe Chrome-gebruiker is nog een snelle manier om een nieuw gebruikersprofiel voor de browser te maken. Informatie over het toevoegen van een nieuwe gebruiker aan Chrome