Plugin-programmet Adobe PDF

I Chrome öppnas PDF-filer som standard med hjälp av en inbyggd PDF-läsare. Om du har inaktiverat den inbyggda PDF-läsaren visas PDF-filer med hjälp av Adobe Acrobat eller Adobe Reader i Chrome. Det går även att ange att Adobe Acrobat eller Adobe Reader ska vara standardprogram för visning av PDF-filer i Chrome. Gör så här:

1. Ange chrome://plugins i adressfältet.
  2. Rulla ned till Adobe Acrobat eller Adobe Reader. (De visas bara om de har installerats.)
  3. Klicka på länken Aktivera.

Felsökning

Om det inte går att visa PDF-filer med Adobe Acrobat eller Adobe Reader i Chrome testar du följande lösningar i den ordning de anges:

Kontrollera om felet bara uppstår i Chrome.

Prova att öppna PDF-filer i en annan webbläsare på datorn, till exempel Firefox. Om det inte går att öppna PDF-filer i andra webbläsare heller beror felet antagligen inte på Chrome. Du hittar ytterligare hjälp på Adobes supportwebbplats.

Kontrollera om det finns tillgängliga uppdateringar för Chrome, Adobe Reader och Acrobat.

Läs anvisningar för hur du kontrollerar om det finns uppdateringar för Chrome. Programvaruuppdateringar för Adobe Reader och Acrobat hittar du på http://www.adobe.com/downloads/.

Kontrollera inställningarna i Adobe Reader och Acrobat.

Följ anvisningarna nedan och kontrollera att Adobe Reader eller Acrobat har konfigurerats för att visa PDF-filer i webbläsaren.

Endast ett av programmen ska användas för att förhandsgranska PDF-filer i webbläsaren, inte båda.

1. I Adobe Acrobat eller Reader öppnar du Redigera > Inställningar.
  2. Klicka på Internet till vänster.
  3. Markera kryssrutan Visa PDF i webbläsare högst upp. Om kryssrutan redan är markerad kan det vara nödvändigt att avmarkera den, klicka på OK och sedan öppna Inställningar och markera kryssrutan igen.
  4. Klicka på OK.
  5. Gör samma sak i det andra programmet, men se till att kryssrutan Visa PDF i webbläsare är avmarkerad.
Reparera installationen av Adobe Reader eller Adobe Acrobat.

Öppna Hjälp > Reparera Acrobat-installationen i Acrobat. I Adobe Reader öppnar du Hjälp > Reparera Adobe Reader-installationen.

Avinstallera Adobe Reader eller Adobe Acrobat.

Om båda programmen är installerade kan det uppstå konflikter emellan dem. Prova att avinstallera något av programmen.

Anvisningar för Windows:

1. Använd funktionen Lägg till eller ta bort program på Kontrollpanelen för att ta bort antingen Adobe Reader eller Acrobat från datorn.
  2. Starta om datorn när du har avinstallerat programmet.

Anvisningar för Mac:

1. Dra Adobe Reader eller Acrobat från mappen Program till Papperskorgen.
  2. Ta bort AdobePDFViewer.plugin från mappen Internet Plug-Ins (Plugin-program för internet) i Library (Bibliotek).
Avinstallera och installera om Adobe Reader och Acrobat.
  1. Följ stegen från avsnittet ovan om du vill avinstallera alla versioner av dessa program.
  2. Besök http://www.adobe.com/downloads/ om du vill installera den senaste versionen av Adobe Acrobat eller Reader igen.

Om det fortfarande inte går att öppna PDF-filer i Chrome när du har följt förslagen ovan kan du söka i hjälpforumet för Chrome och få fler tips från andra Chrome-användare.