Plugin-programmet Adobe PDF

I Chrome används som standard ett inbyggt visningsprogram för PDF-filer för att öppna dessa filer. Om du har inaktiverat det inbyggda visningsprogrammet för PDF-filer används Adobe Acrobat eller Adobe Reader för att visa dessa filer i Chrome. Följ förslagen nedan om du inte kan visa PDF-filer i Chrome med Adobe Acrobat eller Adobe Reader.

Kontrollera först om problemet beror på Chrome. Prova att öppna PDF-filer i en annan webbläsare på datorn, t.ex. Firefox. Om det inte går att öppna PDF-filer i andra webbläsare heller beror felet antagligen inte på Chrome. Besök Adobes supportcenter om du behöver mer hjälp.

Om problemet beror på Chrome kan du testa följande åtgärder enligt ordningen i listan:

Kontrollera om det finns tillgängliga uppdateringar för Chrome, Adobe Reader och Acrobat.

Läs anvisningarna om hur du söker efter uppdateringar för Chrome. Produktuppdateringar för Adobe Reader och Acrobat hittar du på http://www.adobe.com/se/downloads/.

Kontrollera inställningarna i Adobe Reader och Acrobat.

Följ anvisningarna nedan och se till att Adobe Reader eller Acrobat är konfigurerade att visa PDF-filer i webbläsaren.

Endast ett av programmen ska användas för att förhandsgranska PDF-filer i webbläsaren, inte båda.

1. Öppna Redigera > Inställningar i Adobe Reader eller Acrobat.
  2. Klicka på Internet till vänster.
  3. Markera kryssrutan Visa PDF i webbläsare högst upp. Om kryssrutan redan är markerad kan det vara nödvändigt att avmarkera den, klicka på OK och sedan öppna Inställningar och markera kryssrutan igen.
  4. Klicka på OK.
  5. Gör samma sak i det andra programmet, men se till att kryssrutan Visa PDF i webbläsare är avmarkerad.

Reparera installationen av Adobe Reader eller Adobe Acrobat.

Öppna Acrobat och välj Hjälp > Reparera Acrobat-installation. Öppna Adobe Reader och välj Hjälp > Reparera Adobe Reader-installation.

Avinstallera antingen Adobe Reader eller Adobe Acrobat.

Om båda programmen är installerade kan det uppstå konflikter dem emellan. Prova att avinstallera något av programmen.

Anvisningar för Windows:

1. Använd funktionen Lägg till eller ta bort program på Kontrollpanelen för att ta bort antingen Adobe Reader eller Acrobat från datorn.
  2. Starta om datorn när du har avinstallerat programmet.

Anvisningar för Mac:

1. Dra Adobe Reader eller Acrobat från mappen Program till Papperskorgen.
  2. Ta bort AdobePDFViewer.plugin från mappen Bibliotek > Internet Plug-Ins.

Avinstallera och installera om Adobe Reader och Acrobat.

1. Följ stegen från avsnittet ovan om du vill avinstallera alla versioner av dessa program.
  2. Hämta och installera den senaste versionen av Adobe Acrobat eller Reader på http://www.adobe.com/se/downloads/.

Om det fortfarande inte går att öppna PDF-filer i Chrome när du har följt förslagen ovan kan du söka i hjälpforumet för Chrome och få fler tips från andra Chrome-användare.