Adobe-plug-in voor pdf-bestanden

Chrome gebruikt standaard een ingebouwde pdf-viewer om pdf-bestanden te openen. Als u de ingebouwde pdf-viewer heeft uitgeschakeld, maakt Google Chrome gebruik van Adobe Acrobat of Acrobat Reader om pdf-bestanden weer te geven. Volg de onderstaande suggesties als u problemen heeft met het weergeven van pdf-bestanden in Chrome met Adobe Acrobat of Adobe Reader.

Controleer eerst of dit probleem alleen in Chrome optreedt. Probeer pdf-bestanden in een andere browser op uw computer te openen, zoals Firefox. Als er vergelijkbare problemen optreden bij het weergeven van pdf-bestanden in een andere browser, wordt het probleem waarschijnlijk niet door Chrome veroorzaakt. Ga naar de ondersteuningssite van Adobe voor meer ondersteuning.

Als het probleem alleen in Chrome optreedt, probeert u de volgende oplossingen in de volgorde waarin deze staan vermeld:

Controleer of er updates beschikbaar zijn van Chrome, Adobe Reader en Acrobat.

Bekijk instructies voor het controleren op updates voor Chrome. Als u wilt controleren of er updates beschikbaar zijn voor software van Adobe Reader of Acrobat, gaat u naar http://www.adobe.com/nl/downloads/.

Controleer uw instellingen voor Adobe Reader en Acrobat.

Volg de onderstaande instructies om na te gaan of Adobe Reader of Acrobat is geconfigureerd voor het weergeven van pdf-bestanden in de browser.

Een van de programma's moet zijn ingesteld voor het weergeven van pdf-bestanden in de browser, niet allebei.

1. Ga in Adobe Acrobat of Reader naar Bewerken > Voorkeuren.
  2. Klik aan de linkerkant op Internet.
  3. Vink het selectievakje 'Voorvertoning van pdf in browser' aan dat bovenaan staat (deze optie kan ook 'Pdf in browser tonen' worden genoemd). Als het selectievakje al is aangevinkt, verwijdert u het vinkje en klikt u op OK. Vervolgens gaat u nogmaals naar Voorkeuren om de optie opnieuw in te schakelen.
  4. Klik op OK.
  5. Volg dezelfde stappen in het andere programma. Zorg ervoor dat het selectievakje 'Voorvertoning van pdf in browser' hier niet is aangevinkt.

Uw installatie van Adobe Acrobat of Adobe Reader herstellen.

Ga in Acrobat naar Help > Installatie van Acrobat herstellen. Ga in Adobe Reader naar Help > Installatie van Adobe Reader herstellen.

Verwijder Adobe Reader of Adobe Acrobat.

Als u zowel Adobe Reader als Adobe Acrobat heeft geïnstalleerd, kunnen deze programma's met elkaar botsen. Verwijder een van de programma's.

Instructies voor Windows:

1. Gebruik de functie 'Software' in het Configuratiescherm van Windows om Adobe Reader of Adobe Acrobat van uw computer te verwijderen.
  2. Start uw computer opnieuw op nadat het programma is verwijderd.

Instructies voor Mac:

1. Sleep Adobe Reader of Adobe Acrobat van de map 'Programma's' naar de 'Prullenmand'.
  2. Verwijder AdobePDFViewer.plugin uit de map 'Bibliotheek' > 'Internet Plug-Ins'.

Verwijder Adobe Reader en Acrobat en installeer deze programma's opnieuw.

1. Volg de instructies in het bovenstaande gedeelte om alle versies van deze programma's te verwijderen.
  2. Ga naar http://www.adobe.com/downloads/ om de nieuwste versie van Adobe Reader of Acrobat opnieuw te installeren.

Als u nog steeds geen pdf-bestanden kunt openen in Chrome nadat u de bovenstaande suggesties heeft geprobeerd, kunt u zoeken in het Helpforum van Chrome om aanvullende tips van andere Chrome-gebruikers te bekijken.