Fel 12

Problem

Installationsprogrammet för Google Chrome kunde inte öppnas korrekt.

Lösning

Steg 1: Kontrollera att det finns tillräckligt utrymme på hårddisken

Frigör utrymme på hårddisken genom att ta bort onödiga filer, till exempel tillfälliga filer, filer i webbläsarens cacheminne och gamla dokument och program.

Försök sedan installera igen. Om felet kvarstår kan du försöka med att inaktivera ditt antivirusprogram.

Steg 2: Inaktivera antivirusprogrammet tillfälligt

Vissa antivirusprogram kan förhindra att Google Chrome installeras på datorn. Du kan ta reda på om det är antivirusprogrammet som är problemet genom att stänga av det tillfälligt och försöka installera Google Chrome igen. Om det går att installera Google Chrome när antivirusprogrammet är inaktiverat kontrollerar du om antivirusprogrammet behöver uppgraderas.

Om det fortfarande inte går att installera Google Chrome kan du pröva med att ändra din tillfälliga katalog.

Steg 3: Ändra din tillfälliga katalog

Det här felet kan också uppstå om katalogen för tillfälliga filer inte är tillgänglig under installationen. Testa att byta plats på katalogen för tillfälliga filer och se om det löser problemet:

1. Öppna menyn Start > Kör.
  2. Skriv följande i textrutan: C:\
  3. Klicka på OK.
  4. I fönstret C:\ som öppnas skapar du en testmapp genom att välja Arkiv > Ny > Mapp. Ge mappen namnet test.
  5. Ladda ned en alternativ installationsfil för Google Chrome på http://www.google.com/chrome/eula.html?installdataindex=verboselogging. Spara den i den nya testmappen.
  6. Öppna menyn Start > Kör igen.
  7. Skriv följande i textrutan: cmd.exe
  8. Klicka på OK.
  9. Skriv följande i kommandotolken som öppnas: set TMP=C:\test
  10. Skriv sedan följande i fönstret: cd C:\test
  11. Skriv slutligen följande i fönstret: start ChromeSetup.exe

Rapportera ytterligare problem

Om problemet kvarstår ber vi dig att ge oss mer information.