Com funciona la privadesa d'anuncis a Chrome

Les funcions de privadesa d'anuncis de Chrome milloren la vostra privadesa en línia. Al mateix temps, permeten anuncis i el contingut i els serveis sense cost econòmic que els anuncis fan possible.

Com funciona la privadesa d'anuncis de Chrome

Els llocs web que visiteu poden inserir contingut d'altres llocs web, com ara imatges, anuncis i text, per enriquir el seu contingut. Actualment, aquest contingut inserit pot utilitzar galetes de tercers per fer un seguiment de la vostra activitat mentre navegueu pel web. Podeu optar per bloquejar les galetes avui mateix, però això provoca sovint errors en la funcionalitat del lloc web. Les funcions de privadesa d'anuncis de Chrome poden oferir la mateixa experiència de navegació sense fer cap seguiment.

Tot això forma part del procés d'eliminació de les galetes de tercers previst per a la segona meitat de 2024. Només es tracta del primer pas cap a un web més privat. Chrome continuarà llançant més proteccions de privadesa al llarg del temps.

Com ajuda Chrome a protegir la privadesa

Quan s'utilitzen per a publicitat, les API de privadesa d'anuncis protegeixen la vostra identitat i minimitzen la quantitat de dades que els llocs web poden utilitzar per obtenir informació sobre la vostra activitat. A continuació us expliquem com funcionen:

• Protegeixen la vostra identitat: les API de privadesa d'anuncis limiten la capacitat d'un lloc web de fer un seguiment de la vostra activitat mentre navegueu. També us protegeixen de la reidentificació, és a dir, de la possibilitat que un sistema de seguiment endevini qui sou a partir de la vostra activitat i de dades que el sistema ja té, com ara la vostra identitat en un lloc web.
    • L'API Topics proporciona als llocs web una idea general dels vostres interessos a partir del vostre historial de navegació recent. Bàsicament, en lloc de permetre l'obtenció d'informació il·limitada, la nova API només permet que els llocs web rebin fins a tres interessos, com ara "Esports". De vegades, també torna un interès aleatori. D'això en diem "afegir soroll" i ho fem per protegir la vostra identitat. D'aquesta manera, l'API Topics fa que sigui molt més difícil que un sistema de seguiment reculli prou informació per identificar-vos. Obteniu més informació sobre l'API Topics.
    • L'API Protected Audience permet que els llocs web només emmagatzemin un historial de navegació limitat al dispositiu. Les empreses de tecnologia publicitària només poden processar les dades entre llocs web al vostre dispositiu. Això fa que sigui molt més difícil identificar-vos i recollir informació vostra. Obteniu més informació sobre l'API Protected Audience.
    • L'API Attribution Reporting ajuda els anunciants a mesurar l'efectivitat dels seus anuncis en línia sense haver de fer un seguiment de la vostra activitat en llocs web i aplicacions. Tal com fa l'API Topics, aquesta API també afegeix soroll per amagar característiques úniques que es podrien utilitzar per identificar-vos. A més, afegeix retards de temps als informes, amb la qual cosa és molt més difícil connectar la vostra activitat entre conjunts de dades. Aquestes salvaguardes eviten molts dels atacs de reidentificació que són possibles actualment amb els identificadors d'usuari, encara que estiguin ocults i encriptats. Obteniu més informació sobre l'API Attribution Reporting.
  • Minimitzen la recollida de dades: actualment, les empreses de tecnologia publicitària poden recollir grans quantitats de dades mentre navegueu pel web gràcies a tecnologies com ara les galetes de tercers. Les API de privadesa d'anuncis limiten la quantitat de dades que es poden obtenir sobre la vostra activitat en un moment determinat, especialment mentre navegueu d'un lloc web a un altre, la qual cosa millora significativament la vostra privadesa quan les galetes de tercers estan bloquejades. Les API fan que sigui molt més difícil que una empresa publicitària us identifiqui i, per tant, és més difícil crear un perfil i associar-lo a la vostra persona. Les API també estableixen altres limitacions de dades, com ara:
    • L'API Topics només permet als anunciants recollir un nombre reduït de temes per setmana a partir del vostre historial de navegació recent. Actualment, les galetes de tercers i altres identificadors permeten a les empreses de tecnologia publicitària recollir informació molt detallada sobre la vostra persona, basada en gairebé tot el vostre historial de navegació al llarg del temps.
    • L'API Protected Audience restringeix qui rep dades, i quines dades rep, quan veieu un anunci personalitzat. Amb aquesta API, només les empreses implicades realment a mostrar un anunci en una pàgina web reben informació sobre la impressió de l'anunci en qüestió. En canvi, ara, quan s'emplaça un anunci personalitzat en una pàgina mitjançant galetes de tercers, un gran nombre d'empreses pot recollir informació, fins i tot si no tenen res a veure amb la publicació de l'anunci.
    • L'API Attribution Reporting limita la quantitat d'informació que es pot vincular amb la vostra persona en qualsevol anunci que es mostri. En el cas dels informes agregats, en què s'agrupen informes de diferents usuaris en un sol informe per protegir les identitats, l'API limita de manera efectiva els tipus d'informació que es poden mesurar i, a més, limita la quantitat d'informació de conversió registrada. Actualment, els sistemes de seguiment poden recollir una quantitat il·limitada de dades, inclosa informació detallada sobre la vostra activitat.
  • Més responsabilitat proactiva dels proveïdors de tecnologia publicitària: fer un seguiment de les empreses de tecnologia publicitària que utilitzen aquestes API per als anuncis proporciona més visibilitat i responsabilitat proactiva. Chrome utilitza un model d'"atestació", que requereix que les empreses de tecnologia publicitària es comprometin de manera clara i pública a utilitzar les dades limitades que reben d'una manera adequada i que preservi la privadesa. Obteniu més informació sobre una major responsabilitat proactiva per part dels proveïdors de tecnologia publicitària.
  • Controls d'usuari més sòlids: actualment, gestionar la privadesa dels anuncis amb galetes de tercers requereix un esforç. Podeu desactivar completament les galetes de tercers a canvi de perdre els usos no basats en anuncis de galetes de tercers, com ara els serveis d'inici de sessió persistents, o bé podeu mantenir les galetes de tercers actives i revisar diferents dominis i, sovint, per proveïdors de tecnologia publicitària no reconeixibles. Amb les noves API, gestionar la privadesa d'anuncis en línia és molt més fàcil. Per exemple, quan es publiquen anuncis personalitzats a través de l'API Protected Audience, podeu bloquejar els temes i els llocs web que no voleu que s'utilitzin per mostrar-vos anuncis personalitzats.
Teniu el control

Important: els anuncis que es mostren en llocs web també estan subjectes a les polítiques del lloc web.

Mentre navegueu, aquestes opcions de configuració us permeten influir en la informació que els llocs web utilitzen per mostrar-vos anuncis personalitzats quan fan servir les API de privadesa d'anuncis. Podeu desactivar aquestes funcions a la configuració de Chrome en qualsevol moment. També podeu esborrar, permetre i gestionar les galetes a Chrome.

Estem treballant en aquestes opcions de configuració noves i en la discontinuació de les galetes de tercers. No es podran utilitzar tots els avantatges de privadesa que ofereixen les noves API de privadesa d'anuncis fins que les galetes de tercers no es discontinuïn a Chrome a partir de la segona meitat de 2024.

Per canviar la configuració de privadesa d'anuncis de Chrome:

Ordinador

1. A l'ordinador, obriu Chrome Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Seleccioneu Privadesa i seguretat i, a continuació, Privadesa d'anuncis.
  4. Seleccioneu la funció d'anunci que vulgueu activar o desactivar.

Android

1. Al dispositiu Android, obriu Chrome Chrome.
  2. Toqueu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Toqueu Privadesa i seguretat i, a continuació, Privadesa d'anuncis.
  4. Seleccioneu la funció d'anunci que vulgueu activar o desactivar.

iOS

La configuració de privadesa d'anuncis no està disponible per a Chrome en dispositius iOS.