Få opp farten på Google Chrome

Du kan få Chrome til å bli raskere ved å følge disse trinnene.

Trinn 1: Oppdater Chrome

Chrome er best når du bruker den nyeste versjonen. Oppdater Google Chrome.

Trinn 2: Lukk faner som ikke er i bruk

Jo flere faner du har åpne, desto hardere må Chrome jobbe. Vi anbefaler at du lukker faner du ikke bruker.

• Velg Lukk Lukk på fanen.
  • For Windows, Linux og ChromeOS kan du bruke hurtigtasten Ctrl + W.
  • For Mac kan du bruke hurtigtasten ⌘ + W.

Trinn 3: Slå av eller stopp uønskede prosesser

Slå av eller slett uønskede utvidelser

Utvidelser er små programmer du kan legge til i Chrome på datamaskinen, som gjør det mulig å gjøre mer. Hvis du ikke bruker alle utvidelsene dine, kan du slå dem av for å få Chrome til å arbeide raskere.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Utvidelser og så Administrer utvidelser.
  3. Slå av eller fjern utvidelsen.

Finn ut mer om administrering av utvidelser.

Stopp uønskede oppgaver

Se etter oppgaver du ikke trenger lenger, og som bruker mye ressurser, for eksempel videoer eller apper.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer.
  3. Velg Flere verktøy og så Oppgavebehandling.
  4. Velg «Minne» for å sortere oppgaver etter minnebruk.
    • Tips: Se etter elementer som er merket med «Bakgrunnsside».
  5. Velg oppgaven du vil lukke.
  6. Velg Avslutt prosess.
    • Merk: Du mister alt ulagret arbeid i den aktuelle oppgaven.

Trinn 4: Konfigurer innstillingene for forhåndslasting

Chrome forhåndslaster sider du muligens kommer til å besøke, slik at du kan surfe og søke raskere. For å forhåndslaste sider kan Chrome bruke informasjonskapsler (hvis du tillater informasjonskapsler) og kryptere og sende sider gjennom Google for å skjule identiteten din for nettsteder. Finn ut mer om informasjonskapsler.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Ytelse til venstre.
  4. Slå på eller av Forhåndslast sider.
  5. Velg innstillingen du ønsker.

Tips: