Google Chrome sneller maken

Volg deze stappen om Chrome sneller te laten werken.

Stap 1: Update Chrome

Chrome werkt het best als u de nieuwste versie gebruikt. Update Google Chrome.

Stap 2: Sluit ongebruikte tabbladen

Hoe meer tabbladen u heeft geopend, hoe harder Chrome moet werken. We raden u aan tabbladen die u niet gebruikt, te sluiten.

• Klik op het tabblad op Sluiten Sluiten.
  • Voor Windows, Linux en Chrome OS: gebruik de sneltoets Ctrl + w.
  • Voor Mac: gebruik de sneltoets ⌘ + w.

Stap 3: Schakel ongewenste processen uit of zet ze stop

Ongewenste extensies uitschakelen of verwijderen

Extensies zijn kleine programma's die u aan Chrome op uw computer kunt toevoegen zodat u meer kunt doen met Chrome. Als u niet alle extensies gebruikt, kunt u ze uitschakelen om Chrome sneller te maken.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.
  3. Schakel de extensie uit of verwijder deze.

Meer informatie over extensies beheren.

Ongewenste taken stopzetten

Zoek taken die u niet meer nodig heeft en die veel bronnen gebruiken, zoals een video of een app.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer More.
  3. Selecteer Meer hulpprogramma's and then Taakbeheer.
  4. Klik op Geheugen om taken te sorteren op basis van geheugengebruik.
    • Tip: Zoek naar items met het label Achtergrondpagina.
  5. Selecteer de taak die u wilt sluiten.
  6. Klik op Proces beëindigen.
    • Opmerking: Niet-opgeslagen werk in uw taak gaat verloren.

Stap 4: Laat Chrome pagina's sneller openen

U kunt voorspellingen voor netwerkacties (prefetchen van pagina's) inschakelen om webpagina's sneller te openen in Google Chrome. Wanneer deze functie is ingeschakeld, worden de links die u mogelijk wilt openen, vooraf geladen in Chrome.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Schakel in het gedeelte 'Privacy en beveiliging' de optie Een voorspellingsservice gebruiken om pagina's sneller te laden in.

Stap 5: Controleer uw computer op malware

1. Open Chrome op uw Windows-computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Resetten en opruimen' op Computer opruimen.
  5. Klik op Zoeken. Chrome scant uw computer op ongewenste software en biedt aan om deze voor u te verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen

Meer tips:

Chrome-auteur Jess

Jess is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback te geven.