Google Chrome sneller maken

Volg deze tips om Chrome sneller te laten werken.

Stap 1: Update Chrome

Chrome werkt sneller op uw computer als u de nieuwste versie gebruikt. Update Google Chrome.

Stap 2: Sluit alle ongebruikte tabbladen

Hoe meer tabbladen u heeft geopend, hoe harder Chrome moet werken. Als u overbodige tabbladen sluit, worden bronnen vrijgemaakt voor uw computer.

Een tabblad sluiten:

• Klik op het tabblad op Sluiten Sluiten.
  • Voor Windows, Linux en Chrome OS: gebruik de sneltoets Ctrl + w.
  • Voor Mac: gebruik de sneltoets ⌘ + w.

Stap 3: Schakel ongewenste processen uit of zet ze stop

Ongewenste extensies uitschakelen of verwijderen

Extensies zijn kleine programma's die u aan Chrome op uw computer kunt toevoegen zodat u meer kunt doen met Chrome. Als u niet alle extensies gebruikt, kunt u ze uitschakelen om Chrome sneller te maken.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.
    • Een extensie uitschakelen: Verwijder het vinkje uit het selectievakje naast Ingeschakeld.
    • Een extensie verwijderen: Klik op Verwijderen Verwijderen.

Meer informatie over extensies beheren.

Ongewenste taken stopzetten

Zoek taken die u niet meer nodig heeft en die veel bronnen gebruiken, zoals een video of een app.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Selecteer Meer hulpprogramma's and then Taakbeheer.
  4. Klik op Geheugen om taken te sorteren op basis van geheugengebruik.
    • Tip: Zoek naar items met het label Achtergrondpagina.
  5. Selecteer de taak die u wilt sluiten.
  6. Klik op Proces beëindigen.
    • Opmerking: Niet-opgeslagen werk in uw taak gaat verloren.

Stap 4: Laat Chrome pagina's sneller openen

U kunt voorspellingen voor netwerkacties (prefetchen van pagina's) inschakelen om webpagina's sneller te openen in Google Chrome. Wanneer deze functie is ingeschakeld, worden de links die u mogelijk wilt openen, vooraf geladen in Chrome.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Schakel in het gedeelte 'Privacy en beveiliging' de optie Een voorspellingsservice gebruiken om pagina's sneller te laden in.

Meer tips:

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.