Google Chrome sneller maken

Volg deze tips om Chrome sneller te laten werken.

Stap 1: Update Chrome

Chrome werkt sneller op uw computer als u de nieuwste versie gebruikt. Update Google Chrome.

Stap 2: Sluit alle ongebruikte tabbladen

Hoe meer tabbladen u heeft geopend, hoe harder Chrome moet werken. Als u overbodige tabbladen sluit, worden bronnen vrijgemaakt voor uw computer.

Een tabblad sluiten:

• Klik op het tabblad op Sluiten Sluiten.
  • Voor Windows, Linux en Chrome OS: gebruik de sneltoets Ctrl + w.
  • Voor Mac: gebruik de sneltoets ⌘ + w.

Stap 3: Schakel ongewenste extensies op uw computer uit of verwijder ze

Extensies zijn kleine programma's die u aan Chrome op uw computer kunt toevoegen zodat u meer kunt doen met Chrome. Als u niet alle extensies gebruikt, kunt u ze uitschakelen om Chrome sneller te maken.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.
  3. Als u een extensie wilt uitschakelen, verwijdert u het vinkje naast Ingeschakeld.
  4. Klik op Verwijderen Verwijderen om ongewenste extensies te verwijderen.

Meer informatie over extensies beheren.

Stap 4: Zorg ervoor dat het prefetchen van pagina's is ingeschakeld

U kunt voorspellingen voor netwerkacties (prefetchen) inschakelen om webpagina's sneller te openen in Google Chrome. Als deze functie is ingeschakeld, worden de links die u mogelijk wilt openen, vooraf geladen in Chrome.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan het scherm op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Vink in het gedeelte 'Privacy' het selectievakje 'Een voorspellingsservice gebruiken om pagina's sneller te laden' aan.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.