Google Chromen nopeuttaminen

Näiden vinkkien avulla saat Chromen toimimaan nopeammin.

Vaihe 1: Päivitä Chrome

Chrome toimii parhaiten, kun käytät sen uusinta versiota. Päivitä Google Chrome.

Vaihe 2: Sulje käyttämättömät välilehdet

Mitä enemmän välilehtiä sinulla on auki, sitä enemmän Chromen on tehtävä töitä. Suosittelemme sulkemaan välilehdet, joita et käytä.

• Valitse välilehdeltä Sulje Sulje.
  • Jos käytössäsi on Windows, Linux tai Chrome-käyttöjärjestelmä, käytä pikanäppäintä Ctrl + W.
  • Jos käytössäsi on Mac, käytä pikanäppäintä ⌘ + W.

Vaihe 3: Poista käytöstä tai keskeytä ei-toivotut prosessit

Ei-toivottujen laajennusten poistaminen käytöstä tai kokonaan

Laajennukset ovat pieniä Chromeen lisättäviä ohjelmia, jotka tuovat uusia toimintoja käyttöösi. Jos et käytä kaikkia laajennuksiasi, voit poistaa niitä käytöstä nopeuttaaksesi Chromen toimintaa.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  3. Poista laajennus käytöstä tai poista se kokonaan.

Lue lisää laajennusten hallinnasta.

Ei-toivottujen tehtävien keskeyttäminen

Tarkista, onko käynnissä tarpeettomia mutta paljon resursseja kuluttavia tehtäviä, kuten videoita tai sovelluksia.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää More.
  3. Valitse Lisää työkaluja and then Tehtävänhallinta.
  4. Lajittele tehtävät niiden muistinkäytön mukaan valitsemalla Muisti.
    • Vinkki: Katso, onko kohteita merkitty taustasivuiksi.
  5. Valitse lopetettava tehtävä.
  6. Valitse Lopeta prosessi.
    • Huom. Kaikki tehtävän tallentamattomat tiedot menetetään.

Vaihe 4: Anna Chromen ladata sivut nopeammin

Google Chrome avaa verkkosivuja nopeammin, kun otat käyttöön verkkotoiminnan ennakoinnin eli sivujen valmiiksi hakemisen. Kun toiminto on käytössä, Chrome esilataa linkkejä, jotka ehkä avaat seuraavaksi.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Siirry Tietosuoja ja turvallisuus ‑kohtaan ja ota käyttöön Ennakointipalvelun avulla voit ladata sivuja nopeammin.

Vaihe 5: Tarkasta tietokoneen haittaohjelmat

1. Avaa Chrome Windows-tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Nollaa ja puhdista ‑kohdasta Puhdista tietokone.
  5. Valitse Haku. Chrome hakee tietokoneeltasi ei-toivottuja ohjelmia ja tarjoutuu poistamaan ne.
  6. Valitse Poista

Lisää vinkkejä: