Sådan holder Chrome dine webadresse- og søgedata private

Øverst i dit Google Chrome-browservindue er der et kombineret webadresse- og søgefelt. Når du fokuserer på eller skriver i adresselinjen, vises der forslag til webadresser og søgeforespørgsler baseret på enhedens browserhistorik og data fra din standardsøgemaskine. Du kan administrere forslag fra standardsøgemaskinen i Chromes indstillinger for søgemaskiner.

Sådan fungerer adresselinjen

Chrome opretter muligvis på forhånd forbindelse til din standardsøgemaskine i baggrunden for hurtigere at kunne komme med forslag og søgeresultater.

Hvis indstillingen "Autofuldfør søgninger og webadresser", er aktiveret, når du fokuserer på eller skriver i adresselinjen, sender Chrome data til din standardsøgemaskine. Mens du indtaster, sendes teksten for at give dig forslag, så du kan autofuldføre dine søgeforespørgsler. Derudover sendes din IP-adresse, dine søgeoplysninger, som er gemt på din computer som "cookies", og den aktuelle webadresse – hvis Google er din standardsøgemaskine, og du synkroniserer din historik med din Google-konto – for at finde de mest relevante forslag.

Hvis indstillingen "Vær med til at forbedre Chromes funktioner og ydeevne" er aktiveret, sender Chrome også data tilbage til Google for at forbedre funktionen til forslag. Når du vælger et forslag, sender Chrome oplysninger om det valgte forslag, f.eks. om det var en søgning eller en webadresse, hvor mange tegn du indtastede, før du valgte det, og dets placering på listen over resultater. De sendte data omfatter ikke nøjagtigt det, du skriver, eller den webadresse, du vælger.

Hvis din standardsøgemaskine ikke er Google, logges dine anmodninger om forslag og søgeforespørgsler i henhold til den pågældende søgemaskines privatlivspolitik.

Sådan beskytter vi dine data

Hvis du angiver visse typer af følsomme oplysninger i adresselinjen, f.eks. adgangskoder, lokale filnavne eller HTTPS-webadresser med stier, registrerer Chrome dem. Hvis Chrome afgør, at det, du har angivet, muligvis indeholder følsomme oplysninger, sendes den indtastede tekst ikke til søgemaskinen for at komme med forslag til autofuldførelse.

Hvis du synkroniserer din browserhistorik med din Google-konto, bruger Google din browserhistorik til at levere relevante søgeforslag i Chrome. Hvis du sletter en webadresse fra din browserhistorik, påvirker den ikke længere dine personligt tilpassede forslag. Hvis du ikke sletter elementer i din browserhistorik, gemmes de på din Google-konto i op til et år baseret på dine Google-kontoindstillinger.

I inkognitotilstand sender Chrome først oplysninger til din søgemaskine, når du har valgt et forslag.

Du bestemmer

Skift indstillinger for foreslåede webadresser og søgning

Sådan styrer du, om det, du skriver, skal sendes til din standardsøgemaskine:

Computer

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Organiser og derefter Indstillinger og derefter Dig og Google.
  3. Vælg Synkronisering og Google-tjenester.
  4. Slå Gør søgeforslag bedre til eller fra.

Android

1. Åbn Chrome Chrome på din Android-enhed.
  2. Tryk på Mere Organiser og derefter Indstillinger Indstillinger og derefter Google-tjenester.
  3. Slå Gør søgeforslag bedre til eller fra.

iOS

1. Åbn Chrome Chrome på din iPhone eller iPad.
  2. Nederst til højre skal du trykke på Mere Organiser og derefter Indstillinger Indstillinger og derefter Google-tjenester.
  3. Slå Gør søgeforslag bedre til eller fra.

Tip! Selv når denne indstilling er deaktiveret, kan Chrome stadig komme med forslag baseret på din lokale søge- og browserhistorik. Du kan administrere din søgehistorik i din søgemaskines indstillinger. Se, hvordan du administrerer indstillingerne for din browserhistorik i Chrome.

Administrer indstillinger for søgeforslag i Google Drev

Hvis du synkroniserer din historik med din Google-konto, får du muligvis forslag fra dine Google Drev-filer.

Computer

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Vælg Mere Organiser og derefter Indstillinger og derefter Dig og Google.
  3. Vælg Synkronisering og Google-tjenester.
  4. Slå Vis Google Drev-forslag til eller fra.