Kan Google Chrome voor Mac niet updaten

Probleem

Wanneer u op de Mac controleert op updates voor Google Chrome, kunnen er foutberichten worden weergegeven. Dit kan gebeuren wanneer de Mac-functie die controleert op app-updates (ook bekend als Keystone), niet goed werkt.

De updateserver is niet beschikbaar (fout: 10, 11)

Als u niet zeker weet hoe u Terminal moet gebruiken om opdrachten uit te voeren, kunt u een medewerker van de IT-afdeling raadplegen voordat u begint.

1. Sluit Google Chrome en eventuele andere Google-apps.
  2. Selecteer in Programma's de optie Hulpprogramma's.
  3. Dubbelklik op het programma Terminal.
  4. Voer de volgende opdracht uit. Voer de opdracht precies zo in als aangegeven:
    ~/Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle/Contents/Resources/GoogleSoftwareUpdateAgent.app/Contents/Resources/ksinstall --uninstall
  5. Voer nu de volgende opdracht uit. Voer deze opdracht weer precies zo in als aangegeven:
    sudo /Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle/Contents/Resources/GoogleSoftwareUpdateAgent.app/Contents/Resources/ksinstall --uninstall
  6. Download het installatieprogramma Google Software Update.
  7. Dubbelklik op het gedownloade bestand 'googlesoftwareupdate-version#.dmg' om de schijfkopie te openen.
  8. Dubbelklik in de schijfkopie op het installatieprogramma 'GoogleSoftwareUpdate.pkg'.
  9. Volg de aanwijzingen op het scherm om Google Software Update opnieuw te installeren.
  10. Verwijder de schijfkopie 'GoogleSoftwareUpdate'.
  11. Start Google Chrome opnieuw.

De updateserver is niet beschikbaar (fout: 12)

1. Selecteer in het menu Finder boven aan het venster Ga > Ga naar map > ~/Library/Caches.
  2. Verwijder het volgende bestand (indien aanwezig): com.google.Keystone.
    Mogelijk heeft het bestand de naam com.google.Keystone.Agent.
  3. Verwijder vervolgens dit bestand (indien aanwezig): com.google.UpdateEngine.
    Mogelijk heeft het bestand de naam com.google.SoftwareUpdate.
  4. Probeer Google Chrome nogmaals te updaten.

Als het probleem blijft optreden, volgt u deze instructies:

Als u niet zeker weet hoe u Terminal moet gebruiken om opdrachten uit te voeren, kunt u een medewerker van de IT-afdeling raadplegen voordat u begint.

1. Sluit Google Chrome en eventuele andere Google-apps.
  2. In het menu Programma's boven aan het venster selecteert u Hulpprogramma's.
  3. Dubbelklik op het programma Terminal.
  4. Voer de volgende opdracht uit. Voer de opdracht precies zo in als aangegeven:
    ~/Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle/Contents/Resources/GoogleSoftwareUpdateAgent.app/Contents/Resources/ksinstall --uninstall. Mogelijk wordt er een foutmelding weergegeven dat het bestand niet bestaat. Dit probleem wordt opgelost met de volgende opdracht.
  5. Voer nu de volgende opdracht uit. Voer deze opdracht weer precies zo in als aangegeven:
    sudo /Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle/Contents/Resources/GoogleSoftwareUpdateAgent.app/Contents/Resources/ksinstall --uninstall
  6. Download het installatieprogramma Google Software Update.
  7. Dubbelklik op het gedownloade bestand 'googlesoftwareupdate-version#.dmg' om de schijfkopie te openen.
  8. Dubbelklik in de schijfkopie op het installatieprogramma 'GoogleSoftwareUpdate.pkg'.
  9. Volg de aanwijzingen op het scherm om Google Software Update opnieuw te installeren.
  10. Verwijder de schijfkopie 'GoogleSoftwareUpdate'.
  11. Start Google Chrome opnieuw.

Als niets werkt, kunt u het Chrome-installatieprogramma opnieuw downloaden.

Als u vertrouwd bent met de Terminal en het lezen van diagnostische logbestanden, kunt u ook een diagnostisch hulpprogramma uitvoeren om de bijbehorende logbestanden te bekijken:
~/Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle/Contents/Resources/ksdiagnostics || /Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle/Contents/Resources/ksdiagnostics

Er wordt geen fout weergegeven of mijn fout wordt hierboven niet vermeld

Als u problemen ondervindt bij het updaten van Google Chrome en er geen fout wordt weergegeven, controleert u eerst welke versie van Keystone u gebruikt:

1. Selecteer in het menu Finder boven aan het venster Ga > Ga naar map > /Library/Google/GoogleSoftwareUpdate. Als u die map niet kunt vinden, gaat u naar de map: ~/Library/Google/GoogleSoftwareUpdate.
  2. Ctrl + klik op GoogleSoftwareUpdate.bundle en selecteer Info.
  3. Zoek het Keystone-versienummer.

We doen actief onderzoek naar updateproblemen met de specifieke Keystone-versie 1.0.8.1973. Als u deze versie heeft, neemt u contact met ons op via deze discussie in het Helpforum.

Als u een andere versie van Keystone gebruikt, kunt u een nieuw bericht voor het probleem maken en op het Helpforum van Chrome plaatsen.