Administrer privatliv vedrørende annoncering i Chrome

Chrome beskytter dig og dit privatliv på nettet. Nye funktioner hjælper med at beskytte din identitet og giver dig mere kontrol over, hvordan annoncørerne vælger, hvilke annoncer du får at se. Disse nye funktioner udrulles gradvist på computere og Android-enheder.

Chrome registrerer dine interesseområder baseret på de websites, du besøger, og hvor ofte du besøger dem. Websites kan også gemme oplysninger i Chrome om dine interesser. Når du fortsætter med din browseraktivitet, kan Chrome blive bedt om at dele gemte oplysninger om annonceemner eller foreslåede annoncer fra websites for at give dig en mere personligt tilpasset annonceoplevelse. For at måle annonceeffektiviteten kan begrænsede typer data deles mellem websites og apps.

Du kan til enhver tid fravælge disse funktioner i dine Chrome-indstillinger. Når du browser, kan en annonce, som du får vist, være personligt tilpasset afhængigt af disse indstillinger og politikkerne for de websites, du besøger.

Rediger privatlivsindstillinger vedrørende annoncering

1. Åbn Chrome på din enhed.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere og derefter Indstillinger.
  3. Tryk på Privatliv og sikkerhed og derefter Privatliv ved annoncering.
  4. Vælg den annoncefunktion, du vil slå til eller fra.
Administrer annonceemner

Chrome registrerer dine interesseområder baseret på de websites, du besøger, og hvor ofte du besøger dem, med henblik på at foretage personlig tilpasning af din annonceoplevelse. Chrome kan dele op til 3 emner ad gangen med websites. Du kan blokere de emner, som du ikke vil have skal deles med websites. Når du blokerer et emne, deler Chrome ikke dette emne igen, men du får muligvis stadig annoncer, der er relateret til emnet. Af hensyn til beskyttelsen af dit privatliv sletter Chrome automatisk dine interesseområder, der er mere end 4 uger gamle.

Sådan blokerer du et emne:

1. Åbn Chrome på din enhed.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere og derefter Indstillinger.
  3. Tryk på Privatliv og sikkerhed og derefter Privatliv ved annoncering og derefter Annonceemner.
  4. Vælg de emner, du vil blokere, under "Dine emner".

Tips!

• Baseret på din seneste browserhistorik kan det tage et stykke tid, før der vises en liste over emner. Du får muligvis heller ikke vist en liste over emner, hvis de websites, du besøger, ikke har implementeret denne funktion.
  • Når du er på et website, kan du tjekke, om Chrome har delt dine interesseområder med websitet. I adresselinjen skal du trykke på Se websiteoplysninger Default (Secure) og derefter Privatliv ved annoncering.
Administrer foreslåede annoncer fra websites

For at hjælpe med at levere en personligt tilpasset annonceoplevelse kan websites anbefale og derefter gemme annonceforslag om ting, du muligvis kunne have interesse i. Når du fortsætter med din browseraktivitet, får du muligvis vist annoncer baseret på forslag fra relaterede websites. Chrome sletter automatisk forslag, der er mere end 30 dage gamle, men de vises muligvis igen, hvis du besøger det pågældende website igen.

Hvis du ikke vil have, at et website foreslår annoncer til dig, kan du blokere websitet. Når det er blokeret, slettes alle tilknyttede annonceforslag. Blokerede websites vil ikke længere gemme annonceforslag i Chrome, men du får muligvis stadig vist annoncer, der er relateret til disse websites.

Sådan blokerer du websites:

1. Åbn Chrome på din enhed.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere og derefter Indstillinger.
  3. Tryk på Privatliv og sikkerhed og derefter Privatliv ved annoncering og derefter Foreslåede annoncer fra websites.
  4. Bloker et website på listen under "Websites".

Tips!

• Baseret på din seneste browserhistorik kan der gå lidt tid, før der vises en liste over websites. Du får muligvis heller ikke vist en liste over websites, hvis de websites, du besøger, ikke har implementeret denne funktion.
  • Når du er på et website, kan du tjekke, om websitet foreslår annoncer til dig. I adresselinjen skal du trykke på Se websiteoplysninger Default (Secure) og derefter Privatliv ved annoncering.
Annoncemåling
Når du browser, deler websites en begrænset mængde data for at måle annonceeffektiviteten, f.eks. om du har foretaget et køb efter at have besøgt et website.