Gestionar la privadesa d'anuncis a Chrome

Chrome treballa per protegir-vos i protegir la vostra privadesa mentre navegueu. Les funcions noves ajuden a protegir la vostra identitat i us proporcionen més control sobre com els anunciants trien els anuncis que us mostren. Aquestes funcions noves es llançaran gradualment en ordinadors i dispositius Android.

Chrome pren nota dels vostres temes d'interès basant-se en els llocs web pels quals navegueu i la freqüència amb què els visiteu. Els llocs web també poden emmagatzemar informació a Chrome sobre els vostres interessos. Mentre navegueu, és possible que es demani a Chrome que comparteixi informació emmagatzemada sobre temes d'anuncis o sobre anuncis suggerits per llocs web per tal d'oferir-vos una experiència d'anunci més personalitzada. Per mesurar el rendiment dels anuncis, es poden compartir tipus de dades limitades entre llocs web i aplicacions.

Podeu desactivar aquestes funcions a la configuració de Chrome en qualsevol moment. Mentre navegueu, és possible que els anuncis que veieu es personalitzin en funció d'aquesta configuració i de les polítiques dels llocs web que visiteu.

Editar la configuració de privadesa d'anuncis

1. Al dispositiu, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, toqueu Més i, a continuació, Configuració.
  3. Toqueu Privadesa i seguretat i, a continuació, Privadesa d'anuncis.
  4. Seleccioneu la funció d'anunci que vulgueu activar o desactivar.
Gestionar els temes d'anuncis

Per personalitzar l'experiència d'anunci, Chrome pren nota dels vostres temes d'interès basant-se en els llocs web pels quals navegueu i la freqüència amb què els visiteu. Chrome pot compartir com a màxim 3 temes alhora amb els llocs web. Podeu bloquejar els temes que no voleu que es comparteixin amb els llocs web. Quan bloquegeu un tema, Chrome no el torna a compartir, però és possible que continueu rebent anuncis relacionats. Per protegir encara més la vostra privadesa, Chrome suprimeix automàticament els temes d'interès que tenen més de 4 setmanes.

Per bloquejar un tema:

1. Al dispositiu, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, toqueu Més i, a continuació, Configuració.
  3. Toqueu Privadesa i seguretat i, a continuació, Privadesa d'anuncis i, a continuació, Temes d'anuncis.
  4. A "Els teus temes", seleccioneu els que voleu bloquejar.

Consells:

• En funció del vostre historial de navegació recent, pot ser que la llista de temes tardi una mica a mostrar-se. Per altra banda, és possible que no vegeu una llista de temes si els llocs web que visiteu no han implementat aquesta funció.
  • Quan sigueu en un lloc web, podeu comprovar si Chrome ha compartit els vostres temes d'interès amb el lloc web. A la barra d'adreces, toqueu Mostra la informació del lloc web Default (Secure) i, a continuació, Privadesa d'anuncis.
Gestionar anuncis suggerits per llocs web

Per oferir una experiència d'anunci personalitzada, els llocs web poden recomanar i emmagatzemar suggeriments d'anuncis sobre coses que us poden agradar. Mentre navegueu, és possible que rebeu anuncis basats en suggeriments de llocs web relacionats. Chrome suprimeix automàticament els suggeriments que tenen més de 30 dies, però pot ser que tornin a aparèixer si torneu a visitar els llocs web en qüestió.

Si no voleu que un lloc web us suggereixi anuncis, podeu bloquejar-lo. Un cop bloquejat, se suprimiran totes les dades de suggeriments d'anuncis associades. Els llocs web bloquejats deixaran d'emmagatzemar suggeriments d'anuncis amb Chrome, però és possible que continueu rebent anuncis relacionats amb aquests llocs web.

Per bloquejar llocs web:

1. Al dispositiu, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, toqueu Més i, a continuació, Configuració.
  3. Toqueu Privadesa i seguretat i, a continuació, Privadesa d'anuncis i, a continuació, Anuncis suggerits per llocs web.
  4. A "Llocs web", bloquegeu un lloc web de la llista.

Consells:

• En funció del vostre historial de navegació recent, pot ser que la llista de llocs web tardi una mica a mostrar-se. Per altra banda, és possible que no vegeu una llista de llocs web si els llocs web que visiteu no han implementat aquesta funció.
  • Quan sigueu en un lloc web, podeu comprovar si el lloc web us suggereix anuncis. A la barra d'adreces, toqueu Mostra la informació del lloc web Default (Secure) i, a continuació, Privadesa d'anuncis.
Mesurament d'anuncis
Mentre navegueu, els llocs web comparteixen una quantitat limitada de dades per mesurar el rendiment dels anuncis, com ara si heu fet una compra després de visitar el lloc.