Administrer passnøkler i Chrome

Du kan bruke en passnøkkel til å logge på enkelt og sikkert med fingeravtrykk, ansiktsskanning eller skjermlås. Med passnøkler er det enkelt og sikkert å logge på både Google-kontoen din og alle nettstedene og appene du bruker – uten noe passord. Du kan bli bedt om å logge på nettsteder med passnøkkel eller opprette en passnøkkel for å gjøre kontoen sikrere.

Finn ut hvordan du logger på med en passnøkkel i stedet for et passord.

Tips: Passnøkler følger bransjestandardene, så du kan bruke dem på mange ulike plattformer.

Mer om passnøkler

Forskjellen på passnøkler og passord er at passnøkler er kryptografiske nøkkelpar. Det brukes et eget nøkkelpar for hvert enkelt nettsted. Den ene halvdelen deles med nettstedet, og den andre halvdelen er privat og holdes lagret på enheten din eller i passordlagringsverktøyet ditt. Denne teknologien autentiserer tilgangen din til nettsteder og apper ved bruk av koder som er generert på en sikker måte, i stedet for passord, som kan bli stjålet eller lekket.

Her er noen av fordelene med passnøkler:

• Du trenger ikke å huske sekvenser med bokstaver, tall og tegn.
  • Du kan logge på kontoer med teknologi for fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning.
  • Du kan bruke passnøkler i ulike operativsystemer og nettleser-økosystemer, og både på nettsteder og i apper.
  • Passnøkler er sterke nok til at de aldri kan gjettes eller gjenbrukes, noe som gjør dem trygge mot hackerangrep.
  • Passnøkler er koblet til appene eller nettstedene de ble opprettet for, så du kan aldri bli lurt til å bruke passnøkkelen til pålogging på falske apper eller nettsteder.
  • Passnøkler fra Google Passordlagring er tilgjengelige i alle Android-apper.

Bruk passnøkler

Du kan lagre passnøkler på enhetene dine. Prosessen er forskjellig for hvert enkelt operativsystem, og den er kanskje ikke tilgjengelig på alle systemer.

Lagre passnøkler i Windows

Hvis du har Windows 10 eller nyere, kan du bruke passnøkler. For å lagre passnøkler må du konfigurere Windows Hello. Windows Hello støtter foreløpig ikke synkronisering eller sikkerhetskopiering, så passnøkler lagres bare på datamaskinen din. Hvis datamaskinen blir borte eller operativsystemet installeres på nytt, kan du ikke gjenopprette passnøklene.

For å bruke administrering og autofyll av passnøkler må du ha Windows 11, versjon 22H2 eller nyere på datamaskinen din.

Administrer passnøkler i Windows
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Passord og autofyll og så Google Passordlagring.
  3. Til venstre velger du Innstillinger og så Administrer passnøkler.

Tips: «Administrer tilgangsnøkler» vises bare når en eller flere tilgangsnøkler er opprettet.

Lagre passnøkler i macOS

Du kan lagre passnøkler i Chrome-profilen din, hvor de blir beskyttet av en macOS-nøkkelring.

Viktig: Chrome kan ikke lagre eller bruke passnøkler som er lagret i en iCloud-nøkkelring. Hvis datamaskinen blir borte eller Chrome-profilen slettes, kan du ikke gjenopprette passnøklene.

Administrer passnøkler i macOS
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Passord og autofyll og så Google Passordlagring.
  3. Til venstre velger du Innstillinger og så Administrer passnøkler.

Tips: «Administrer tilgangsnøkler» vises bare når en eller flere tilgangsnøkler er opprettet.

Lagre passnøkler på en sikkerhetsnøkkel

Du kan bruke en sikkerhetsnøkkel til å lagre passnøklene dine.

Viktig: Passnøkler som er lagret på sikkerhetsnøkler, er ikke sikkerhetskopiert. Hvis du mister eller tilbakestiller sikkerhetsnøkkelen, kan du ikke gjenopprette passnøklene.

Bruk passnøkler på en annen enhet

Du kan bruke Chrome på datamaskinen til å opprette og bruke passnøkler på en annen enhet. Passnøklene blir værende på den andre enheten.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til påloggingssiden for et nettsted du vil logge på.
  3. Når du blir bedt om å bruke passnøkkelen, velger du En annen enhet.
    • Du må kanskje velge Prøv en annen måte.
  4. Skann QR-koden med Android- eller iOS-enheten din.

Tips: Når du har skannet QR-koden på en Android-enhet, kan du velge å huske datamaskinen din. Hvis du gjør det, viser datamaskinen Android-enheten din som et alternativ når du trenger en passnøkkel. Når du velger dette alternativet, mottar du et varsel på enheten din for å bekrefte identiteten din.