Gestionar claus d'accés a Chrome

Podeu utilitzar una clau d'accés per iniciar la sessió de manera fàcil i segura amb només una empremta digital, un escaneig facial o un bloqueig de pantalla. Les claus d'accés són una manera senzilla i segura d'iniciar la sessió sense cap contrasenya al Compte de Google i en tots els llocs web i les aplicacions que us interessen. És possible que se us demani que inicieu la sessió en un lloc web amb una clau d'accés o que en creeu una per millorar la seguretat del compte.

Obteniu informació sobre com podeu iniciar la sessió amb una clau d'accés en lloc de fer-ho amb una contrasenya.

Consell: les claus d'accés es basen en els estàndards del sector perquè pugueu utilitzar-les en moltes plataformes.

Més sobre les claus d'accés

La diferència entre les claus d'accés i les contrasenyes és que les claus d'accés són parells de claus criptogràfiques. El parell de claus és específic per a un lloc web. Una meitat es comparteix amb el lloc web i l'altra és privada i s'emmagatzema al dispositiu o al gestor de contrasenyes. Aquesta tecnologia fa servir un codi generat de manera segura per autenticar l'accés a llocs web i aplicacions en comptes d'una contrasenya que s'hagi pogut robar o filtrar.

Alguns dels avantatges de les claus d'accés són:

• No caldrà que recordeu una seqüència de lletres, números i caràcters.
  • Podeu iniciar la sessió als comptes amb l'empremta digital o amb la tecnologia de reconeixement facial.
  • Podeu utilitzar les claus d'accés en diferents sistemes operatius i ecosistemes de navegador, i tant en llocs web com en aplicacions.
  • Les claus d'accés són prou segures perquè no es puguin endevinar o reutilitzar, i això les protegeix dels atacs de pirates informàtics.
  • Les claus d'accés estan connectades a l'aplicació o al lloc web per al qual s'han creat. Per tant, mai no us poden enganyar perquè utilitzeu la clau d'accés per iniciar la sessió en una aplicació o en un lloc web fraudulents.
  • Les claus d'accés del gestor de contrasenyes de Google estan disponibles en totes les aplicacions d'Android.

Utilitzar claus d'accés

Podeu desar claus d'accés als vostres dispositius. El procés és diferent per a cada sistema operatiu, i és possible que no estigui disponible en tots.

Emmagatzemar claus d'accés a Windows

Si teniu Windows 10 o una versió posterior, podeu utilitzar claus d'accés. Per emmagatzemar claus d'accés, heu de configurar Windows Hello. En aquest moment, Windows Hello no és compatible amb la sincronització ni les còpies de seguretat, de manera que les claus d'accés només es desen a l'ordinador. Si perdeu l'ordinador o es torna a instal·lar el sistema operatiu, no podreu recuperar les vostres claus d'accés.

Per utilitzar la gestió de claus d'accés i l'emplenament automàtic d'aquestes claus, l'ordinador ha de tenir la versió 22H2 de Windows 11 o una de posterior.

Gestionar claus d'accés a Windows
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. Seleccioneu Més Més i, a continuació, Contrasenyes i emplenament automàtic i, a continuació, Gestor de contrasenyes de Google.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Configuració i, a continuació, Gestiona les claus d'accés.

Consell: l'opció "Gestiona les claus d'accés" només es mostra quan s'han creat una o més claus d'accés.

Emmagatzemar claus d'accés a macOS

Podeu desar claus d'accés al vostre perfil de Chrome, on estan protegides per un clauer de macOS.

Important: Chrome no pot desar ni utilitzar les claus d'accés emmagatzemades al clauer de l'iCloud. Si perdeu l'ordinador o se suprimeix el perfil de Chrome, no podreu recuperar les claus d'accés.

Gestionar claus d'accés a macOS
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. Seleccioneu Més Més i, a continuació, Contrasenyes i emplenament automàtic i, a continuació, Gestor de contrasenyes de Google.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Configuració i, a continuació, Gestiona les claus d'accés.

Consell: l'opció "Gestiona les claus d'accés" només es mostra quan s'han creat una o més claus d'accés.

Emmagatzemar claus d'accés en una clau de seguretat

Podeu utilitzar una clau de seguretat per emmagatzemar les vostres claus d'accés.

Important: no es crea cap còpia de seguretat de les claus d'accés emmagatzemades en claus de seguretat. Si perdeu o restabliu una clau de seguretat, no podreu recuperar les claus d'accés.

Utilitzar claus d'accés en un altre dispositiu

Podeu fer servir Chrome a l'ordinador per crear i utilitzar claus d'accés en un altre dispositiu. Les claus d'accés continuaran a l'altre dispositiu.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. Aneu a la pàgina d'inici de sessió d'un lloc web en què vulgueu iniciar la sessió.
  3. Quan se us demani utilitzar la clau d'accés, seleccioneu Un altre dispositiu.
    • És possible que hàgiu de seleccionar Prova una altra manera.
  4. Escanegeu el codi QR amb el dispositiu Android o iOS.

Consell: després d'escanejar el codi QR en un dispositiu Android, podeu triar que es recordi l'ordinador. Si ho feu, l'ordinador mostrarà el dispositiu Android com a opció quan necessiteu una clau d'accés. En seleccionar aquesta opció, rebreu una notificació al dispositiu per verificar la vostra identitat.