Tilpass ytelsen til Chrome

Med ytelsesinnstillingene i Chrome kan du

• sørge for at aktive faner kjører jevnt
  • forhindre at bestemte nettsteder deaktiveres
  • forlenge datamaskinens batterilevetid
  • surfe og søke raskere

Viktig: Du kan ikke tilpasse ytelsen for Chrome på mobilenheter med iOS og Android. Se andre måter du kan gjøre Chrome raskere på.

Slå minnesparing på eller av

For å spare datamaskinens minne og bidra til at aktive faner kjører uten problemer, deaktiverer Chrome faner du ikke bruker. Når du åpner en inaktiv fane, lastes den automatisk inn på nytt.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Ytelse til venstre.
  4. Slå Minnesparing på eller av.

Tips:

• Slå på Minnesparing for å bidra til at dine aktive video- og spillfaner fungerer problemfritt.
  • Enkelte innstillinger og aktiviteter på datamaskinen kan hindre at faner deaktiveres.
    • Aktiv lyd eller video (avspilling eller anrop)
    • Skjermdeling
    • Sidevarsler
    • Aktive nedlastinger
    • Delvis utfylte skjemaer
    • Faner som er festet
    • Tilkoblede enheter (USB eller Bluetooth)
Slå minnebruk for faner på eller av
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Utseende til venstre.
  4. Slik slår du Vis minnebruk på eller av:
    • Windows, Linux og ChromeOS: Under «Forhåndsvisningskort for faner» slår du Vis minnebruk for faner på eller av.
    • Mac: Slå Vis minnebruk på forhåndsvisningskortet for faner på eller av.
Hold bestemte nettsteder aktive

For å unngå at et nettsted blir deaktivert, må du legge det til på ekskluderingslisten for «La disse nettstedene alltid være aktive».

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Ytelse til venstre.
  4. Velg Legg til til høyre for «La disse nettstedene alltid være aktive».
  5. Nå har du to alternativer:
    • Legg til nåværende nettsteder: Velg blant tilgjengelige nettsteder som for øyeblikket er åpne i faner.
      1. Klikk på boksen til venstre for nettstedet du vil legge til, og klikk på Legg til.
      2. Velg Avbryt for å gå tilbake.
    • Legg til nettsteder manuelt
      1. Skriv inn nettadressen.
      2. Velg Legg til.
      3. Velg Avbryt for å gå tilbake.

Tips: Nettadresseformatet for regelen for manuell ekskludering av nettsteder er [protokoll://][.]vert[:port][/bane][@søk].

Her er noen eksempler på hvordan du legger til nettsteder manuelt hvis du ønsker å opprette ekskluderinger for følgende:

• Hele domener og underdomener: Ekskluder nettadresseprotokollen. google.com finner for eksempel samsvar med og forhindrer deaktivering av underdomener som drive.google.com og calendar.google.com.
  • Bestemte domener, men ingen underdomener: Sett inn et punktum (.) før nettadressens vert. .google.com samsvarer for eksempel ikke med eller forhindrer deaktivering av underdomener som www.google.com, drive.google.com og calendar.google.com.
  • Spesifikk underkatalog: Ta med nettadressebanen. www.google.com/finance samsvarer og forhindrer for eksempel for eksempel deaktivering av alle Google Finance-sider, men forhindrer ikke at www.google.com -hovedsidene deaktiveres.
  • Verter for nettadresser og søkekomponenter: Stjerner (*) kan brukes som jokertegn. https://* finner for eksempel samsvar med og forhindrer deaktivering av alle https-nettsteder og youtube.com/watch?v=* treff og forhindrer deaktivering av YouTube-videoer.
    • Jokertegn for prefiks, suffiks eller delstrengsamsvar for nettadressevertskomponenten støttes ikke. Eksempel: *oogle.com eller google.com/* gir ikke samsvar og forhindrer ikke deaktivering.
Slå Strømsparing på eller av

For å forlenge batterilevetiden til enheten din reduserer Chrome bildeopptakshastigheten og andre bakgrunnsoppgaver. Når Strømsparing er på, fungerer det automatisk når enheten er koblet fra strøm, eller når det er lite batteri igjen. Strømsparing slås ikke på når enheten er koblet til strøm.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Ytelse til venstre.
  4. Slå Strømsparing på eller av.
  5. Velg innstillingen du ønsker.

Tips:

• Slå på Strømsparing for å forlenge batterilevetiden til enheten din under en lengre bil- eller flytur.
  • Når strømsparing er på, kan det hende du merker endringer i gaming- og videoytelsen.
  • Strømsparing er tilgjengelig på Windows-, Mac- og ChromeOS-enheter med batteri installert.
Slå på eller av Forhåndslast sider

Chrome forhåndslaster sider du muligens kommer til å besøke, slik at du kan surfe og søke raskere. For å forhåndslaste sider kan Chrome bruke informasjonskapsler (hvis du tillater informasjonskapsler) og kryptere og sende sider gjennom Google for å skjule identiteten din for nettsteder. Finn ut mer om informasjonskapsler.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Ytelse til venstre.
  4. Slå på eller av Forhåndslast sider.
  5. Velg innstillingen du ønsker.

Tips:

• For å forhåndslaste noen av sidene du sannsynligvis kommer til å besøke, velg Standard forhåndslasting.
  • For å forhåndslaste enda flere sider du sannsynligvis kommer til å besøke, velg Utvidet forhåndslasting.