Personalitzar el rendiment de Chrome

Amb la configuració del rendiment de Chrome, podeu:

• Ajudar que les pestanyes actives funcionin sense problemes.
  • Evitar que es desactivin llocs web concrets.
  • Allargar la durada de la bateria de l'ordinador.
  • Navegar i cercar més ràpidament.

Important: no podeu personalitzar el rendiment de Chrome en dispositius mòbils amb iOS o Android. Obteniu informació sobre altres maneres d'augmentar la velocitat de Chrome.

Activar o desactivar Estalvi de memòria

Per estalviar memòria a l'ordinador i ajudar que les pestanyes actives funcionin sense problemes, Chrome desactiva les pestanyes que no esteu utilitzant. Quan accediu a una pestanya inactiva, es torna a carregar automàticament.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Rendiment.
  4. Activeu o desactiveu Estalvi de memòria.

Consells:

• Per ajudar que les pestanyes actives de vídeos i videojocs funcionin sense problemes, activeu Estalvi de memòria.
  • Algunes opcions de configuració i activitats de l'ordinador poden impedir la desactivació de pestanyes.
    • Àudio o vídeo actius (reproduccions o trucades)
    • Compartició de pantalla
    • Notificacions de pàgines
    • Baixades actives
    • Formularis emplenats parcialment
    • Pestanyes fixades
    • Dispositius connectats (USB o Bluetooth)
Mantenir actius llocs web específics

Per evitar que un lloc web es desactivi, afegiu-lo a la llista d'exclusions "Mantén aquests llocs web sempre actius".

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Rendiment.
  4. A la dreta de "Mantén aquests llocs web sempre actius", seleccioneu Afegeix.
  5. A partir d'aquí, teniu dues opcions:
    • Afegeix els llocs web actuals: seleccioneu un dels llocs disponibles que estiguin oberts en aquesta pestanya.
      1. Seleccioneu la casella situada a l'esquerra del lloc web que vulgueu afegir i feu clic a Afegeix.
      2. Per tornar enrere, seleccioneu Cancel·la.
    • Afegeix els llocs web manualment
      1. Introduïu l'adreça web.
      2. Seleccioneu Afegeix.
      3. Per tornar enrere, seleccioneu Cancel·la.

Consell: el format de l'adreça web de la política d'exclusió manual de llocs web és [scheme://][.]host[:port][/path][@query].

A continuació, us indiquem alguns exemples de com podeu afegir llocs web manualment en cas que vulgueu crear una exclusió:

• Dominis i subdominis complets: excloeu l'esquema d'URL. Per exemple, google.com cercarà coincidències i impedirà la desactivació de subdominis com drive.google.com i calendar.google.com.
  • Dominis específics, però no per als subdominis: incloeu un punt "." abans de l'amfitrió de l'URL. Per exemple, .google.com no cercarà coincidències ni impedirà la desactivació de subdominis com www.google.com, drive.google.com i calendar.google.com.
  • Subdirectori específic: inclou el camí de l'URL. Per exemple, www.google.com/finance cercarà coincidències i impedirà la desactivació de totes les pàgines de Google Finance, però no impedirà la desactivació de les pàgines principals de www.google.com.
  • Amfitrió de l'URL i components de la consulta: els asteriscs "*" es poden utilitzar com a comodins. Per exemple, https://* cercarà coincidències i impedirà la desactivació de tots els llocs web https, mentre que youtube.com/watch?v=* cercarà coincidències i impedirà la desactivació dels vídeos de YouTube.
    • No s'admeten els comodins per a les coincidències de prefix, sufix o subcadena del component de l'amfitrió de l'URL. Per exemple, *oogle.com o google.com/* no cercarà coincidències ni impedirà la desactivació.
Activar o desactivar Estalvi d'energia

Per allargar la bateria del dispositiu, Chrome redueix la velocitat de captura d'imatges i altres tasques en segon pla. Quan Estalvi d'energia està activat, funciona automàticament sempre que el dispositiu està desendollat o quan queda poca bateria. Estalvi d'energia no s'activa quan el dispositiu està endollat.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Rendiment.
  4. Activeu o desactiveu Estalvi d'energia.
  5. Seleccioneu l'opció de configuració que vulgueu.

Consells:

• Per allargar la durada de la bateria del dispositiu durant un trajecte llarg en cotxe o avió, activeu Estalvi d'energia.
  • Quan Estalvi d'energia estigui activat, és possible que noteu canvis en el rendiment dels videojocs i vídeos.
  • Estalvi d'energia està disponible en dispositius Windows, Mac i ChromeOS que tinguin una bateria instal·lada.
Activar o desactivar la precàrrega de pàgines

Per navegar i fer cerques més ràpidament, Chrome precarrega les pàgines que és possible que visiteu. Per precarregar les pàgines, és possible que Chrome utilitzi galetes, si les permeteu, i que encripti i enviï les pàgines mitjançant Google per amagar la vostra identitat als llocs web. Obteniu més informació sobre les galetes.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Rendiment.
  4. Activeu o desactiveu l'opció Precàrrega de pàgines.
  5. Seleccioneu l'opció de configuració que vulgueu.

Consells:

• Per precarregar algunes de les pàgines que és possible que visiteu, seleccioneu Precàrrega estàndard.
  • Per precarregar encara més pàgines d'aquest tipus, seleccioneu Precàrrega ampliada.