Ansluta en webbplats till en enhet med serieport, USB eller HID

Med Chrome kan du ansluta en webbplats till en enhet med serieport, USB eller HID på datorn. Det kan till exempel vara tangentbord, headset, högtalare, gamepad, kamera eller till och med en mikrokontroller. Med Android kan du ansluta en webbplats till en USB-enhet.

Viktigt! För närvarande går det inte att ansluta enheter med serieport, USB eller HID till webbsidor i Chrome på en iPhone eller iPad.

Vilka webbplatser kan jag ge åtkomst till enheten?

Ge bara webbplatser som du litar på åtkomst till en enhet. När en enhet har kopplats till en webbplats kan webbplatsen läsa all information som finns på enheten och till och med programmera om den. Du kan välja standardbehörighet för dessa enheter på datorn.

1. Öppna Chrome .
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet följt av Webbplatsinställningar följt av Ytterligare behörigheter.
  4. Välj enhetstyp:
    • USB-enheter
    • Serieportar
    • HID-enheter
  5. Välj ett alternativ som standardinställning.

Koppla en webbsida i Chrome till en enhet

1. Anslut enheten med lämpliga kablar.
    • Du kan även ansluta HID-enheter till enheten via Bluetooth.
  2. Öppna Chrome och besök en webbsida som kan ansluta till enheten.
  3. Klicka eller tryck på sidan. Du uppmanas att lägga till en enhet.
  4. Välj en enhet i listan.
  5. Välj Parkoppla eller Anslut.

Tips! Du måste konfigurera udev-regeln på rätt sätt för att få åtkomst till den anslutna enheten i Linux-system.

Ta bort åtkomsten till enheten för en webbplats

1. Tryck på Visa information om webbplatsen Default (Secure) till vänster om webbadressen.
  2. Tryck på Ta bort Ta bort bredvid enheten med USB eller serieport eller styrdonsenheten.
Läs mer om USB-enheter i Chrome
Universal Serial Bus (USB) är standard för att lägga till enheter med kabel. Enhetsklassen för USB anger vilka funktioner och vilka dataformat enheten stöder.
Standardenhetsklasserna omfattar tangentbord, möss, ljud-, video- och lagringsenheter. Läs Chrome Enterprise-principen för USB-enheter.
Läs mer om enheter med serieport i Chrome
En enhet med serieport är en enhet med gränssnitt för seriell kommunikation. Information överförs sekventiellt in eller ut via serieporten en bit i taget. Gränssnitt som Ethernet, FireWire och USB skickar också data som en serieström, men termen serieport används vanligtvis för att beteckna maskinvara som är kompatibel med RS-232, RS-485 eller RS-422.
Exempel på enheter med serieport är mikrokontroller, skrivare, modem och särskilda möss. Läs Chrome Enterprise-principen för enheter med serieport.
Läs mer om HID-enheter i Chrome
Human Interface Device (HID) betecknar HID-protokollet, en standard för kommunikation med anslutna enheter. Exempel på HID-enheter är tangentbord, möss, headset och spelkontroller.
Med hjälp av HID kan webbplatser få tillgång till knappar, aktivera och inaktivera LED-lampor eller stänga av och sätta på ljudet för mikrofoner. Läs Chrome Enterprise-principen för HID-enheter.