Koble nettsteder til USB-enheter, serielle enheter eller HID-enheter

Med Chrome kan du koble nettsteder til datamaskinens USB-enheter, serielle enheter og HID-enheter. Eksempler: tastatur, hodetelefoner, høyttalere, spillkontrollere, kameraer og til og med mikrokontrollere. På Android kan du koble nettsteder til USB-enheter.

Viktig: iPhone og iPad tillater for tiden ikke USB-enheter, serielle enheter eller HID-enheter å koble til nettsider i Chrome.

Når bør du gi tilgang til enheten din?

Du bør bare gi pålitelige nettsteder tilgang til enheten din. Hvis du kobler et nettsted til enheten, får nettstedet tilgang til all informasjonen på enheten – og kan til og med omprogrammere den. Du kan velge standard tillatelsesinnstilling for disse enhetene på datamaskinen din.

1. Åpne Chrome .
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet og så Nettstedsinnstillinger og så Flere tillatelser .
  4. Velg enhetstype:
    • USB-enheter
    • Serielle porter
    • HID-enheter
  5. For å velge en standardinnstilling, velg et alternativ.

Koble et nettsted i Chrome til enheten din

1. Koble til enheten din med de riktige kablene.
    • Du kan også koble HID-enheter til enheten via Bluetooth.
  2. Åpne en nettside som kan kobles til enheten, i Chrome.
  3. Klikk eller trykk på siden. Deretter blir du bedt om å legge til en enhet.
  4. Velg en enhet fra listen.
  5. Velg Koble sammen eller Koble til.

Tips: For å få tilgang til den tilkoblede enheten på Linux-systemet må udev-regelen være riktig konfigurert.

Fjern tilgangen nettsteder har til enheten din

1. Trykk på Se nettstedsinformasjon Default (Secure) til venstre for nettadressen.
  2. Trykk på Fjern Fjern ved siden av USB-enheten, den serielle porten eller HID-enheten.
Finn ut mer om USB-enheter i Chrome
USB (Universal Serial Bus) er standarden for ledningsbaserte utvidelser. USB-«enhetsklasser» angir hvilke funksjoner og dataformater enheten støtter.
Standard enhetsklasser omfatter tastatur, mus, lyd, video og lagringsenheter. Les Chrome Enterprise-regelen for USB-enheter.
Finn ut mer om serielle enheter i Chrome
En seriell enhet er en enhet som tilbyr grensesnitt for seriell kommunikasjon, også kjent som serielle porter. Gjennom serielle porter overføres informasjonen sekvensielt inn eller ut, én bit om gangen. Selv om grensesnitt som Ethernet, FireWire og USB også sender data som serielle strømmer, innebærer termen seriell port vanligvis at maskinvaren oppfyller en bestemt standard, for eksempel RS-232, RS-485 eller RS-422.
Eksempler på serielle enheter er mikrokontrollere, skrivere, modemer og spesialmus. Les Chrome Enterprise-regelen for serielle enheter.
Finn ut mer om HID-enheter i Chrome
Human Interface Device (HID) viser til HID-protokollen, som er en standard form for kommunikasjon med tilkoblede enheter. Eksempler på HID-enheter er tastatur, mus, hodetelefoner og spillkontrollere.
Nettsteder kan bruke HID for å få tilgang til knapper eller slå av og på LED-lys eller mikrofoner. Les Chrome Enterprise-regelen for HID-enheter.