Een website koppelen aan een USB-, serieel of HID-apparaat

Via Chrome kun je een website koppelen aan de USB-, seriële en HID-apparaten van je computer, bijvoorbeeld een toetsenbord, headset, speaker, gamepad, camera en zelfs microcontroller. Op Android kun je een website koppelen aan een USB-apparaat.

Belangrijk: Momenteel staan iPhones en iPads niet toe dat USB-, seriële of HID-apparaten worden gekoppeld aan webpagina's in Chrome.

Wanneer je toegang tot je apparaat moet geven

Zorg dat je uitsluitend vertrouwde sites toegang geeft tot je apparaat. Als je een website aan je apparaat koppelt, kan de site toegang krijgen tot alle informatie op het apparaat en het apparaat zelfs opnieuw programmeren. Je kunt de standaardinstelling voor rechten voor deze apparaten kiezen op je computer.

1. Open Chrome .
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen en dan Aanvullende rechten.
  4. Kies je apparaattype:
    • USB-apparaten
    • Seriële poorten
    • HID-apparaten
  5. Selecteer een optie om een standaardinstelling te kiezen.

Een webpagina in Chrome aan je apparaat koppelen

1. Sluit je apparaat aan met de juiste kabels.
    • Je kunt HID-apparaten ook via bluetooth verbinden met je apparaat.
  2. Open een webpagina in Chrome die aan je apparaat kan worden gekoppeld.
  3. Klik of tik op de pagina. Je wordt gevraagd om een apparaat toe te voegen.
  4. Kies een apparaat uit de lijst.
  5. Selecteer Koppelen of Verbinden.

Tip: De udev-regel moet juist zijn ingesteld om toegang tot het verbonden apparaat te krijgen in het Linux-systeem.

De toegang van een website tot je apparaat intrekken

1. Tik links van het webadres op Sitegegevens bekijken Default (Secure).
  2. Tik naast het USB-apparaat, de seriële poort of het HID-apparaat op Verwijderen Verwijderen.
Meer informatie over USB-apparaten in Chrome
Universal Serial Bus (USB) is de standaard voor bedrade uitbreiding. Via USB-apparaatklassen wordt aangegeven welke functies en gegevensindelingen het apparaat ondersteunt.
Standaard apparaatklassen omvatten toetsenborden, muizen en audio-, video- en opslagapparaten. Lees het Chrome Enterprise-beleid voor USB-apparaten
Meer informatie over seriële apparaten in Chrome
Een serieel apparaat is een apparaat dat interfaces voor seriële communicatie biedt, ook wel seriële poorten genoemd. Via seriële poorten wordt informatie bit voor bit opeenvolgend inkomend of uitgaand overgedragen. Hoewel interfaces zoals ethernet, FireWire en USB gegevens ook als seriële stream sturen, betekent de term seriële poort meestal hardware-compliance zoals RS-232, RS-485 of RS-422.
Voorbeelden van seriële apparaten zijn microcontrollers, printers, modems en speciale muizen. Lees het Chrome Enterprise-beleid voor seriële apparaten
Meer informatie over HID-apparaten in Chrome
Human Interface Device (HID) verwijst naar het HID-protocol, voor standaardcommunicatie met verbonden apparaten. Voorbeelden van HID-apparaten zijn toetsenborden, muizen, headsets en gamecontrollers.
Sites kunnen HID gebruiken om toegang tot knoppen te krijgen, ledlampjes aan of uit te doen of het geluid van de microfoons aan of uit te zetten. Lees het Chrome Enterprise-beleid voor HID-apparaten