Installer og administrer utvidelser

Du kan tilpasse Chrome på datamaskinen ved å legge til utvidelser fra Chrome Nettmarked.

Installer utvidelser

Viktig: Du kan ikke legge til utvidelser når du surfer i inkognitomodus eller som gjest.

1. Åpne Chrome Nettmarked.
  2. Finn og velg utvidelsen du vil ha.
  3. Klikk på Legg til i Chrome.
  4. Enkelte utvidelser gir deg beskjed hvis de trenger visse tillatelser eller data. For å godkjenne, klikk på Legg til utvidelsen.
    • Viktig: Sørg for at du bare godkjenner utvidelser du stoler på.

For å bruke utvidelsen, klikk på ikonet til høyre for adressefeltet.

Hvis du bruker en datamaskin via jobben eller skolen, kan det hende at organisasjonen din blokkerer enkelte utvidelser.

Installer på telefonen din
  1. Åpne Chrome-appen Chrome på telefonen. Logg på Chrome hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Finn utvidelsen du ønsker.
  3. Trykk på Legg til på skrivebordet.
  4. Bekreft ved å trykke på Legg til på skrivebordet.

Neste gang du åpner Chrome på datamaskinen, ser du en melding om at utvidelsen er installert. Hvis utvidelsen trenger noen tillatelser, blir du spurt. For å godkjenne, klikk på Slå på utvidelsen.

Installer med et Windows- eller Mac-program

Når du installerer et program på Windows eller Mac, installerer programmet noen ganger en Chrome-utvidelse også. Gjør ett av følgende neste gang du åpner Chrome:

• For å gi tillatelsene og bruke utvidelsen, klikk på Slå på.
  • For å slette utvidelsen, klikk på Fjern.
Installer med Safe Browsing med økt beskyttelse

For å få ekstra beskyttelse når du installerer en ny utvidelse fra Chrome Nettmarked, kan du bruke Safe Browsing med økt beskyttelse. Hvis du slår på Safe Browsing med økt beskyttelse i Chrome, blir du advart når en utvidelse du vil installere, ikke er klarert. Utvidelser anses som klarerte når de er laget av en utvikler som følger programretningslinjene for utviklere for Chrome Nettmarked.

For nye utviklere tar det vanligvis noen måneder å bli klarert. Vi jobber for at alle utviklere med utvidelser som overholder retningslinjene, etter hvert skal kunne oppnå denne statusen når de overholder programretningslinjene for utviklere.

Installer klarerte utvidelser

Når du prøver å installere en utvidelse, vises en dialogboks.
  • Hvis utvidelsen du er i ferd med å installere, ikke er klarert av Safe Browsing med økt beskyttelse, står det «Denne utvidelsen er ikke klarert av Safe Browsing med økt beskyttelse.»
    • For å installere utvidelsen likevel, klikk på Fortsett installeringen.
    • For å avbryte installeringen, klikk på Lukk.
  • Hvis utvidelsen er klarert av Safe Browsing med økt beskyttelse, klikker du på Legg til utvidelsen for å fullføre installeringen.

Administrering av utvidelser

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Utvidelser og så Administrer utvidelser.
  3. Utfør de ønskede endringene:
    • Slå på/av: Slå utvidelsen på eller av.
    • Tillat Inkognito: Velg Detaljer på utvidelsen. Slå på Tillat i Inkognito.
    • Reparer skadede utvidelser: Finn en skadet utvidelse, og velg Reparer. Bekreft ved å velge Reparer utvidelsen.
    • Tillat tilgang til nettsteder: Velg Detaljer på utvidelsen. Ved siden av «La denne utvidelsen lese og endre alle dataene dine på nettsteder du besøker» endrer du utvidelsens tilgangsnivå for nettsteder til enten Ved klikk, På bestemte nettsteder eller På alle nettsteder.
Fjern mulig skadelig programvare

Hvis du har reparert en skadet utvidelse, men den fremdeles er skadet, kan det hende at et mistenkelig program endrer filene i denne utvidelsen.

1. Kjør en antivirusprogramvare eller et program som fjerner skadelig programvare, på Windows-, Mac- eller Linux-datamaskiner. Fjern eventuelle programmer som kan påvirke Chrome.
  2. Reparer utvidelsen på alle datamaskiner:
    1. Åpne Chrome på datamaskinen.
    2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Utvidelser og så Administrer utvidelser.
    3. Finn en skadet utvidelse, og klikk på Reparer. Bekreft ved å klikke på Reparer.
  3. Hvis dette ikke fungerer, kan du gå til Hjelpeforumet for Chrome og fortelle oss om situasjonen.

Gi utvidelser tillatelse til å lese og endre nettstedsdata

Noen utvidelser trenger tillatelse til å lese og endre nettstedsdata. Du kan når som helst endre tillatelsene du har gitt utvidelsene.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Utvidelser .
  3. Velg Mer Organiser og så pek på «Dette innebærer lesing og endring av nettstedsdata».
  4. Bestem hvilken tillatelse du vil gi utvidelsen:
    • Når du velger utvidelsen: Denne innstillingen gir utvidelsen kun tilgang til nettstedet som for øyeblikket er åpent på fanen eller i vinduet idet du velger utvidelsen. Hvis du lukker fanen eller vinduet, må du velge utvidelsen på nytt for å slå den på igjen.
    • På [gjeldende nettsted]: Gir utvidelsen tillatelse til å lese og endre data automatisk på det gjeldende nettstedet.
    • På alle nettsteder: Gir utvidelsen tillatelse til å lese og endre data automatisk på alle nettsteder.

Gi eller fjern tilgang til bestemte nettsteder

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Utvidelser og så Administrer utvidelser.
  3. Velg Detaljer på den aktuelle utvidelsen.
  4. Legg til eller fjern nettsteder under «Tillatelser»:
    • Legg til: Velg Legg til til høyre for «Tillatte nettsteder».
    • Hvis du ikke finner dette alternativet, endrer du «La denne utvidelsen lese og endre alle dataene dine på nettsteder du besøker» til På bestemte nettsteder.
    • Fjern: Velg Mer Mer etterfulgt av Fjern til høyre for nettstedet.

Avinstaller utvidelser

Se etter ikonet for utvidelsen til høyre for adressefeltet. Høyreklikk på ikonet, og velg Fjern fra Chrome.

Dette gjør du hvis du ikke ser ikonet til utvidelsen:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Utvidelser og så Administrer utvidelser.
  3. Velg Fjern på utvidelsen du vil fjerne.
  4. For å bekrefte, velg Fjern.
Bruk utvidelser på andre datamaskiner

For å bruke utvidelsene dine på flere datamaskiner, logg på Chrome.

Organiser utvidelser på verktøyraden

Finn ikonene for utvidelsene dine til høyre for adressefeltet.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Dra ikonet for utvidelsen til et nytt sted.

Skjul utvidelser

• Slik skjuler du enkeltutvidelser:
    1. Høyreklikk på ikonet.
    2. Velg Løsne.
  • For å finne de skjulte utvidelsene dine, velg Utvidelser .

Vis utvidelser

Slik får du skjulte utvidelser tilbake på verktøyraden:

1. Velg Utvidelser .
  2. Finn den skjulte utvidelsen.
  3. Velg Fest Fest.
    • Viktig: Enkelte utvidelser har ikke dette alternativet.