Laajennusten asennus ja ylläpito

Voit personoida Chromen tietokoneversiota lisäämällä laajennuksia Chrome Web Storesta.

Laajennuksen asentaminen

Tärkeää:Et voi lisätä laajennuksia selatessasi incognito- tai vierastilassa.

1. Avaa Chrome Web Store.
  2. Valitse haluamasi laajennus.
  3. Valitse Lisää Chromeen.
  4. Jotkin laajennukset ilmoittavat, jos ne tarvitsevat tiettyjä lupia tai dataa. Hyväksy valitsemalla Lisää laajennus.
    • Tärkeää: Varmista, että hyväksyt vain laajennuksia, joihin luotat.

Voit käyttää laajennusta klikkaamalla osoitepalkin oikealla puolella olevaa kuvaketta.

Jos käytät oppilaitoksen tai työpaikan tietokonetta, organisaatiosi saattaa estää tietyt laajennukset.

Asentaminen puhelimella
  1. Avaa puhelimella Chrome-sovellus Chrome. Kirjaudu Chromeen, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Etsi haluamasi laajennus.
  3. Valitse Lisää työpöydälle.
  4. Vahvista valitsemalla Lisää työpöydälle.

Seuraavan kerran kun avaat Chromen tietokoneellasi, näet ilmoituksen, että laajennus on asennettu. Jos laajennus tarvitsee lupia, sinulta pyydetään niitä. Hyväksy valitsemalla Ota laajennus käyttöön.

Asentaminen Windows- tai Mac-sovelluksella

Joskus kun asennat sovelluksen Windows- tai Mac-tietokoneelle, Chrome-laajennus asennetaan samalla. Kun seuraavan kerran avaat Chromen:

• Jos haluat myöntää lupia ja käyttää laajennusta, valitse Ota käyttöön.
  • Poista laajennus valitsemalla Poista.
Asennus käyttämällä parannettua selaussuojaa

Asentaessasi uutta laajennusta Chrome Web Storesta saat lisäsuojaa käyttämällä parannettua selaussuojaa. Jos otat parannetun selaussuojan käyttöön Chromessa, saat varoituksen, kun asennettavana oleva laajennus ei ole luotettu. Laajennukset katsotaan luotetuiksi, kun ne on koonnut kehittäjä, joka noudattaa Chrome Web Storen kehittäjien ohjelmakäytäntöjä.

Uusien kehittäjien muuttuminen luotetuiksi kestää yleensä muutaman kuukauden. Pyrimme siihen, että kaikki kehittäjät, joiden laajennukset noudattavat sääntöjä, saavuttavat tämän tilan täyttämällä kehittäjien ohjelmakäytäntöjen vaatimukset.

Luotettujen laajennusten asentaminen

Kun yrität asentaa laajennuksen, näkyviin tulee valintaikkuna.
  • Jos parannettu selaussuoja ei luota laajennukseen, jota olet asentamassa, näkyviin tulee viesti "Parannettu selaussuoja ei luota tähän laajennukseen".
    • Jos haluat siitä huolimatta asentaa laajennuksen, valitse Jatka asennusta.
    • Keskeytä asennus valitsemalla Sulje.
  • Jos parannettu selaussuoja luottaa laajennukseen, viimeistele asennus valitsemalla Lisää laajennus.

Laajennusten ylläpito

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Laajennukset ja sitten Ylläpidä laajennuksia.
  3. Tee muutokset:
    • Laita päälle / pois päältä: Laita laajennus päälle tai pois päältä.
    • Salli incognito: Valitse laajennuksen kohdalta Tiedot. Laita päälle Salli incognito-tilassa.
    • Etsi viat: Etsi vioittunut laajennus ja valitse Korjaa. Vahvista valitsemalla Korjaa laajennus.
    • Salli sivustojen pääsyoikeudet: Valitse laajennuksen kohdalta Tiedot. Valitse laajennuksen pääsyoikeudet sivustoihin "Salli tämän laajennuksen lukea ja muuttaa kaikkea dataasi avatuilla verkkosivustoilla" ‑kohdan vierestä. Valitse Klikkaamalla, Tietyillä sivustoilla tai Kaikilla sivustoilla.
Mahdollisten haittaohjelmien poistaminen

Jos korjasit laajennuksen, mutta se on edelleen vioittunut, epäilyttävä ohjelma saattaa tehdä muutoksia laajennuksen tiedostoihin.

1. Jos sinulla on Windows-, Mac- tai Linux-tietokone, käytä virustorjuntaohjelmaa. Poista kaikki ohjelmistot, jotka voivat häiritä Chromen toimintaa.
  2. Käytätpä mitä tietokonetta tahansa, korjaa laajennus:
    1. Avaa Chrome tietokoneella.
    2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Laajennukset ja sitten Hallinnoi laajennuksia.
    3. Etsi vioittunut laajennus ja valitse Korjaa. Vahvista valitsemalla Korjaa.
  3. Jos tämä ei toimi, Chromen ohjefoorumi on kätevä paikka kertoa tilanteestasi meille.

Sivustodatan luku- ja muutosoikeuksien myöntäminen laajennuksille

Jotkin laajennukset tarvitsevat sivustodatan luku- ja muutosoikeudet. Voit muuttaa laajennuksille myönnettyjä käyttöoikeuksia milloin tahansa.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Laajennukset .
  3. Valitse Lisää Järjestä ja sitten ja vie hiiri kohtaan Tämä voi lukea ja muuttaa sivustodataa.
  4. Päätä, minkä käyttöoikeuden haluat antaa laajennukselle:
    • Kun klikkaat laajennusta: Tämä asetus antaa laajennukselle pääsyn sivustolle, joka on sillä hetkellä auki selaimen välilehdellä tai ikkunassa, kun klikkaat laajennusta. Jos suljet välilehden tai ikkunan, voit ottaa laajennuksen käyttöön klikkaamalla laajennusta uudelleen.
    • Osoitteessa [nykyinen sivusto]: Sallii laajennuksen lukea ja muuttaa senhetkisen sivuston dataa.
    • Kaikilla sivustoilla: Sallii laajennuksen lukea ja muuttaa kaikkien sivustojen dataa.

Tiettyjen sivustojen käyttöoikeuksien lisääminen ja poistaminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Laajennukset ja sitten Ylläpidä laajennuksia.
  3. Valitse laajennuksen kohdalta Tiedot.
  4. Lisää tai poista sivusto Käyttöoikeudet-kohdasta:
    • Lisää: Valitse Sallitut sivustot ‑kohdan oikealta puolelta Lisää.
    • Jos vaihtoehtoa ei näy, muuta "Salli tämän laajennuksen lukea ja muuttaa kaikkea dataasi avatuilla verkkosivustoilla" ‑asetukseksi Tietyillä sivustoilla.
    • Poistaminen: Valitse sivuston oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Poista.

Laajennuksen poistaminen

Etsi laajennuskuvake osoitekentän oikealta puolelta. Klikkaa kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista Chromesta.

Jos et löydä laajennuskuvaketta:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Laajennukset ja sitten Ylläpidä laajennuksia.
  3. Valitse poistettavan laajennuksen kohdalta Poista.
  4. Vahvista toiminto valitsemalla Poista.
Laajennusten käyttäminen millä tahansa tietokoneella

Jos haluat käyttää laajennuksiasi millä tahansa tietokoneella, kirjaudu Chromeen.

Yläpalkissa olevien laajennusten järjestäminen

Etsi laajennuskuvakkeet osoitepalkin oikealta puolelta.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Vedä laajennuskuvake uuteen paikkaan.

Laajennusten piilottaminen

• Piilota yksittäisiä laajennuksia näin:
    1. Klikkaa kuvaketta kakkospainikkeella.
    2. Valitse Irrota.
  • Löydät piilotetut laajennukset valitsemalla Laajennukset .

Laajennusten näyttäminen

Tuo piilotetut laajennukset takaisin yläpalkkiin näin:

1. Valitse Laajennukset .
  2. Etsi piilotettu laajennus.
  3. Valitse Kiinnitä Kiinnitä.
    • Tärkeää: Joissakin laajennuksissa ei ole tätä vaihtoehtoa.