Instal·lar i gestionar extensions

Podeu personalitzar Chrome a l'escriptori afegint extensions de Chrome Web Store.

Instal·lar una extensió

Important: no podeu afegir extensions quan navegueu en mode d'incògnit o com a convidat.

1. Obriu Chrome Web Store.
  2. Cerqueu i seleccioneu l'extensió que vulgueu.
  3. Feu clic a Afegeix a Chrome.
  4. Algunes extensions us avisaran si necessiten determinats permisos o dades. Per aprovar-ho, feu clic a Afegeix l'extensió.
    • Important: assegureu-vos d'aprovar només les extensions en què confieu.

Per utilitzar l'extensió, feu clic a la icona que hi ha a la dreta de la barra d'adreces.

Si feu servir un ordinador de la feina o d'un centre educatiu, és possible que la vostra organització bloquegi algunes extensions.

Instal·lar extensions al telèfon
  1. Al telèfon, obriu l'aplicació Chrome Chrome. Inicieu la sessió a Chrome, si encara no ho heu fet.
  2. Cerqueu l'extensió que vulgueu.
  3. Toqueu Afegeix a l'escriptori.
  4. Toqueu Afegeix a l'escriptori per confirmar-ho.

La propera vegada que obriu Chrome a l'ordinador, veureu un missatge per informar-vos que s'hi ha instal·lat l'extensió. Si cal, se us demanarà que concediu determinats permisos a l'extensió. Per aprovar-ho, feu clic a Activa l'extensió.

Instal·lar extensions amb una aplicació de Windows o Mac

De vegades, quan instal·leu una aplicació a Windows o Mac, també s'instal·la una extensió de Chrome. La propera vegada que obriu Chrome:

• Feu clic a Activa per concedir permís a l'extensió i utilitzar-la.
  • Feu clic a Suprimeix per suprimir-la.
Instal·lar una extensió amb Navegació segura millorada

Per gaudir de protecció addicional en instal·lar una extensió nova de Chrome Web Store, podeu utilitzar Navegació segura millorada. Si activeu aquesta funció a Chrome, us avisarà quan una extensió que vulgueu instal·lar no sigui de confiança. Les extensions es consideren de confiança quan el desenvolupador que l'ha creat segueix les polítiques del Programa per a desenvolupadors de Chrome Web Store.

Normalment, els desenvolupadors nous tarden uns quants mesos a considerar-se de confiança. El nostre objectiu final és que tots els desenvolupadors que tinguin extensions aptes assoleixin aquest estat en el moment en què compleixin les polítiques del Programa per a desenvolupadors.

Instal·lar extensions de confiança

Quan proveu d'instal·lar una extensió, apareix un quadre de diàleg.
  • Si Navegació segura millorada no confia en l'extensió que esteu a punt d'instal·lar, us mostra l'advertiment "Navegació segura millorada no confia en aquesta extensió".
    • Per instal·lar l'extensió de tota manera, feu clic a Continua per instal·lar.
    • Per anul·lar la instal·lació, feu clic a Tanca.
  • Si Navegació segura millorada confia en l'extensió, feu clic a Afegeix l'extensió per completar la instal·lació.

Gestionar les extensions

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Extensions i, a continuació, Gestiona les extensions.
  3. Feu els canvis que vulgueu:
    • Activar o desactivar: activeu o desactiveu l'extensió.
    • Permetre el mode d'incògnit: a l'extensió, seleccioneu Detalls i activeu l'opció Permet en mode d'incògnit.
    • Corregir danys: cerqueu una extensió malmesa i seleccioneu Repara. Seleccioneu Repara l'extensió per confirmar-ho.
    • Permetre l'accés a llocs web: a l'extensió, seleccioneu Detalls i, al costat de "Permet que aquesta extensió llegeixi i modifiqui totes les dades dels llocs web que visitis", canvieu el permís a En fer clic, En llocs web específics o En tots els llocs web.
Suprimir possible programari maliciós

Si heu reparat una extensió però continua malmesa, és possible que un programa sospitós n'estigui modificant els fitxers.

1. En un ordinador Windows, Mac o Linux, executeu un antivirus o un programa contra programari maliciós. Suprimiu tots els programes que puguin afectar Chrome.
  2. En tots els ordinadors, repareu l'extensió:
    1. A l'ordinador, obriu Chrome.
    2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Extensions i, a continuació, Gestiona les extensions.
    3. Cerqueu una extensió malmesa i feu clic a Repara. Feu clic a Repara per confirmar-ho.
  3. Si això no funciona, visiteu el Fòrum d'ajuda de Chrome i expliqueu-nos la situació.

Permetre que les extensions llegeixin i modifiquin dades de llocs web

Algunes extensions necessiten permisos per llegir i modificar dades de llocs web. Podeu canviar els permisos de les extensions en qualsevol moment.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Extensions .
  3. Seleccioneu Més Organitza i, a continuació, Col·loqueu el cursor a sobre de l'opció "Aquesta extensió pot llegir i modificar les dades dels llocs web".
  4. Decidiu quin permís voleu donar a l'extensió:
    • Quan facis clic a l'extensió: aquesta opció de configuració només permet que l'extensió accedeixi al lloc web actual de la pestanya o la finestra oberta quan seleccioneu l'extensió. Si tanqueu la pestanya o la finestra, haureu de seleccionar l'extensió per tornar-la a activar.
    • A [lloc web actual]: permeteu que l'extensió llegeixi i modifiqui dades al lloc web actual de manera automàtica.
    • En tots els llocs web: permeteu que l'extensió llegeixi i modifiqui dades en tots els llocs web de manera automàtica.

Permetre o bloquejar l'accés a llocs web concrets

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Extensions i, a continuació, Gestiona les extensions.
  3. A l'extensió, seleccioneu Detalls.
  4. A "Permisos", afegiu o suprimiu un lloc web:
    • Afegir: a la dreta de "Llocs web permesos", seleccioneu Afegeix.
    • Si no trobeu aquesta opció, canvieu l'opció "Permet que aquesta extensió llegeixi i modifiqui totes les dades dels llocs web que visitis" a En llocs web específics.
    • Suprimir: a la dreta del lloc web, seleccioneu Més Més i després Suprimeix.

Desinstal·lar una extensió

A la dreta de la barra d'adreces, cerqueu la icona de l'extensió. Feu clic amb el botó dret a la icona i seleccioneu Suprimeix de Chrome.

Si no trobeu la icona de l'extensió, seguiu aquests passos:

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Extensions i, a continuació, Gestiona les extensions.
  3. A l'extensió que vulgueu suprimir, seleccioneu Suprimeix.
  4. Per confirmar l'acció, seleccioneu Suprimeix.
Utilitzar extensions en qualsevol ordinador

Per utilitzar les vostres extensions en qualsevol ordinador, inicieu la sessió a Chrome.

Organitzar les extensions a la barra d'eines

A la dreta de la barra d'adreces, cerqueu les icones de les extensions.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. Arrossegueu la icona de l'extensió i deixeu-la anar on vulgueu col·locar-la.

Amagar les extensions

• Per amagar extensions concretes:
    1. Feu clic amb el botó dret a la icona.
    2. Seleccioneu No fixis.
  • Per veure les extensions amagades, seleccioneu Extensions .

Mostrar les extensions

Per recuperar les extensions amagades a la barra d'eines:

1. Seleccioneu Extensions .
  2. Cerqueu l'extensió amagada.
  3. Seleccioneu Fixa Fixa.
    • Important: algunes extensions no tenen aquesta opció.