Aktivera och inaktivera stavningskontroll i Chrome

Med stavningskontrollen kan du granska och rätta stavningen på dina enheter. Du kan kontrollera om det finns stavfel när du skriver in text i inmatningsfälten på webben på datorn.
När stavningskontrollen är aktiverad kan du välja mellan grundläggande och förbättrad stavningskontroll.
Grundläggande stavningskontroll
  • Chrome eller operativsystemet tillhandahåller stavningskontrollen.
  • Texten du skriver i webbläsaren skickas inte till Google.
Förbättrad stavningskontroll
  • Stavningskontrollen görs på Google Sök.
  • Texten du skriver i webbläsaren skickas till Google för förbättrade stavningsförslag.
  • I vissa operativsystem kan du lägga till ord i ordlistan för stavningskontrollen.

Aktivera och inaktivera stavningskontroll i Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer More följt av Inställningar följt av Språk.
  3. Aktivera eller inaktivera Kontrollera stavfel när du skriver in text på webbsidor under Stavningskontroll.
Tips! Vilken stavningskontroll enheten har beror på operativsystemet. Om enhetens operativsystem är något av följande kan du se din leverantör av stavningskontroll nedan:
  • Windows 8 och senare: Windows
  • Windows 7 och tidigare: Chrome
  • Mac: macOS
  • Linux: Chrome
  • Chrome OS: Chrome
  • Android: Androids tangentbordsapp.
  • iPhone och iPad: iOS