Slå stavekontroll i Chrome på og av

Med stavekontroll kan du finne og rette stavefeil på enhetene dine. Du kan se etter stavefeil på datamaskinen når du skriver inn tekst i inndatafelt på nettet.
Når stavekontrollen er slått på, kan du velge mellom «Grunnleggende» og «Utvidet» stavekontroll.
Grunnleggende stavekontroll
  • Chrome eller operativsystemet ditt står for stavekontrollen.
  • Teksten du skriver inn i nettleseren, blir ikke sendt til Google.
Utvidet stavekontroll
  • Denne stavekontrollen brukes i Google Søk.
  • Den sender teksten du skriver inn i nettleseren, til Google for å gi deg bedre staveforslag.
  • I noen operativsystemer kan du oppdatere egendefinerte ord på ordlisten for stavekontrollen.

Slå stavekontroll i Chrome på og av

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer More og så Innstillingerog så Språk.
  3. Under Stavekontroll slår du av eller på Se etter stavefeil når du skriver inn tekst på nettsider.
Tips: Hvem som er leverandøren av stavekontrollen på enheten din, avhenger av operativsystemet på enheten. Hvis operativsystemet på enheten din er blant følgende, kan du identifisere leverandøren av stavekontrollen nedenfor:
  • Windows 8 og nyere: Windows
  • Windows 7 og eldre: Chrome
  • Mac: macOS
  • Linux: Chrome
  • Chrome OS: Chrome
  • Android: Tastatur-appen for Android
  • iPhone og iPad: iOS