Spellingcontrole in Chrome aan- en uitzetten

Met de spellingcontrole kun je de spelling op je apparaten checken en corrigeren. Je kunt op je computer checken op spelfouten als je tekst opgeeft in invoervelden op internet.
Als de spellingcontrole aanstaat, kun je kiezen tussen Standaard spellingcontrole en Uitgebreide spellingcontrole.
Standaard spellingcontrole
  • Chrome of je besturingssysteem levert de spellingcontrole.
  • De tekst die je in de browser opgeeft, wordt niet naar Google gestuurd.
Uitgebreide spellingcontrole
  • Deze spellingcontrole wordt in Google Zoeken gebruikt.
  • De tekst die je in de browser opgeeft, wordt naar Google gestuurd voor betere spellingsuggesties.
  • In sommige besturingssystemen kun je aangepaste woorden updaten in het woordenboek voor de spellingcontrole.

Spellingcontrole in Chrome aan- en uitzetten

1. Ga naar Instellingen.
  2. Klik op Geavanceerd en dan Talen.
  3. Zet de schakelaar rechts van Spellingscontrole aan of uit.
Tip: De provider van de spellingcontrole van je apparaat is afhankelijk van het besturingssysteem van je apparaat. Als het besturingssysteem van je apparaat een van de volgende is, kun je hieronder de provider van je spellingcontrole vinden:
  • Windows 8 en hoger: Windows
  • Windows 7 en lager: Chrome
  • Mac: macOS
  • Linux: Chrome
  • Chrome OS: Chrome
  • Android: Toetsenbord-app van Android
  • iPhone en iPad: iOS