Använda samma bokmärken, lösenord med mera på alla enheter

När du loggar in i Chrome kan du spara information i Google-kontot. Sedan kan du använda informationen på alla enheter där du är inloggad med samma konto.

När du loggar in i Chrome hittar du följande information på alla dina enheter:

• bokmärken
  • läslista
  • lösenord
  • betalningsuppgifter
  • adresser, telefonnummer och annat
  • inställningar.

Så här synkroniserar du flikar och webbhistorik med ditt Google-konto:

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på kontots namn högst upp.
  4. Aktivera Historik och Flikar.

Välja vilka uppgifter som sparas i Google-kontot

När du loggar in i Chrome och sparar ny information, till exempel bokmärken, sparas den i Google-kontot. Du kan när som helst ändra vilken information som sparas i kontot.

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på kontots namn högst upp.
  4. Välj vad du vill spara i Google-kontot.
Anpassa Google med hjälp av Chrome-historiken

Historik i Chrome som har sparats i Google-kontot läggs som standard även till i Webb- och appaktivitet. Aktiviteten kan användas för att anpassa upplevelsen i andra Google-produkter, t.ex. Sök, eller för att anpassa annonser. Det kanske till exempel visas nyhetsartiklar i ditt flöde som rekommenderas utifrån din Chrome-historik.

Du kan alltid styra webb- och appaktiviteten i Google-kontot. Läs mer om att hitta och styra webb- och appaktivitet.

Om du inte vill anpassa dina Google-produkter kan du använda Googles moln för att lagra din Chrome-data utan att låta Google läsa din Chrome-historik. Läs mer om att hålla information privat.

Spara befintlig information i ditt konto

När du är utloggad från Chrome sparas bokmärken och annan information endast på enheten, inte i Google-kontot. Om du vill få den här informationen på alla dina enheter kan du spara den i kontot.

1. Logga in i Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på ditt namn.
  4. Tryck på Spara i konto.
  5. Välj vilken information som ska sparas i kontot.
  6. Tryck på Spara i konto.

Hålla information privat med en lösenfras

Med en lösenfras kan uppgifter i Chrome sparas i Googles moln utan att Google kan läsa dem. Betalningsmetoder och adresser från Google Pay krypteras inte med en lösenfras.

Lösenfraser är inte obligatoriska. Din synkroniserade data skyddas alltid av branschledande kryptering för att minska risken för dataintrång.

Skapa en egen lösenfras

Följande gäller när du använder en lösenfras:

• Du behöver lösenfrasen när du loggar in i Chrome med Google-kontot på en ny enhet.
  • Du måste ange den nya lösenfrasen på enheter där du redan är inloggad.
  • Förslag som bygger på webbplatser du besöker i Chrome visas inte i flödet.
  • Du kan inte se dina sparade lösenord på passwords.google.com och du kan inte använda Smart Lock för lösenord.
  • All historik sparas inte i Google-kontot. Endast webbadresser som du skriver i adressfältet i Chrome sparas.

Skapa en lösenfras

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Logga in i Chrome med ditt Google-konto.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  4. Tryck på kontots namn högst upp.
  5. Tryck på Kryptering längst ned.
  6. Välj Kryptera sparad data med en egen lösenfras.
  7. Ange lösenfrasen och bekräfta den.
  8. Tryck på Skicka.
Ändra eller ta bort lösenfrasen

Obs! Om du vill fortsätta att använda dina lösenord i Chrome efter att du har återställt lösenfrasen kan du exportera lösenorden innan du återställer och sedan importera dem igen.

När du ändrar lösenfrasen raderas den data som krypteras med lösenfrasen från Googles servrar och du loggas ut från alla enheter som du är inloggad på. Betalningsmetoderna från Google Pay och dina adresser är inte krypterade med en lösenfras, så de raderas inte.

Dina lösenord och andra uppgifter raderas från Google-kontot och enheten.

Steg 1: Ta bort lösenfrasen

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Besök Google Översikt.
  3. Tryck på Rensa data längst ned följt av Rensa.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  5. Tryck på Logga in i Chrome.

Tips! Du kan fortsätta att spara data i Google-kontot, men du har inte längre någon lösenfras.

Steg 2: Skapa en ny lösenfras (valfritt)

1. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  2. Tryck på kontots namn högst upp.
  3. Tryck på Kryptering längst ned.
  4. Välj Kryptera sparad data med en egen lösenfras.
  5. Ange lösenfrasen och bekräfta den.
  6. Tryck på Skicka.

Se dina uppgifter i Chrome på alla enheter

När du har loggat in i Chrome med ditt Google-konto kan du

• spara uppgifter i det kontot
  • få tillgång till information på alla enheter där du är inloggad med samma konto.
Se och hantera bokmärken
  1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Bokmärken Infoga bokmärke på den här sidan.
Se webbplatser du har besökt
  1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Historik .

Om du använder en lösenfras kan du bara se webbplatser som du har besökt på andra enheter om du skrev webbadressen i adressfältet. Läs mer om lösenfraser.

Se öppna flikar på andra enheter
  1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Scrolla åt höger.
  4. Tryck på Senaste flikarna .
Se sparade lösenord
  1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Lösenordshantering Lösenord.
  3. Alla lösenorden visas under Sparade lösenord.
Se sparade adresser och kreditkort
  1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Autofyll formulär.
  4. Aktivera Autofyll formulär.

Läs mer om hur du får formulär ifyllda automatiskt.

Om du ändrar en inställning uppdateras den på alla enheter.