Ange eller ändra en synkroniseringslösenfras

Med en lösenfras för synkronisering får du ett extra skydd i form av kryptering så att Google inte kan läsa din data.

Med en lösenfras för synkronisering krypteras all synkroniserad data. Om du anger en lösenfras kan du spara och synkronisera data i Googles moln utan att Google kan läsa den.

Synkroniserad data skyddas genom kryptering medan den överförs, oavsett om du använder en lösenfras eller inte.

Innan du skapar en synkroniseringslösenfras

Innan du skapar en lösenfras är det viktigt att veta följande:

• Du måste ange den nya synkroniseringslösenfrasen i Chrome på alla enheter om synkroniseringen ska kunna fortsätta.
  • Du måste ange den nya synkroniseringslösenfrasen när du loggar in i Chrome på en ny enhet.

När du har skapat en synkroniseringslösenfras

När du har skapat en synkroniseringslösenfras:

• Förslag som bygger på webbplatser du besöker i Chrome visas inte i flödet.
  • Dina sparade lösenord visas inte på passwords.google.com och du kan inte använda Smart Lock för lösenord.
  • Historiken synkroniseras inte mellan enheter. Webbadresser du skriver i adressfältet i Chrome synkroniseras fortfarande.

Obs! Google har ingen möjlighet att återställa synkroniseringslösenfrasen om du skulle glömma bort den. Du måste återställa den. Läs om att återställa synkroniseringslösenfras.

Skapa en synkroniseringslösenfras

Synkroniseringslösenfrasen sparas på datorn och skickas aldrig till Google. Bara en person som känner till lösenfrasen kan synkronisera din krypterade data med en ny enhet.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på Android-enheten.
  2. Tryck på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Tryck på kontonamnet.
  4. Tryck på Synkronisera.
  5. Tryck på Kryptering längst ned.
  6. Välj Kryptera alla synkroniserade data med en egen lösenfras.
  7. Skapa och bekräfta lösenfrasen.
  8. Tryck på OK.

Återställa eller radera synkroniseringslösenfrasen

Återställ synkroniseringen om

• du uppmanas att ange ditt gamla Google-lösenord och du inte kan komma ihåg det
  • du har glömt lösenfrasen
  • du vill byta lösenfras
  • du vill sluta använda en lösenfras.

När du återställer eller raderar synkroniseringslösenfrasen raderas all synkroniserad data från Googles servrar och alla synkroniserade datorer och enheter kopplas från. Data som finns på dina datorer och enheter raderas inte.

Oroa dig inte – bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar är fortfarande tillgängliga i Chrome. Du kan starta synkroniseringen på nytt genom att logga in i Chrome på enheten igen.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på Android-enheten.
  2. Besök Google Översikt.
  3. Tryck på Återställ synkronisering.
  4. Bekräfta genom att trycka på OK.
  5. Logga in i Chrome:
    1. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
    2. Tryck på Logga in i Chrome.
  6. Synkroniseringen startas igen och du har inte längre någon synkroniseringslösenfras. Om du vill fortsätta använda en lösenfras för synkronisering skapar du en ny:
    1. Tryck på kontonamnet.
    2. Tryck på Synkronisera.
    3. Tryck på Kryptering längst ned.
    4. Välj Kryptera alla synkroniserade data med en egen lösenfras.
    5. Skapa och bekräfta lösenfrasen.
    6. Tryck på OK.
  7. Logga in i Chrome på alla andra enheter där du använder Chrome. Logga in i Chrome på alla andra enheter där du använder Chrome. Läs mer om hur du loggar in i Chrome.