Kirjanmerkit, salasanat ja muut tiedot kaikille laitteille

Kun kirjaudut Chromeen, voit tallentaa tietoja Google-tilillesi. Tämän jälkeen voit käyttää tietoja kaikilla laitteilla, joilla olet kirjautunut samalle tilille.

Kun laitat synkronoinnin päälle, löydät samat tiedot kaikilta laitteilta:

• kirjanmerkit
  • historia ja avoimet välilehdet
  • salasanat
  • maksutiedot
  • osoitteet, puhelinnumerot ja muut vastaavat
  • asetukset ja valinnat.
Jos olet kirjautuneena Chromeen Google-tililläsi, mutta synkronointi ei ole käytössä, sinulla on pääsy myös näihin:
  • Google Payhin tallentamasi maksutiedot
  • Google-tilille tallentamasi salasanat
  • Google-tilille tallentamasi osoitteet

Synkronoitavien tietojen valitseminen

Kun laitat synkronoinnin päälle, kaikki profiilitietosi tallennetaan Google-tilillesi. Jos et halua synkronoida kaikkia tietoja, voit valita tallennettavat tiedot.

1. Avaa Chrome luotetulla tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Sinä ja Googleja sittenSynkronointi ja Googlen palvelut.
    • Jos haluat nähdä, mitä olet synkronoinut, valitse Tarkista synkronoitu datasi.
  4. Valitse Synkronointi-kohdasta Valitse, mitä synkronoit.
  5. Valitse synkronointivaihtoehto:
    • Valitse Synkronoi kaikki, jos haluat synkronoida kaiken datan.
    • Valitse Muokkaa synkronointia, jos haluat valita synkronoitavan datan.
Sen Google-tilin vaihtaminen, jolle tiedot tallennetaan

Tilin vaihtamisen jälkeen kaikki kirjanmerkkisi, historiasi, salasanasi ja muut synkronoitavat tiedot kopioidaan uudelle tilille.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset.
  3. Valitse yläreunasta Sinä ja Google.
  4. Valitse Poista käytöstä ja sitten Poista käytöstä.
  5. Valitse Sinä ja Google ja sitten Laita synkronointi päälle.
  6. Kirjaudu sisään Google-tilille, jonka kanssa haluat synkronoida tietoja.
  7. Valitse Kyllä.

Jos haluat pitää datasi erillään tai joku muu on kirjautuneena tilillesi, voit luoda selaimessa uuden profiilin. Lue lisää Chromen jakamisesta ja tietojen erillään pitämisestä.

Googlen personointi Chrome-historian perusteella

Google-tilillesi tallennettu Chrome-historia lisätään oletuksena myös verkko- ja sovellustoimintaan. Tietoja voidaan käyttää Haun, mainosten ja muiden Google-tuotteiden käyttökokemuksen personoimiseen. Fiidissäsi voidaan esimerkiksi näyttää Chrome-historian perusteella valittuja uutisia.

Voit hallita verkko- ja sovellustoimintaa koska tahansa Google-tililläsi. Lue lisää verkko- ja sovellustoiminnan löytämisestä ja hallinnasta.

Jos et halua personoida Google-tuotteitasi, voit silti tallentaa Chrome-datan Googlen pilvipalveluun antamatta Googlen lukea Chrome-historiaasi. Lue lisää tietojesi pitämisestä yksityisinä.

Tietojen pitäminen yksityisinä tunnuslauseen avulla

Tunnuslauseen avulla voit tallentaa Chrome-datan Googlen pilvipalveluun ja synkronoida sen antamatta Googlen lukea sitä. Google Payn maksutapoja tai osoitteita ei salata tunnuslauseella.

Tunnuslauseet ovat valinnaisia. Tietosuojaloukkauksen riskin vähentämiseksi synkronoitu data suojataan aina alan johtavalla salauksella.

Jos sinulla on vaikeuksia synkronoinnin tunnuslauseen käytössä, sinun on ehkä päivitettävä Google Chrome uusimpaan versioon.

Oman tunnuslauseen luominen

Kun käytät tunnuslausetta:

• Sinun on annettava tunnuslause aina, kun laitat synkronoinnin päälle uudella laitteella.
  • Uusi tunnuslause on annettava laitteilla, joilla olet jo laittanut synkronoinnin päälle.
  • Fiidissä ei näytetä ehdotuksia Chromessa käyttämiesi sivustojen perusteella.
  • Et voi tarkistaa tallennettuja salasanoja osoitteesta passwords.google.com tai käyttää Smart Lockia salasanoille.
  • Koko historiaa ei synkronoida kaikille laitteille. Vain Chromen osoitepalkkiin kirjoittamasi verkko-osoitteet synkronoidaan.

Synkronoinnin tunnuslauseen luominen:

Vaihe 1: Ota synkronointi käyttöön

Jos olet jo kirjautunut Chromeen, ota synkronointi käyttöön ensin luodaksesi tunnuslauseen.

Vaihe 2: Luo tunnuslause

1. Valitse Chromen oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset.
  2. Valitse Sinä ja Googleja sittenSynkronointi ja Googlen palvelut.
  3. Valitse Salausasetukset ja sitten Salaa synkronoidut tiedot oman synkronoinnin tunnuslauseen avulla.
  4. Lisää ja vahvista tunnuslause.
  5. Valitse Tallenna.
Tunnuslauseen muuttaminen tai poistaminen

Kun muutat tunnuslausetta, tunnuslauseen avulla salattu data poistetaan Googlen palvelimilta ja sinut kirjataan ulos kaikilta laitteilta, joilla olet kirjautuneena sisään. Google Payn maksutapoja tai osoitteita ei salata tunnuslauseilla, joten niitä ei poisteta.

Salasanat ja muut tiedot poistetaan Google-tililtäsi.

Vaihe 1: Poista tunnuslause

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Siirry Google Hallintapaneeliin.
  3. Valitse alareunasta Tyhjennä data ja sitten Tyhjennä.

Vinkki: Voit jatkaa datan tallentamista Google-tilille, mutta sinulla ei enää ole tunnuslausetta.

Vaihe 2: Luo uusi tunnuslause (valinnainen)

1. Valitse Chromen oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset.
  2. Valitse Sinä ja Googleja sittenSynkronointi ja Googlen palvelut.
  3. Valitse Salausasetukset ja sitten Salaa synkronoidut tiedot oman synkronoinnin tunnuslauseen avulla.
  4. Lisää ja vahvista tunnuslause.
  5. Valitse Tallenna.

Kun olet valmis, voit laittaa synkronoinnin uudelleen päälle kaikilla muilla laitteillasi. Lue lisää synkronoinnin laittamisesta päälle Chromessa.

Näin löydät Chrome-tiedot kaikilta laitteilta

Löydät muille laitteille tallentamasi tiedot, kun olet laittanut synkronoinnin päälle. Kun olet kirjautuneena Chromeen, voit käyttää myös näitä:

• Google-tilillesi tallennetut salasanat ja osoitteet
  • Maksutiedot Google Paysta
Kirjanmerkkien löytäminen ja muokkaaminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä.
  3. Valitse Kirjanmerkit ja listat ja sitten Näytä kaikki kirjanmerkit.
  4. Näet kaikki kirjanmerkkisi sisältävät kansiot sivupaneelissa.
Aiemmin avattujen sivustojen löytäminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.

Jos käytät tunnuslausetta, löydät toisella laitteella avatun sivuston vain, jos olet kirjoittanut sen osoitteen osoitepalkkiin. Lue lisää tunnuslauseista.

Muilla laitteilla avoinna olevien välilehtien löytäminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.
  4. Valitse vasemmalta Välilehdet muilta laitteilta.
Tallennettujen salasanojen löytäminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Salasanat Salasanat.
    • Jos et löydä Salasanat-kuvaketta, valitse näytön oikeasta yläkulmasta Lisää Järjestä ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttö ja sitten Google Salasanat.
  3. Näet kaikki salasanasi Salasanat-kohdassa.

Kun synkronoit tallennetut salasanat Chromeen, voit käyttää niitä kirjautuessasi Android-sovellukseen. Lue lisää salasanojen synkronoinnista.

Tallennettujen maksutapojen ja osoitteiden löytäminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Maksutavat Maksutavat tai Osoitteet ja muita tietoja Osoitteet ja muita tietoja.

Lue lisää lomakkeiden automaattisesta täytöstä.

Laajennusten löytäminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Laajennukset ja sitten Hallinnoi laajennuksia.

Asetusten muutokset päivittyvät kaikille laitteille. Uudet teemat ja sovellukset lisätään kaikille tietokoneillesi.

Synkronointiongelmien ratkaiseminen

Chromen vanhemmassa versiossa on joskus synkronointiongelmia. Päivitä Chrome uusimpaan versioon.