Välja integritetsinställningar

Du kan förbättra surfupplevelsen med hjälp av integritetsinställningar. När du besöker en webbsida kan till exempel en webbtjänst som automatiskt läser in sidor utifrån länkar på sidan användas i Chrome.

De flesta av dessa inställningar är aktiverade som standard, men du kan välja vilka du vill aktivera och inaktivera.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Välj vilka inställningar som ska inaktiveras under Integritet och säkerhet.
    • Klicka på Inställningar för webbplatsen om du vill ställa in hur innehåll och behörigheter för en webbplats ska hanteras.
    • Klicka påRensa webbinformation om du vill ta bort information från din webbaktivitet, till exempel historik, cookies eller sparade lösenord.
    • Om du vill styra hur Chrome hanterar cookies och spårning klickar du på Cookies och annan webbplatsdata.
    • Om du vill hantera säker webbsökning och skydd klickar du på Säkerhet.

Läs om de olika sekretessalternativen i listan nedan:

• Läs in sidor i förväg så att det går snabbare att surfa och söka: När en webbsida ska läsas in används en IP-adress. När du besöker en webbsida kan Chrome ta reda på IP-adresserna till alla sidans länkar och läsa in de som du kanske vill navigera till härnäst. Om du aktiverar den här inställningen kan webbplatser och inbäddat innehåll som läses in i förväg skriva och läsa egna cookies på samma sätt som vid ett besök, även om du inte själv besöker dem.
  • Skicka en begäran om att inte spåra webbtrafik: Du kan inkludera en Do Not Track-begäran med din webbtrafik. På många webbplatser samlas webbinformation ändå in för att förbättra säkerheten, för att tillhandahålla innehåll, tjänster, annonser och rekommendationer på webbplatserna och för att generera rapportstatistik.
  • Tillåt att webbplatser kontrollerar om du har sparade betalningsmetoder: Om du har sparat betalningsmetoder i Chrome kan du tillåta att Chrome föreslår sparade uppgifter så att det blir lättare att fylla i formulär. Läs mer om hur du fyller i formulär automatiskt
  • Säker webbsökning: Få en varning när Chrome upptäcker att webbplatsen du är på väg att besöka kan vara skadlig. När du besöker en webbplats kontrollerar Chrome om den står med i en lista över kända skadliga webbplatser. Om webbplatsen matchar någonting på listan skickas en del av webbadressen till Google för att avgöra om det medför några risker att besöka webbplatsen. Läs mer om skydd med Säker webbsökning.
  • Bidra till att förbättra säkerheten på webben för alla: Chrome skickar regelbundet viss systeminformation och visst sidinnehåll till Google så vi kan upptäcka eventuella hot. Dessutom skickas denna information från Chrome varje gång du besöker en misstänkt webbplats. Läs mer om vilken data som kan användas till att förbättra blockeringen av dåliga nedladdningar och identifieringen av skadlig programvara i Chrome.
  • En varning visas om lösenord har läckt ut vid ett dataintrång: Det kan visas en varning i Chrome om du använder ett lösenord och användarnamn som har läckt ut i samband med ett dataintrång på en webbplats eller i en app från tredje part.

Relaterade ämnen