Välja sekretessinställningar

Du kan förbättra din upplevelse med webbtjänster. Till exempel kan en webbtjänst användas i Chrome för att fylla i sökord eller webbadresser som du skriver i adressfältet automatiskt.

De flesta av dessa inställningar är aktiverade som standard, men du kan välja vilka du vill aktivera eller inaktivera.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på Sekretess under Avancerat.
  4. Tryck på den funktion som du vill uppdatera:
    • Förslag vid navigeringsfel: Om en sida inte går att läsa in kan Chrome visa andra förslag i stället för den sida som du försökte nå.
    • Sökning och webbplatsförslag: Du kan låta Chrome använda en förslagstjänst som visar relaterade sökfrågor, träffar från din webbhistorik och populära webbplatser medan du skriver i adressfältet.
    • Säkerhetsrapporter: Chrome kan skicka information om möjliga säkerhetsproblem till Google automatiskt för att skydda dig och andra i framtiden.
    • Säker webbsökning: Aktivera tekniken Säker webbsökning för skydd mot skadlig programvara och nätfiske.
    • Ladda ned sidor automatiskt: Chrome kan läsa in adresserna i alla länkar på en webbsida i förväg så att det går snabbare att läsa in länkarna om du klickar på dem. Webbplatser kan även läsa in länkar som du eventuellt kommer att klicka på.
    • Användningsstatistik och felrapporter: Tillåt att användningsstatistik och felrapporter skickas till Google från Google Chrome.
    • Do Not Track: Du kan inkludera en Do Not Track-begäran i webbtrafiken. Effekten beror dock på huruvida en webbplats svarar på begäran. Många webbplatser samlar fortfarande in och använder din webbinformation.
    • Tryck för att söka: När du markerar ord i Chrome visas sökresultat om de markerade orden längst ned på sidan.
    • Rensa webbinformation: Du styr över din webbinformation, t.ex. webbhistorik och data i sparade formulär. Det går att rensa all webbinformation eller enbart data från en viss tidsperiod.

Relaterade ämnen