Välja sekretessinställningar

Du kan förbättra din upplevelse med webbtjänster. Till exempel kan en webbtjänst användas i Chrome för att fylla i sökord eller webbadresser som du skriver i adressfältet automatiskt.

De flesta av dessa inställningar är aktiverade som standard, men du kan välja vilka du vill aktivera eller inaktivera.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Välj vilka inställningar som ska inaktiveras under Sekretess och säkerhet.
    • Klicka på Inställningar för webbplatsen om du vill ställa in hur innehåll och behörigheter för en webbplats ska hanteras.
    • Klicka på Rensa webbinformation om du vill ta bort information från din webbaktivitet, till exempel historik, cookies eller sparade lösenord.

Läs om de olika sekretessalternativen i listan nedan:

• Tillåt inloggning i Chrome: När du loggar in på ditt Google-konto via en tjänst som Gmail loggas du automatiskt in i Chrome. Om du inaktiverar detta kan du logga in på Googles webbplatser, till exempel Gmail, utan att automatiskt loggas in i Chrome Läs mer om hur du loggar ut från Chrome.
  • Läs in sidor i förväg så att det går snabbare att surfa och söka: När en webbsida ska läsas in används en IP-adress. När du besöker en webbsida kan Chrome ta reda på IP-adresserna till alla sidans länkar och läsa in de som du kanske vill navigera till härnäst. Om du aktiverar den här inställningen kan webbplatser och inbäddat innehåll som läses in i förväg skriva och läsa egna cookies på samma sätt som vid ett besök, även om du inte själv besöker dem.
  • Skicka en begäran om att inte spåra webbtrafik: Du kan inkludera en Do Not Track-begäran med din webbtrafik. På många webbplatser samlas webbinformation ändå in för att förbättra säkerheten, för att tillhandahålla innehåll, tjänster, annonser och rekommendationer på webbplatserna och för att generera rapportstatistik.
  • Tillåt att webbplatser kontrollerar om du har sparade betalningsmetoder: Om du har sparat betalningsmetoder i Chrome kan du tillåta att Chrome föreslår sparade uppgifter så att det blir lättare att fylla i formulär. Läs mer om hur du fyller i formulär automatiskt

Relaterade ämnen