Velg personverninnstillinger

Med personverninnstillingene kan du få en bedre opplevelse når du surfer på nettet. Når du for eksempel besøker nettsider, kan Chrome bruke nettjenester for å laste inn andre sider automatisk, basert på linkene på siden. De fleste av disse innstillingene er slått på som standard, men du kan slå dem av.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet, og velg innstillingene dine.

• For å kontrollere hvordan Chrome håndterer innhold og tillatelser for bestemte nettsteder, klikk på Nettstedsinnstillinger.
  • For å slette informasjon fra surfeaktiviteten din, for eksempel loggen, informasjonskapsler eller lagrede passord, klikk på Slett nettlesingsdata.
  • For å kontrollere hvordan Chrome håndterer informasjonskapsler og sporing, klikk på Informasjonskapsler og andre nettstedsdata.
  • For å administrere sikker surfing og beskyttelse, klikk på Sikkerhet.
  • For å kontrollere hvordan Chrome håndterer innhold og tillatelser for bestemte nettsteder, klikk på Nettstedsinnstillinger.
  • For å slette informasjon fra surfeaktiviteten din, for eksempel loggen, informasjonskapsler eller lagrede passord, klikk på Slett nettlesingsdata.
  • For å kontrollere hvordan Chrome håndterer informasjonskapsler og sporing, klikk på Informasjonskapsler og andre nettstedsdata.
  • For å administrere sikker surfing og beskyttelse, klikk på Sikkerhet.

Finn ut mer om personvernalternativene dine

• Forhåndslasting av sider

Chrome gjør nettlesing og søk raskere ved å forhåndslaste sider du kanskje kommer til å besøke. For å gjøre dette kan det hende Chrome bruker informasjonskapsler (hvis du tillater informasjonskapsler) og krypterer og sender sider gjennom Google for å skjule identiteten din for nettsteder. Finn ut mer om informasjonskapsler

• Send «Deaktivering av sporing»-forespørsler sammen med nettrafikken din

Du kan sende «Deaktivering av sporing»-forespørsler sammen med nettrafikken din. På mange nettsteder blir nettlesingsdataene dine likevel samlet inn og brukt for å øke sikkerheten, generere rapporteringsstatistikk og vise innhold, tjenester, annonser og anbefalinger på nettstedene.

• La nettsteder sjekke om du har lagrede betalingsmåter

Hvis du har lagret betalingsmåter i Chrome, kan du la Chrome tilby den lagrede informasjonen din for å gjøre det enklere å fylle ut skjemaer. Finn ut mer om hvordan du fyller ut skjemaer automatisk.

• Safe Browsing

Bli varslet når Chrome ser at nettstedet du er på vei til, kan være skadelig. Når du besøker nettsteder, sjekker Chrome dem opp mot en liste på datamaskinen din over nettsteder som anses som skadelige. Hvis et nettsted du prøver å gå til, gir et treff i noe på listen, sender nettleseren Google en ufullstendig kopi av nettadressen, for å avgjøre om du er på vei til et risikabelt nettsted. Finn ut mer om Safe Browsing-beskyttelsen.

• Bidra til å gjøre nettet sikrere for alle

Chrome sender jevnlig systeminformasjon og sideinnhold til Google, slik at vi vet om eventuelle trusler du støter på. Chrome sender også slike data hver gang du besøker mistenkelige nettsteder. Finn ut mer om hva slags data som bidrar til at Chrome blir bedre på å blokkere skadelige nedlastinger og oppdage skadelig programvare.

• Få en advarsel hvis passord blir avdekket i databrudd

Du kan få et varsel fra Chrome hvis du bruker en kombinasjon av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd i en datalekkasje på et tredjepartsnettsted eller i en tredjepartsapp.

Beslektede emner