Velg personverninnstillingene dine

Du kan forbedre surfeopplevelsen din ved å bruke nettjenester. Chrome kan for eksempel bruke en nettjeneste som tilbyr å fullføre søkeord eller nettstedsadresser du skriver inn i adressefeltet.

De fleste av disse innstillingene er slått på som standard, men du kan slå dem av eller på individuelt.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Velg hvilke innstillinger som skal slås av under «Personvern og sikkerhet».
    • For å kontrollere hvordan Chrome behandler innhold og tillatelser for et nettsted, klikk på Innstillinger for innhold.
    • For å slette informasjon fra surfeaktiviteten din, som for eksempel loggen, informasjonskapsler eller lagrede passord, klikk på Slett nettlesingsdata.

Finn ut mer om de ulike personvernalternativene i listen nedenfor:

• Bruk en nettjeneste til å løse problemer med navigeringsfeil: Hvis du prøver å åpne en nettside og ikke får koblet til, kan du få forslag til andre sider som ligner. Chrome sender Google nettadressen til siden du prøver å åpne, for å kunne gi deg forslag.
  • Bruk en forslagstjeneste som hjelper deg med å fullføre søk og nettadresser som du skriver inn i adressefeltet: Slike forslag er basert på relaterte nettsøk, nettlesingsloggen din og populære nettsteder. Hvis standardsøkemotoren din har en forslagstjeneste, kan det hende at teksten du skriver inn i nettleserens adressefelt, sendes til søkemotoren.
  • Bruk en forslagstjeneste for å laste inn sider raskere: I nettlesere brukes IP-adresser til å laste inn nettsider. Når du åpner en nettside, kan Chrome slå opp IP-adressene til alle linkene på siden og laste inn de du kanskje kommer til å trykke på. Hvis du slår på denne innstillingen, kan nettsteder og eventuelt innebygd innhold som lastes inn på forhånd, plassere og lese sine egne informasjonskapsler som om du hadde besøkt dem – selv om du ikke gjør det.
  • Send automatisk noe systeminformasjon og sideinnhold til Google for å bidra til å oppdage farlige apper og nettsteder: Hvis du merker av for dette alternativet, sender Chrome med jevne mellomrom noe systeminformasjon og sideinnhold til Google, slik at vi vet om eventuelle trusler du støter på. Chrome sender også slike data hver gang du besøker mistenkelige nettsteder. Finn ut mer om hva slags data som bidrar til at Chrome blir bedre på å blokkere skadelige nedlastinger og oppdage skadelig programvare.
  • Beskytt deg selv og enheten din mot farlige nettsteder: Bli varslet umiddelbart når Chrome ser at nettstedet du er på vei til, kan være skadelig. Når du besøker nettsteder, sjekker Chrome dem opp mot en liste på datamaskinen din over nettsteder som anses som skadelige. Hvis et nettsted du prøver å gå til, gir et treff i noe på listen, sender nettleseren Google en ufullstendig kopi av nettadressen, for å avgjøre om du er på vei til et risikabelt nettsted. Finn ut mer om Safe Browsing-beskyttelsen.
  • Send bruksstatistikk og programstopprapporter automatisk til Google: Hjelp oss med å prioritere hvilke funksjoner og forbedringer vi bør jobbe med, ved å tillate at bruksstatistikk og programstopprapporter sendes fra Chrome til Google automatisk. Finn ut mer om  bruksstatistikk og programstopprapporter.
  • Send en «Ingen sporing»-forespørsel sammen med nettrafikken din: Du kan inkludere en «Ingen sporing»-forespørsel sammen med nettrafikken din. Nettlesingsdataene dine blir likevel samlet inn og brukt på mange nettsteder for å forbedre sikkerheten, generere rapporteringsstatistikk og vise innhold, tjenester, annonser og anbefalinger på nettstedene.
  • Bruk en nettjeneste til å luke ut stavefeil: Bruk den samme teknologien for stavekontroll som brukes for Google Søk, i Chrome. Chrome sender teksten du skriver, til Googles tjenere.

Beslektede emner