Velg personverninnstillingene dine

Du kan forbedre surfeopplevelsen din ved å bruke nettjenester. Chrome kan for eksempel bruke en nettjeneste som tilbyr å fullføre søkeord eller nettstedsadresser du skriver inn i adressefeltet.

De fleste av disse innstillingene er slått på som standard, men du kan slå dem av eller på individuelt.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Velg hvilke innstillinger som skal slås av under «Personvern og sikkerhet».
    • For å kontrollere hvordan Chrome håndterer innhold og tillatelser for et nettsted, klikk på Nettstedsinnstillinger.
    • For å slette informasjon fra surfeaktiviteten din, som for eksempel loggen, informasjonskapsler eller lagrede passord, klikk på Slett nettlesingsdata.

Finn ut mer om de ulike personvernalternativene i listen nedenfor:

• Tillat Chrome-pålogging: Når du logger på Google-kontoen din – for eksempel via Gmail – blir du automatisk logget på Chrome. Ved å slå dette av kan du logge på Google-nettsteder, som Gmail, uten å bli logget på Chrome automatisk. Finn ut mer om hvordan du logger av Chrome.
  • Last inn sider på forhånd for å surfe og søke raskere: Nettlesere bruker IP-adresser til å laste inn nettsider. Når du åpner en nettside, kan Chrome slå opp IP-adressene til alle linkene på siden og laste inn de du kanskje kommer til å trykke på. Hvis du slår på denne innstillingen, kan nettsteder og eventuelt innebygd innhold som forhåndslastes, plassere og lese sine egne informasjonskapsler som om du hadde besøkt dem – selv om du ikke gjør det.
  • Send en «Ingen sporing»-forespørsel sammen med nettrafikken din: Du kan inkludere en «Ingen sporing»-forespørsel sammen med nettrafikken din. Nettlesingsdataene dine blir likevel samlet inn og brukt på mange nettsteder for å forbedre sikkerheten, generere rapporteringsstatistikk og vise innhold, tjenester, annonser og anbefalinger på nettstedene.
  • Tillat nettsteder å sjekke om du har noen lagrede betalingsmåter: Hvis du har lagret betalingsmåter i Chrome, kan du la Chrome oppgi den lagrede informasjonen din for å gjøre det lettere å fylle ut skjemaer. Finn ut mer om hvordan du fyller ut skjemaer automatisk

Beslektede emner