Uw privacyinstellingen kiezen

U kunt de browserfunctionaliteit verbeteren met webservices. Chrome kan bijvoorbeeld een webservice gebruiken om automatisch aanvullingen weer te geven voor zoektermen of websiteadressen die u in de adresbalk typt.

De meeste van deze instellingen zijn standaard ingeschakeld, maar u kunt zelf kiezen welke u wilt in- of uitschakelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd
  4. Kies bij 'Privacy en beveiliging' welke instellingen je wilt uitschakelen:
    • Als je wilt beheren hoe Chrome omgaat met content en rechten voor een site, klik je op Site-instellingen.
    • Als je informatie over je browse-activiteit (zoals geschiedenis, cookies of opgeslagen wachtwoorden) wilt verwijderen, klik je op Browsegegevens wissen.

In de onderstaande lijst vind je meer informatie over elke privacyoptie:

• Inloggen bij Chrome toestaan: Wanneer je inlogt op je Google-account via een service zoals Gmail, word je automatisch ingelogd bij Chrome. Als je dit uitschakelt, kun je inloggen bij Google-sites zoals Gmail zonder dat je automatisch wordt ingelogd bij Chrome Meer informatie over hoe je uitlogt bij Chrome.
  • Pagina's vooraf laden voor sneller browsen en zoeken: Browsers gebruiken een IP-adres om een webpagina te laden. Wanneer je een webpagina bezoekt, kan Chrome de IP-adressen van alle links op de webpagina opzoeken en links laden die je daarna mogelijk wilt bezoeken. Als je deze instelling inschakelt, is het mogelijk dat de websites en de ingesloten content die vooraf worden geladen, hun eigen cookies instellen en lezen alsof je de site al hebt bezocht, zelfs als je de site niet bezoekt.
  • Een verzoek voor 'Niet bijhouden' met je browseverkeer verzenden: Je kunt een verzoek voor niet bijhouden in je browseverkeer opnemen. Veel websites blijven je browsergegevens echter verzamelen en gebruiken om de beveiliging te verbeteren, content, services, advertenties en aanbevelingen te leveren op hun websites en rapportagestatistieken te genereren.
  • Toestaan dat sites controleren of je betaalmethoden hebt opgeslagen: Als je betaalmethoden hebt opgeslagen in Chrome, kan Chrome je opgeslagen gegevens aanbieden zodat je formulieren gemakkelijker kunt invullen. Meer informatie over het automatisch invullen van formulieren