Uw privacyinstellingen kiezen

U kunt de browserfunctionaliteit verbeteren met webservices. Chrome kan bijvoorbeeld een webservice gebruiken om automatisch aanvullingen weer te geven voor zoektermen of websiteadressen die u in de adresbalk typt.

De meeste van deze instellingen zijn standaard ingeschakeld, maar u kunt zelf kiezen welke u wilt in- of uitschakelen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Wijzig uw instellingen bij 'Privacy en beveiliging':
    • Schakel alle privacyinstellingen uit die u niet meer wilt gebruiken.
    • Als u wilt beheren hoe Chrome content en rechten voor een site verwerkt, klikt u op Instellingen voor content.
    • Als u informatie over uw browse-activiteit (zoals geschiedenis, cookies of opgeslagen wachtwoorden) wilt verwijderen, klikt u op Browsegegevens wissen.

In de onderstaande lijst vindt u meer informatie over elke privacyoptie:

• Een webservice gebruiken voor het oplossen van navigatiefouten: Als u geen verbinding kunt maken met een webpagina, kunt u suggesties ontvangen voor andere pagina's die lijken op de webpagina die u probeert te openen. Het webadres van de pagina die u probeert te openen, wordt naar Google verzonden om u suggesties te kunnen bieden.
  • Een voorspellingsservice gebruiken om zoekopdrachten en URL's aan te vullen die in de adresbalk worden getypt: Deze suggesties zijn gebaseerd op gerelateerde zoekopdrachten op internet, uw browsegeschiedenis en populaire websites. Als uw standaard zoekmachine over een suggestieservice beschikt, kan de browser de tekst die u in de adresbalk typt, verzenden naar de zoekmachine.
  • Een voorspellingsservice gebruiken om pagina's sneller te laden: Browsers gebruiken een IP-adres om een webpagina te laden. Wanneer u een webpagina bezoekt, kan Chrome de IP-adressen van alle links op de webpagina opzoeken en links laden die u daarna mogelijk wilt bezoeken. Als u deze instelling inschakelt, is het mogelijk dat de websites en de ingesloten content die vooraf worden geladen, hun eigen cookies instellen en lezen alsof u de site al heeft bezocht, zelfs als u de site niet bezoekt.
  • Bepaalde systeeminformatie en paginacontent automatisch verzenden naar Google om te helpen bij de detectie van gevaarlijke apps en sites: Als u het selectievakje aanvinkt, verzendt Chrome periodiek bepaalde systeeminformatie en paginacontent naar Google zodat we op de hoogte zijn van eventuele dreigingen die u tegenkomt. Chrome verzendt deze gegevens ook wanneer u een verdachte site bezoekt. Meer informatie over welke gegevens ervoor zorgen dat Chrome beter wordt in het blokkeren van schadelijke downloads en het detecteren van malware.
  • Jou en je apparaat beschermen tegen gevaar: U kunt onmiddellijk een melding krijgen wanneer de browser detecteert dat de website die u wilt bezoeken, wellicht schadelijk is. Als u naar een website gaat, controleert Chrome de site in een lijst met bekende onbetrouwbare websites die op uw computer wordt bewaard. Als de website overeenkomt met een van de vermeldingen in de lijst, stuurt uw browser een gedeeltelijke kopie van het adres naar Google om te bepalen of de betreffende website riskant is. Meer informatie over Safe Browsing-bescherming.
  • Automatisch gebruiksstatistieken en crashrapporten naar Google verzenden: Help ons prioriteiten te stellen voor de functies en verbeteringen waaraan we moeten werken door toe te staan dat Chrome deze gebruiksstatistieken en crashrapporten automatisch naar Google verzendt. Meer informatie over gebruiksstatistieken en crashrapporten.
  • Een verzoek voor 'Niet bijhouden' met je browseverkeer verzenden: U kunt een verzoek voor niet bijhouden in uw browseverkeer opnemen. Veel websites blijven uw browsegegevens echter verzamelen en gebruiken om de beveiliging te verbeteren, content, services, advertenties en aanbevelingen te leveren op hun websites en rapportagestatistieken te genereren.
  • Een webservice gebruiken voor het oplossen van spelfouten: Gebruik voor Chrome dezelfde technologie voor spellingcontrole als voor Google Zoeken. Chrome verstuurt de tekst die u typt naar de servers van Google.