Uw privacyinstellingen kiezen

U kunt de browserfunctionaliteit verbeteren met webservices. Chrome kan bijvoorbeeld een webservice gebruiken om automatisch aanvullingen weer te geven voor zoektermen of websiteadressen die u in de adresbalk typt.

De meeste van deze instellingen zijn standaard ingeschakeld, maar u kunt zelf kiezen welke u wilt in- of uitschakelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd
  4. Kies bij 'Privacy en beveiliging' welke instellingen je wilt uitschakelen:
    • Als je wilt bepalen hoe Chrome content en rechten voor een site verwerkt, klik je op Contentinstellingen.
    • Als je informatie over je browse-activiteit (zoals geschiedenis, cookies of opgeslagen wachtwoorden) wilt verwijderen, klik je op Browsegegevens wissen.

In de onderstaande lijst vind je meer informatie over elke privacyoptie:

• Een webservice gebruiken voor het oplossen van navigatiefouten: Als je geen verbinding kunt maken met een webpagina, kun je suggesties ontvangen voor andere pagina's die lijken op de webpagina die je probeert te openen. Het webadres van de pagina die je probeert te openen, wordt naar Google verzonden om je suggesties te kunnen bieden.
  • Een voorspellingsservice gebruiken om zoekopdrachten en URL's aan te vullen die in de adresbalk worden getypt: Deze suggesties zijn gebaseerd op gerelateerde zoekopdrachten op internet, je browsegeschiedenis en populaire websites. Als je standaard zoekmachine over een suggestieservice beschikt, kan de browser de tekst die je in de adresbalk typt, verzenden naar de zoekmachine.
  • Een voorspellingsservice gebruiken om pagina's sneller te laden: Browsers gebruiken een IP-adres om een webpagina te laden. Wanneer je een webpagina bezoekt, kan Chrome de IP-adressen van alle links op de webpagina opzoeken en links laden die je daarna mogelijk wilt bezoeken. Als je deze instelling inschakelt, is het mogelijk dat de websites en de ingesloten content die vooraf worden geladen, hun eigen cookies instellen en lezen alsof je de site al hebt bezocht, zelfs als je de site niet bezoekt.
  • Bepaalde systeeminformatie en paginacontent automatisch verzenden naar Google om te helpen bij de detectie van gevaarlijke apps en sites: Als je het selectievakje aanvinkt, verzendt Chrome periodiek bepaalde systeeminformatie en paginacontent naar Google zodat we op de hoogte zijn van eventuele dreigingen die je tegenkomt. Chrome verzendt deze gegevens ook wanneer je een verdachte site bezoekt. Meer informatie over welke gegevens ervoor zorgen dat Chrome beter wordt in het blokkeren van schadelijke downloads en het detecteren van malware.
  • Jou en je apparaat beschermen tegen gevaar: Je kunt onmiddellijk een melding krijgen wanneer de browser detecteert dat de website die je wilt bezoeken, wellicht schadelijk is. Als je naar een website gaat, controleert Chrome de site in een lijst met bekende onbetrouwbare websites die op je computer wordt bewaard. Als de website overeenkomt met een van de vermeldingen in de lijst, stuurt je browser een gedeeltelijke kopie van het adres naar Google om te bepalen of de betreffende website riskant is. Meer informatie over Safe Browsing-bescherming.
  • Automatisch gebruiksstatistieken en crashrapporten naar Google verzenden: Help ons prioriteiten te stellen voor de functies en verbeteringen waaraan we moeten werken door toe te staan dat Chrome deze gebruiksstatistieken en crashrapporten automatisch naar Google verzendt. Meer informatie over gebruiksstatistieken en crashrapporten.
  • Een verzoek voor 'Niet bijhouden' met je browseverkeer verzenden: Je kunt een verzoek voor 'Niet bijhouden' in je browseverkeer opnemen. Veel websites blijven je browsergegevens echter verzamelen en gebruiken om de beveiliging te verbeteren, content, services, advertenties en aanbevelingen te leveren op hun websites en rapportagestatistieken te genereren.
  • Toestaan dat sites controleren of je betaalmethoden hebt opgeslagen: Als je betaalmethoden hebt opgeslagen in Chrome, kan Chrome je opgeslagen gegevens aanbieden zodat je formulieren gemakkelijker kunt invullen. Meer informatie over het automatisch invullen van formulieren
  • Een webservice gebruiken voor het oplossen van spelfouten: Gebruik voor Chrome dezelfde technologie voor spellingcontrole als voor Google Zoeken. Chrome verstuurt de tekst die je typt naar de servers van Google.