Je privacyinstellingen kiezen

Je kunt de browsefunctionaliteit verbeteren met privacyinstellingen. Als je bijvoorbeeld een webpagina bezoekt, kan Chrome een webservice gebruiken om automatisch pagina's te laden op basis van de links op de pagina.

De meeste van deze instellingen zijn standaard ingeschakeld, maar je kunt zelf kiezen welke je wilt in- of uitschakelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Kies bij 'Privacy en beveiliging' welke instellingen je wilt uitschakelen.
    • Als je wilt beheren hoe Chrome omgaat met content en rechten voor een site, klik je op Site-instellingen.
    • Als je informatie over je browse-activiteit (zoals geschiedenis, cookies of opgeslagen wachtwoorden) wilt verwijderen, klik je op Browsegegevens wissen.

In de onderstaande lijst vind je meer informatie over elke privacyoptie:

• Pagina's vooraf laden voor sneller browsen en zoeken: Browsers gebruiken een IP-adres om een webpagina te laden. Als je een webpagina bezoekt, kan Chrome de IP-adressen van alle links op de webpagina opzoeken en links laden die je daarna mogelijk wilt bezoeken. Als je deze instelling inschakelt, is het mogelijk dat de websites en de ingesloten content die vooraf worden geladen, hun eigen cookies instellen en lezen alsof je de site al hebt bezocht, zelfs als je de site niet bezoekt.
  • Een verzoek voor 'Niet bijhouden' met je browseverkeer verzenden: Je kunt een verzoek voor niet bijhouden in je browseverkeer opnemen. Veel websites blijven je browsergegevens echter verzamelen en gebruiken om de beveiliging te verbeteren, content, services, advertenties en aanbevelingen te leveren op hun websites en rapportagestatistieken te genereren.
  • Toestaan dat sites controleren of je betaalmethoden hebt opgeslagen: Als je betaalmethoden hebt opgeslagen in Chrome, kan Chrome je opgeslagen gegevens aanbieden zodat je formulieren gemakkelijker kunt invullen. Meer informatie over hoe je formulieren automatisch kunt invullen
  • Safe Browsing: Je kunt een melding krijgen als Chrome detecteert dat de website die je wilt bezoeken, misschien schadelijk is. Als je naar een website gaat, controleert Chrome de site in een lijst met bekende onbetrouwbare websites die op je computer wordt bewaard. Als de website overeenkomt met een van de vermeldingen in de lijst, stuurt je browser een gedeeltelijke kopie van het adres naar Google om te bepalen of de betreffende website riskant is. Meer informatie over Safe Browsing-bescherming
  • Help de functies en prestaties van Chrome te verbeteren: Help ons prioriteiten te stellen voor de functies en verbeteringen waaraan we moeten werken door toe te staan dat Chrome deze gebruiksstatistieken en crashrapporten automatisch naar Google stuurt.Meer informatie over gebruiksstatistieken en crashrapporten
  • Waarschuwen als je wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek: Je kunt een melding ontvangen van Chrome als je een combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam gebruikt die is gehackt tijdens een gegevenslek op een website of app van derden.