Tietosuoja-asetuksien määrittäminen

Voit parantaa selauskokemustasi käyttämällä verkkopalveluja. Verkkopalvelujen avulla Chrome voi esimerkiksi täydentää hakutermit tai verkkosivustojen osoitteet kirjoittaessasi niitä.

Useimmat näistä asetuksista ovat oletuksena käytössä, mutta voit hallinnoida niiden käyttöä halutessasi.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Tietosuoja.
  4. Valitse ominaisuus, jonka haluat päivittää:
    • Navigointivirhe-ehdotukset: Jos sivu ei lataudu, Chrome voi näyttää sinulle ehdotuksia samankaltaisista sivuista.
    • Haku‑ ja sivustoehdotukset: Kun kirjoitat tekstiä osoitepalkkiin, Chrome voi käyttää ennakointipalvelua ja näyttää sinulle aiheeseen liittyviä hakuja, osumia selaushistoriasta ja suosittuja verkkosivustoja.
    • Tietoturvaraportit: Voit määrittää Chromen lähettämään Googlelle automaattisesti tietoja mahdollisista tietoturvaongelmista ja suojaamaan näin sinut ja muut jatkossa.
    • Selaussuoja: Voit ottaa käyttöön Selaussuoja-tekniikan, joka suojaa sinua haittaohjelmilta ja tietojenkalasteluhyökkäyksiltä.
    • Sivujen automaattinen lataaminen: Chrome voi etsiä verkkosivulle linkitetyt osoitteet valmiiksi, mikä nopeuttaa verkkosivujen avaamista. Lisäksi sivustot voivat myös esiladata linkit, joita saatat klikata seuraavaksi.
    • Käyttö‑ ja kaatumisraportit: Anna Google Chromen lähettää Googlelle käyttötilastoja ja kaatumisraportteja.
    • Do Not Track: Voit lähettää selausliikenteesi mukana Do Not Track ‑pyynnön. Sen vaikutus riippuu kuitenkin siitä, vastaako sivusto pyyntöön. Monet verkkosivustot keräävät ja käyttävät selaustietojasi pyynnöstä huolimatta.
    • Hae napauttamalla : Kun korostat sanoja Chromessa, näet korostettuihin sanoihin liittyviä hakutuloksia sivun alareunassa.
    • Selaustietojen poistaminen: Hallinnoit omia selaustietojasi, mukaan lukien selaushistoriaasi ja tallennettuja lomaketietojasi. Voit poistaa kaikki selaustiedot tai vain tietyn ajanjakson tiedot.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita