Tietosuoja-asetusten valitseminen

Voit parantaa selauskokemustasi tietosuoja-asetuksilla. Esimerkiksi kun käyt verkkosivulla, Chromen verkkopalvelu voi ladata muita sivuja automaattisesti sivun linkkien perusteella.

Useimmat näistä asetuksista ovat oletuksena käytössä, mutta voit halutessasi ottaa niitä käyttöön tai poistaa käytöstä.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Tietosuoja-osiosta, mitkä asetukset haluat poistaa käytöstä.
    • Jos haluat muokata sivuston sisällön ja käyttöoikeuksien käsittelyä Chromessa, valitse Sivustoasetukset.
    • Poista historia, evästeet, tallennetut salasanat ja muut selaustietosi valitsemalla Poista selaustiedot.

Seuraavassa on lisätietoja eri tietosuoja-asetuksista:

• Esilataa sivuja nopeuttaaksesi selaamista ja hakemista: Selaimet käyttävät IP-osoitteita verkkosivujen lataamiseen. Käydessäsi verkkosivulla Chrome voi etsiä kaikkien sivun linkkien IP-osoitteet ja ladata valmiiksi ne, joihin saatat siirtyä seuraavaksi. Jos otat tämän asetuksen käyttöön, verkkosivustot (ja niille mahdollisesti upotetut sisällöt) voivat asettaa ja lukea omia evästeitään aivan kuin olisit käynyt sivustoilla, vaikka et olisikaan.
  • Lähetä selaustietojesi mukana Do Not Track ‑pyyntö: Voit lisätä selaustietoihisi Do Not Track ‑pyynnön. Tästä huolimatta monet sivustot kuitenkin keräävät ja käyttävät selaustietojasi parantaakseen tietosuojaa, tarjotakseen sisältöä, palveluita, mainoksia ja suosituksia sekä luodakseen raporttitilastoja.
  • Salli sivustojen tarkastaa, oletko tallentanut maksutapoja: Jos olet tallentanut maksutapoja Chromeen, voit antaa sen tarjota tallennettuja tietoja lomakkeiden täytön helpottamiseksi. Lue lisää lomakkeiden automaattisesta täytöstä
  • Selaussuoja: Saat ilmoituksen Chromen havaitessa, että pyytämäsi sivusto voi olla haitallinen. Kun käyt verkkosivustolla, Chrome vertaa sen osoitetta tunnettuihin haitallisiin sivustoihin, jotka on tallennettu tietokoneellesi. Jos verkkosivusto vastaa tallennettua kohdetta, selain lähettää URL-osoitteesta osittaisen kopion Googlelle määrittääkseen, onko kyseessä haitallinen sivusto. Lue lisää Selaussuojasta
  • Auta parantamaan Chromen ominaisuuksia ja suorituskykyä: Jos annat Chromelle oikeuden lähettää käyttötilastoja ja virheraportteja Googlelle automaattisesti, autat meitä suunnittelemaan ominaisuuksien ja parannuksien tärkeysjärjestystä.Lue lisää käyttötilastoista ja virheraporteista.
  • Varoita, jos salasanoja vaarantuu tietosuojaloukkauksessa: Saatat saada hälytyksen Chromesta, jos käyttämäsi salasanan ja käyttäjätunnuksen yhdistelmä on vaarantunut datavuodossa kolmannen osapuolen verkkosivustolla tai sovelluksessa.

Liittyvät aiheet