Triar la configuració de privadesa

Podeu millorar la navegació gràcies als serveis web. Per exemple, Chrome pot fer servir un servei web per completar automàticament els termes de cerca o les adreces de llocs web que escriviu a la barra d'adreces.

La majoria d'aquestes opcions de configuració estan activades de manera predeterminada, però podeu triar quines voleu tenir activades o desactivades.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més Després Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Configuració avançada.
  4. A "Privadesa i seguretat", canvieu la configuració:
    • Desactiveu totes les opcions de la configuració de privadesa que ja no vulgueu fer servir.
    • Per definir la manera com gestiona Chrome el contingut i els permisos d'un lloc, feu clic a Configuració del contingut.
    • Per suprimir informació de l'activitat de navegació, com ara l'historial, les galetes o les contrasenyes desades, feu clic a Esborra les dades de navegació.

Podeu obtenir més informació sobre cada opció de privadesa a la llista següent:

• Utilitza un servei web per solucionar els errors de navegació: si no us podeu connectar a una pàgina web, podeu obtenir suggeriments d'altres pàgines similars a la que proveu de visitar. Chrome envia a Google l'adreça web de la pàgina que proveu de visitar per oferir-vos suggeriments.
  • Utilitza un servei de predicció per ajudar a completar cerques i URL escrits a la barra d'adreces: aquests suggeriments es basen en les cerques web relacionades, l'historial de navegació i els llocs web populars. Si el vostre motor de cerca predeterminat té un servei de suggeriments, és possible que el navegador enviï al motor de cerca el text que escriviu a la barra d'adreces.
  • Utilitza un servei de predicció per poder carregar les pàgines més ràpidament: els navegadors fan servir una adreça IP per carregar pàgines web. Quan hi accediu, Chrome pot cercar les adreces IP de tots els enllaços de la pàgina i carregar-ne aquells en què podríeu fer clic a continuació. Si activeu aquesta opció, és possible que els llocs web i tot el contingut inserit que s'hagi carregat prèviament defineixin i llegeixin les seves pròpies galetes com si els haguéssiu visitat, encara que finalment no ho feu.
  • Envia automàticament algunes dades del sistema i contingut de les pàgines a Google per ajudar a detectar les aplicacions i els llocs web perillosos: si marqueu la casella, Chrome enviarà periòdicament informació del sistema i contingut de la pàgina a Google per informar de les amenaces amb què us trobeu. Chrome també enviarà aquestes dades cada vegada que visiteu un lloc web sospitós. Obteniu més informació sobre quines dades ajuden Chrome a bloquejar les baixades perjudicials i detectar programari maliciós més fàcilment.
  • Protegeix-me a mi i al meu dispositiu de llocs perillosos: rebeu una alerta immediata sempre que Chrome detecti que el lloc web que esteu a punt de visitar pot ser maliciós. Quan visiteu un lloc web, Chrome comprova si consta en una llista de llocs web maliciosos emmagatzemada al vostre ordinador. Si el lloc web coincideix amb algun de la llista, el navegador envia una còpia parcial de l'adreça a Google per esbrinar si esteu accedint a un lloc perillós. Obteniu més informació sobre la protecció amb Navegació segura.
  • Envia automàticament estadístiques d'ús i informes d'error a Google: permeteu que Chrome enviï estadístiques d'ús i informes d'error automàticament a Google per ajudar-nos a prioritzar les funcions i les millores en què hem de treballar. Obteniu més informació sobre les estadístiques d'ús i els informes d'error.
  • Envia una sol·licitud de no seguiment amb el trànsit de navegació: podeu incloure una sol·licitud de no seguiment amb el trànsit de navegació. Tanmateix, molts llocs web continuaran recopilant i utilitzant les vostres dades de navegació per millorar la seguretat, per proporcionar contingut, serveis, anuncis i recomanacions als llocs web, i per generar estadístiques d'informes.
  • Utilitza un servei web per revisar l'ortografia: feu servir a Chrome la mateixa tecnologia de correcció ortogràfica que a la Cerca de Google. Chrome envia el text que heu escrit als servidors de Google.

Temes relacionats