Välja sekretessinställningar

Du kan förbättra din upplevelse med webbtjänster. Till exempel kan en webbtjänst användas i Chrome för att fylla i sökord eller webbadresser som du skriver i adressfältet automatiskt.

De flesta av dessa inställningar är aktiverade som standard, men du kan välja vilka du vill aktivera eller inaktivera.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Ändra inställningar under Sekretess och säkerhet:
    • Inaktivera sekretessinställningar som du inte längre vill ha.
    • Klicka på Innehållsinställningar om du vill ändra hur Chrome hanterar innehåll och behörigheter för en webbplats.
    • Klicka på Rensa webbinformation om du vill ta bort information från dina webbaktiviteter, till exempel historik, cookies eller sparade lösenord.

Läs om de olika sekretessalternativen i listan nedan:

• Åtgärda navigeringsfel med hjälp av en webbtjänst: När du inte kan ansluta till en webbsida kan du få förslag på andra sidor som liknar den som du försöker nå. Webbadressen till sidan som du försöker nå skickas till Google för att du ska kunna få förslag.
  • Använd en tjänst som förutsäger sökfrågor och slutför sökningar och webbadresser som du skriver i adressfältet: Förslagen baseras på relaterade webbsökningar, din webbhistorik och populära webbplatser. Om standardsökmotorn har en förslagstjänst kan webbläsaren skicka texten som du skriver till standardsökmotorn.
  • Använd en förslagstjänst om du vill läsa in sidor snabbare: När en webbsida ska läsas in används en IP-adress. När du besöker en webbsida kan Chrome ta reda på IP-adresserna till alla sidans länkar och läsa in de som du vill navigera till härnäst. Om du aktiverar den här inställningen kan webbplatser och inbäddat innehåll som läses in i förväg skriva och läsa egna cookies på samma sätt som vid ett besök, även om du inte själv besöker dem.
  • Viss information om systemet och innehåll på sidan skickas automatiskt till Google i syfte att identifiera skadliga appar och webbplatser: Om du markerar den här kryssrutan skickas viss systeminformation och visst sidinnehåll regelbundet från Chrome till Google så att vi kan upptäcka eventuella hot. Dessutom skickas denna information från Chrome varje gång du besöker en misstänkt webbplats. Läs mer om vilken data som kan användas till att förbättra blockeringen av dåliga nedladdningar och identifieringen av skadlig programvara i Chrome.
  • Skydda dig själv och enheten från farliga webbplatser: Få en varning direkt när Chrome upptäcker att webbplatsen du är på väg till kan vara skadlig. När du besöker en webbplats kontrollerar Chrome om den står med i en lista över kända skadliga webbplatser. Om webbplatsen matchar någonting på listan skickas en del av webbadressen till Google för att avgöra om det medför några risker att besöka webbplatsen. Läs mer om Säker webbsökning.
  • Skicka användningsstatistik och felrapporter till Google automatiskt: Hjälp oss att prioritera vilka funktioner och förbättringar vi ska arbeta med genom att låta Chrome skicka användningsstatistik och felrapporter automatiskt till Google. Läs mer om användningsstatistik och felrapporter.
  • Skicka en begäran om att inte spåra webbtrafik: Du kan inkludera en Do Not Track-begäran med din webbtrafik. På många webbplatser samlas webbinformation ändå in för att förbättra säkerheten, för att tillhandahålla innehåll, tjänster, annonser och rekommendationer på webbplatserna och för att generera rapportstatistik.
  • Åtgärda stavfel med hjälp av en webbtjänst: Använd samma teknik för stavningskontroll i Chrome som i Google Sök. Chrome skickar texten som du skrev till Googles servrar.

Relaterade ämnen