Velg personverninnstillinger

Med personverninnstillingene kan du få en bedre opplevelse når du surfer på nettet. Når du for eksempel besøker en nettside, kan Chrome bruke en nettjeneste for å laste inn sider automatisk basert på linkene på siden.

De fleste av disse innstillingene er slått på som standard, men du kan slå dem av eller på enkeltvis.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Velg hvilke innstillinger som skal slås av, under «Personvern og sikkerhet».
    • For å kontrollere hvordan Chrome håndterer innhold og tillatelser for bestemte nettsteder, klikk på Nettstedsinnstillinger.
    • For å slette informasjon fra surfeaktiviteten din, som for eksempel loggen, informasjonskapsler eller lagrede passord, klikk på Slett nettlesingsdata.
    • For å kontrollere hvordan Chrome håndterer informasjonskapsler og sporing, klikk på Informasjonskapsler og andre nettstedsdata.
    • For å administrere sikker surfing og beskyttelse, klikk på Sikkerhet.

Finn ut mer om de ulike personvernalternativene i listen nedenfor:

• Last inn sider på forhånd for å surfe og søke raskere: Nettlesere bruker IP-adresser til å laste inn nettsider. Når du åpner en nettside, kan Chrome slå opp IP-adressene til alle linkene på siden og laste inn de du kanskje kommer til å navigere til. Hvis du slår på denne innstillingen, kan nettsteder og eventuelt innebygd innhold som forhåndslastes, plassere og lese sine egne informasjonskapsler som om du hadde besøkt dem – selv om du ikke gjør det.
  • Send en «Ingen sporing»-forespørsel sammen med nettrafikken din: Du kan inkludere en «Ingen sporing»-forespørsel sammen med nettrafikken din. På mange nettsteder blir nettleserdataene dine likevel samlet inn og brukt for å øke sikkerheten, generere rapporteringsstatistikk og vise innhold, tjenester, annonser og anbefalinger på nettstedene.
  • Tillat nettsteder å sjekke om du har noen lagrede betalingsmåter: Hvis du har lagret betalingsmåter i Chrome, kan du la Chrome oppgi den lagrede informasjonen din for å gjøre det lettere å fylle ut skjemaer. Finn ut mer om hvordan du fyller ut skjemaer automatisk
  • Safe Browsing: Få et varsel når Chrome ser at nettstedet du går til, kan være skadelig. Når du besøker nettsteder, sjekker Chrome dem opp mot en liste på datamaskinen din over nettsteder som anses som skadelige. Hvis et nettsted du prøver å gå til, gir et treff i noe på listen, sender nettleseren Google en ufullstendig kopi av nettadressen, for å avgjøre om du er på vei til et risikabelt nettsted. Finn ut mer om Safe Browsing-beskyttelsen.
  • Bidra til å gjøre nettet sikrere for alle: Chrome sender jevnlig systeminformasjon og sideinnhold til Google, slik at vi vet om eventuelle trusler du treffer på. Chrome sender også slike data hver gang du besøker mistenkelige nettsteder. Finn ut mer om hva slags data som bidrar til at Chrome blir bedre på å blokkere skadelige nedlastinger og oppdage skadelig programvare.
  • Få en advarsel hvis passord blir avdekket i databrudd: Du kan få et varsel fra Chrome hvis du bruker en kombinasjon av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd i en datalekkasje på et tredjepartsnettsted eller i en tredjepartsapp.

Beslektede emner