Uw privacyinstellingen kiezen

U kunt de browserfunctionaliteit verbeteren met webservices. Chrome kan bijvoorbeeld een webservice gebruiken om automatisch aanvullingen weer te geven voor zoektermen of websiteadressen die u in de adresbalk typt.

De meeste van deze instellingen zijn standaard ingeschakeld, maar u kunt zelf kiezen welke u wilt in- of uitschakelen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik onder Geavanceerd op Privacy.
  4. Tik op de functie die je wilt updaten:
    • Suggesties bij navigatiefouten: Als een pagina niet wordt geladen, kan Chrome andere suggesties weergeven voor de pagina die je probeerde te bereiken.
    • Zoek- en sitesuggesties: Chrome kan een voorspellingsservice gebruiken om gerelateerde zoekopdrachten, overeenkomsten uit je browsegeschiedenis en populaire websites weer te geven wanneer je in de adresbalk typt.
    • Beveiligingsrapporten: Je kunt Chrome automatisch informatie over mogelijke beveiligingsproblemen naar Google laten sturen zodat we jou en andere gebruikers in de toekomst nog beter kunnen beschermen.
    • Safe Browsing: Je kunt de Safe Browsing-technologie inschakelen om je te beschermen tegen malware en phishingaanvallen.
    • Pagina's automatisch downloaden: Chrome kan de adressen van alle links op een webpagina van tevoren opzoeken, zodat links waarop je klikt op de webpagina sneller worden geladen. Websites kunnen ook de links waarop je mogelijk wilt klikken, vooraf laden.
    • Gebruiks- en crashrapporten: Laat Google Chrome gebruiksstatistieken en crashrapporten naar Google verzenden.
    • Niet bijhouden: Je kunt een verzoek voor niet bijhouden in je browseverkeer opnemen. Het resultaat is echter afhankelijk van hoe de website op dit verzoek reageert. Veel websites blijven je browsergegevens verzamelen en gebruiken.
    • Tikken om te zoeken: Wanneer je woorden markeert in Chrome, worden zoekresultaten voor de gemarkeerde woorden onderaan de pagina weergegeven.
    • Browsegegevens wissen: Je hebt zelf controle over je browsergegevens, waaronder je browsegeschiedenis en opgeslagen formuliergegevens. Je kunt alle browsergegevens wissen of alleen de browsergegevens voor een specifieke periode.