Sivuston käyttöoikeuksien muuttaminen

Voit hallinnoida, mitä sisältöä verkkosivustot voivat näyttää sinulle ja mitä tietoja ne voivat käyttää selatessasi.

Kaikkien sivustojen asetusten muuttaminen

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Sivustoasetukset.
  4. Valitse käyttöoikeus, jonka haluat päivittää.
Käyttöoikeudet, joita voi muuttaa
  • Kaikki sivustot: Katso luettelo sivustoista, joilla on tietty käyttöoikeus.
  • Evästeet: Evästeet ovat avaamiesi verkkosivustojen luomia tiedostoja. Ne helpottavat liikkumista verkossa tallentamalla selailutietoja. Lue lisää evästeiden hallinnasta.
  • Sijainti: Oletuksena sivuston on pyydettävä lupaa tarkan sijaintisi näkemiseen. Lue lisää sijainnin jakamisesta.
  • Kamera: Sivustot voivat pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käyttöön. Lue lisää kameroiden ja mikrofonien käytöstä.
  • Mikrofoni: Sivustot voivat pyytää lupaa kameran ja mikrofonin käyttöön. Lue lisää kameroiden ja mikrofonien käytöstä.
  • Ilmoitukset: Jotkin sivustot, kuten Google Kalenteri, voivat näyttää ilmoituksia. Oletuksena sivuston on pyydettävä lupaa näyttää ilmoituksia. Lue lisää ilmoituksista.
  • JavaScript: JavaScript auttaa tekemään sivustoista interaktiivisia.
  • Ponnahdusikkunat: Oletuksena ponnahdusikkunoiden näkyminen estetään automaattisesti. Lue lisää ponnahdusikkunoiden hallinnasta.
  • Mainokset: Voit valita, haluatko nähdä mainoksia sivustoilla, joilla on häiritseviä mainoskokemuksia.
  • Taustasynkronointi: Jos laitteesi siirtyy offline-tilaan toiminnon (kuten chat-viestin lähettämisen tai kuvien lataamisen) aikana, jotkin sivustot voivat suorittaa sen loppuun laitteen verkkoyhteyden palattua. Synkronointi tapahtuu taustalla, vaikka poistuisit verkkosivustolta.
  • Mediasisältö: Voit hallita puhelimen tiettyjen sisältötyyppien käsittelyä:
    • Suojattu sisältö: Jotkin sivustot tarvitsevat tietoja laitteestasi, ennen kuin ne voivat näyttää sinulle tekijänoikeuksin suojattua sisältöä, kuten musiikkia tai elokuvia. Voit päättää, saavatko verkkosivustot nähdä laitteesi tietoja. Lue lisää suojatusta sisällöstä.
    • Automaattinen toisto: Kun käyt videon sisältävällä verkkosivustolla, voit valita, toistetaanko mykistetty video automaattisesti. Jos käytät Data Saveria, et voi käyttää automaattista toistoa.
  • Ääni: Oletuksena sivustot voivat toistaa ääntä.
  • Google Kääntäjä: Voit kääntää vierailla kielillä kirjoitettuja sivuja. Lue lisää sivujen kääntämisestä.
  • Tallennustila: Tarkista, kuinka paljon paikallista tallennustilaa sivusto on käyttänyt.
  • USB: Voit yhdistää verkkosivuston USB-laitteeseen, jolloin verkkosivusto voi hallinnoida ja tallentaa laitteen tietoja. Lue lisää Chromen ja USB-laitteiden yhdistämisestä.

Sivuston asetusten muuttaminen

Voit sallia tai estää tietyn sivuston käyttöoikeudet. Kyseinen sivusto käyttää omia asetuksiaan oletusasetusten sijaan.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Siirry sivustolle.
  3. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Tiedot Tiedot.
  4. Valitse Sivustoasetukset.
  5. Jos haluat tehdä muutoksia, valitse haluamasi asetus Käyttöoikeudet-kohdasta. Jos et näe Käyttöoikeudet-kohtaa, sivustokohtaisia käyttöoikeuksia ei ole.