Ändra behörigheter i webbplatsinställningarna

Du kan ange behörigheter för en webbplats utan att ändra standardinställningarna.

Ändra inställningar för alla webbplatser

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på Webbplatsinställningar under Avancerat.
  4. Tryck på behörigheten som du vill uppdatera.
Läs mer om behörigheter som går att ändra
  • Alla webbplatser: Granska alla webbplatser som har särskilda behörigheter.
  • Tredjepartscookies: En webbplats som du besöker kan bädda in innehåll från andra webbplatser, till exempel bilder, annonser och text. Cookies som sparas av dessa andra webbplatser kallas tredjepartscookies. Läs mer om hur du hanterar cookies.
  • Plats: Webbplatser som du besöker måste som standard be om exakt platsinformation. Läs mer om hur du delar din plats.
  • Kamera och mikrofon: Webbplatser kan begära åtkomst till kameran och mikrofonen. Läs mer om att använda kameran och mikrofonen.
  • Rörelsesensorer: Webbplatser kan begära åtkomst till enhetens rörelsesensorer.
  • Aviseringar: Vissa webbplatser, till exempel Google Kalender, kan visa aviseringar. Webbplatser som du besöker måste som standard be om att visa aviseringar. Läs mer om aviseringar.
  • JavaScript: JavaScript används till att göra webbplatser interaktiva.
  • Popup-fönster och omdirigeringar: Webbplatser kan öppna popup-fönster med annonser eller omdirigera dig till webbplatser som du kanske vill undvika. Läs mer om popup-fönster och omdirigeringar.
  • Påträngande annonser: Välj om du vill se annonser på webbplatser med påträngande annonser.
  • Bakgrundssynkronisering: Om din internetanslutning avbryts under aktivitet, till exempel när du chattar eller laddar upp ett foto, kan vissa webbplatser slutföra aktiviteten när enheten återigen är ansluten till internet. Synkroniseringen görs i bakgrunden även om du lämnar webbplatsen.
  • Automatiska nedladdningar: Webbplatser kan automatiskt ladda ned relaterade filer samtidigt så att du sparar tid. Läs mer om nedladdningar.
  • Skyddat innehåll: På vissa webbplatser krävs information om enheten innan du får ta del av upphovsrättsskyddat innehåll som musik eller filmer. Du kan tillåta eller blockera webbplatsers åtkomst till din enhetsinformation. Läs mer om skyddat innehåll.
  • Ljud: Webbplatser har behörighet att spela upp ljud som standard.
  • Sparad data: Kontrollera hur mycket lokalt lagringsutrymme som webbplatsen använder.
  • NFC-enheter (närfältskommunikation): Webbplatser kan begära att få se och ändra information på NFC-enheter som används för utbyte av data för funktioner som kontaktlös betalning.
  • USB: Du kan låta en webbplats ansluta till en USB-enhet. Då kan webbplatsen styra enheten och registrera information som finns på den. Läs mer om hur du ansluter en webbplats till en USB-enhet.
  • Urklipp: Webbplatser kan begära att få läsa text och bilder från urklipp.
  • Virtuell verklighet: Åtkomst till VR-enheter och VR-data brukar behövas för VR-sessioner på webbplatser.
  • Förstärkt verklighet: Att registrera kamerans position brukar behövas för AR-funktioner på webbplatser, till exempel spel.
  • Din enhetsanvändning: Webbplatser kan normalt se om du använder din enhet aktivt för att ange din tillgänglighet i chattappar.
  • Inloggning hos tredje part: Webbplatser kan visa inloggningsmeddelanden från identitetstjänster. Ändra inloggningsbehörigheter för tredje part.
  • Webbplats för dator: Chrome visar automatiskt mobilversionen av webbplatser. Läs mer om hur du hanterar datorinställningarna.
  • Webbplatsdata på enheten: Webbplatser du besöker kan spara information om din aktivitet så att du får en bättre upplevelse, till exempel för att hålla dig inloggad på en webbplats eller spara varor i kundvagnen. Läs mer om webbplatsdata på enheten.

Ändra inställningar för en webbplats

Du kan tillåta eller blockera behörigheter för en viss webbplats. Webbplatsen använder de behörigheter du anger i stället för standardinställningarna.

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Besök en webbplats.
  3. Tryck på Visa information om webbplatsen Default (Secure) till vänster om adressfältet följt av Behörigheter.
  4. Tryck på behörigheten som du vill uppdatera.
    • Om du vill ändra en inställning väljer du den.
    • Tryck på Återställ behörigheter om du vill radera webbplatsens inställningar.
Tips! När du ändrar en inställning på en webbplats ändras ikonen bredvid webbplatsens namn tillfälligt till ikonen för inställningen. Om du till exempel ändrar platsåtkomsten för en webbplats ändras webbplatsens ikon till platsnålen Plats.