Ändra behörigheter för webbplatser

Du kan ange behörigheter för en webbplats utan att ändra standardinställningarna.

Ändra inställningar för alla webbplatser

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på Webbplatsinställningar under Avancerat.
  4. Tryck på behörigheten som du vill uppdatera.
Läs mer om behörigheter som går att ändra
  • Alla webbplatser: Granska alla webbplatser som har särskilda behörigheter.
  • Cookies: Cookies är filer som har skapats av webbplatser du besökt. Dessa förenklar din onlineupplevelse och sparar webbläsarinformation. Läs mer om hur du hanterar cookies.
  • Plats: Webbplatser som du besöker måste som standard be om exakt platsinformation. Läs om hur du delar din plats.
  • Kamera och mikrofon: Webbplatser kan begära åtkomst till kameran och mikrofonen. Läs mer om att ge åtkomst till kameran och mikrofonen.
  • Aviseringar: Vissa webbplatser, till exempel Google Kalender, kan visa aviseringar. Webbplatser som du besöker måste som standard be om att visa aviseringar. Läs mer om aviseringar.
  • JavaScript: JavaScript används till att göra webbplatser mer interaktiva.
  • Popup-fönster: Som standard blockeras visning av popup-fönster automatiskt. Läs mer om hur du hanterar popup-fönster.
  • Annonser: Välj om du vill se annonser på webbplatser med påträngande annonser.
  • Bakgrundssynkronisering: På vissa webbplatser kan en aktivitet som att skicka ett chattmeddelande eller ladda upp ett foto återupptas när enheten är online igen om internetanslutningen bryts mitt i. Synkroniseringen görs i bakgrunden även om du lämnar webbplatsen.
  • Media: Ställ in hur vissa typer av innehåll ska hanteras på telefonen:
    • Skyddat innehåll: På vissa webbplatser krävs information om enheten innan du får ta del av upphovsrättsskyddat innehåll som musik eller filmer. Du kan tillåta eller blockera webbplatsåtkomst till din enhetsinformation. Läs mer om skyddat innehåll.
    • Automatisk uppspelning: Du kan välja om en video med avstängt ljud ska spelas upp automatiskt när du besöker en webbplats.
  • Ljud: Webbplatser har behörighet att spela upp ljud som standard.
  • Google Översätt: Översätt sidor som är skrivna på andra språk. Läs mer om hur du översätter sidor.
  • Lagringsutrymme: Kontrollera hur mycket lokalt lagringsutrymme som webbplatsen använder.
  • Bluetooth: Anslutning till Bluetooth-enheter brukar behövas för att en webbplats ska kunna spela in och visa information om enheten. Läs mer om Bluetooth-anslutning till enheter.
  • USB: Du kan låta en webbplats ansluta till en USB-enhet. Då kan webbplatsen styra enheten och registrera information som finns på den. Läs mer om hur du ansluter en webbplats till en USB-enhet.
  • Webbplats för dator: Du kan ställa in att datorversionen av en webbplats ska visas i Chrome på en mobil enhet eller surfplatta.

Ändra inställningar för en webbplats

Du kan tillåta eller blockera behörigheter för en viss webbplats. Webbplatsen använder de behörigheter du anger i stället för standardinställningarna.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Besök en webbplats.
  3. Tryck på låset Lås till vänster om adressfältet följt av Behörigheter.
  4. Tryck på behörigheten som du vill uppdatera.
    • Om du vill ändra en inställning väljer du den.
    • Tryck på Återställ behörigheter om du vill rensa webbplatsens inställningar.
Tips! När du ändrar en inställning på en webbplats ändras ikonen bredvid webbplatsens namn tillfälligt till ikonen för inställningen. Om du till exempel ändrar platsåtkomsten för en webbplats ändras webbplatsens ikon till platsnålen Plats.