Ändra behörigheter för webbplatser

Du kan styra vilket innehåll som ska visas på webbplatser och vilken information som får användas på dem när du surfar.

Ändra inställningar för alla webbplatser

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på Webbplatsinställningar under Avancerat.
  4. Tryck på behörigheten som du vill uppdatera.
Behörigheter som går att ändra
  • Alla webbplatser: Granska alla webbplatser som har särskilda behörigheter.
  • Cookies: Cookies är filer som har skapats av webbplatser du besökt. Dessa förenklar din onlineupplevelse genom att spara webbläsarinformation. Läs mer om att hantera cookies.
  • Plats: Webbplatser måste begära åtkomst till information om din exakta plats som standard. Läs mer om att dela din plats.
  • Kamera: Webbplatser kan begära åtkomst till kameran och mikrofonen. Läs mer om att använda kameror och mikrofoner.
  • Mikrofon: Webbplatser kan begära åtkomst till kameran och mikrofonen. Läs mer om att använda kameror och mikrofoner.
  • Aviseringar: Vissa webbplatser, till exempel Google Kalender, kan visa aviseringar. Webbplatser måste fråga om behörighet att visa aviseringar som standard. Läs mer om aviseringar.
  • JavaScript: JavaScript används till att göra webbplatser interaktiva.
  • Popup-fönster: Som standard blockeras visning av popup-fönster automatiskt. Läs mer om hur du hanterar popup-fönster.
  • Annonser: Välj om du vill se annonser på webbplatser som med påträngande annonsupplevelser.
  • Bakgrundssynkronisering: På vissa webbplatser kan en aktivitet som att skicka ett chattmeddelande eller ladda upp ett foto återupptas när enheten är online igen om internetanslutningen bryts mitt i. Synkroniseringen görs i bakgrunden även om du lämnar webbplatsen.
  • Media: Ställ in hur vissa typer av innehåll ska hanteras på mobilen:
    • Skyddat innehåll: På vissa webbplatser krävs information om enheten innan du får ta del av upphovsrättsskyddat innehåll som musik eller filmer. Du kan tillåta att webbplatser läser enhetsinformationen eller blockera detta. Läs mer om skyddat innehåll.
    • Automatisk uppspelning: Du kan välja om videor på webbplatser du besöker ska spelas upp automatiskt. Du kan inte använda automatisk uppspelning om du använder Databesparing.
  • Ljud: Webbplatser har behörighet att spela upp ljud som standard.
  • Google Översätt: Översätt sidor som är skrivna på andra språk. Läs mer om att översätta sidor.
  • Lagringsutrymme: Kontrollera hur mycket lokalt lagringsutrymme som webbplatsen använder.
  • USB: Du kan låta en webbplats ansluta till en USB-enhet. Då kan webbplatsen styra enheten och registrera information som finns på den. Läs mer om att koppla Chrome till USB-enheter.

Ändra inställningar för en webbplats

Du kan tillåta eller blockera behörigheter för en viss webbplats. De anpassade inställningarna för sidan används då i stället för standardinställningarna.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Besök en webbplats.
  3. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Information Information.
  4. Tryck på Webbplatsinställningar.
  5. Tryck på en inställning som du vill ändra under Behörigheter. Om du inte ser avsnittet Behörigheter har webbplatsen inga särskilda behörigheter.